Gerucht: ‘iOS 13 bevat dark mode’

iOS 13 krijgt een donkere modus. Dat voorspelt Bloomberg op basis van insider-info. Ook zou iOS 13 vernieuwde functies voor Live Photos bevatten.

We zitten er al een paar jaar op te wachten: een echt donkere modus voor iPhones en iPads. Met de komst van iOS 13 lijkt het eindelijk zover. Volgens Apple-kenner Mark Gurman kunnen we het dit najaar verwachten. Hij voorspelt ook verbeteringen voor CarPlay, het systeem voor in de auto. Er komen speciaal voor de iPad verbeteringen aan, zoals een nieuw beginscherm en de mogelijkheid om door meerdere versies van dezelfde app te bladeren.


Dit zou eruit zien als de pagina’s van een browser. Ook komen er verbeteringen voor bestandsbeheer. Apple gaat volgens Bloomberg twee nieuwe diensten toevoegen: een tijdschriftendienst en videocontent. Dit zou via iOS-updates gebeuren, die nog dit jaar beschikbaar komen.

Apple zou verder een verbeterde versie van Live Photos uit willen brengen. De nieuwe versie neemt in totaal 6 seconden video op. Nu is dat nog 3 seconden. Dit hangt samen met verbeteringen in de camera, waar Apple bij de 2019 iPhones ook aan zou werken.

En om de logische vraag vast voor te zijn: de donkere modus van de iCulture-app komt er nu echt snel aan! Nog heel even geduld!

Het Bloomberg-artikel noemt ook geruchten over toekomstige iPhones, met name de plannen van Apple om een geavanceerde 3D-camera met laser in te bouwen, waarmee het beter mogelijk is om op afstand diepte te meten.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone krijgt geavanceerde 3D-camera met lasertechnologie'

Apple is van plan om iPhones te voorzien van een krachtiger 3D-camera. Het gaat hierbij om de modellen van 2020, zo zeggen bronnen tegen Bloomberg.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.