Concept van een dark mode op iPhone X.

Zo kan een volledig donkere modus op de iPhone X eruit zien

De iPhone X gaat dankzij zijn OLED-scherm extra energiezuinig om met een zwart scherm. Maar hoe zou een complete dark mode er op de iPhone X uit zien? Dit concept laat het zien.

Concept van een dark mode op iPhone X.
De iPhone X is de eerste iPhone met een OLED-scherm. Een belangrijk kenmerk daarvan is dat zwart echt zwart is, waardoor je nagenoeg geen verschil ziet tussen het scherm en de smalle donkere rand en de notch bovenaan. Student en designer Maximos Angelakis heeft een prachtig concept gemaakt waarin heel iOS 11 donker gemaakt is, vergelijkbaar met watchOS op de Apple Watch.

iPhone X met concept van dark mode

In iOS 11 zijn we inmiddels al een stapje dichterbij een donkere mode dankzij de functie slim omgekeerd in toegankelijkheid. Apps kunnen van deze functie gebruikmaken, zodat lichte kleuren donkerder worden zonder dat de foto’s er raar uit komen te zien. Een echte dark mode is dit echter nog niet, maar de designer Maximos Angelakis laat met zijn eigengemaakte concept zien hoe dit in de praktijk uit kan pakken.

Concept van dark mode op iPhone X met lockscreen.

Voor het concept heeft hij zich laten inspireren door watchOS. Nagenoeg alle apps op de Apple Watch hebben een zwarte achtergrond, waardoor (dankzij het OLED-scherm) bespaard wordt op batterij. Allereerst is in het concept te zien hoe er een zogenaamd always-on scherm gerealiseerd kan worden. Zo zie je op dit toegangsscherm altijd de tijd rechtsonder staan, met linksonder een knop naar de flitser. Linksboven staat een klein rood stipje met een getal, om aan te geven hoeveel meldingen er zijn. Ook dit komt overeen met de meldingen op de Apple Watch.

Concept van dark mode op iPhone X met instellingen en contacten.

In het concept heeft hij ook meteen enkele apps onder handen genomen, zoals de Contacten-app (zie de grote profielafbeelding) en een aantal visuele aanpassingen in bijvoorbeeld de Berichten-app. In alle apps geldt in ieder geval dat de achtergrond pikzwart gemaakt is, terwijl knoppen lichtgrijs of in hun oorspronkelijke kleur getoond worden. Op de website van de ontwerper vind je nog veel meer afbeeldingen van dit nieuwe concept.

Zie jij zo’n donkere weergave op de iPhone X wel zitten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.