iPhone Studio concept

Bekijk dit concept van een iPhone Studio

Als je de nieuwe Mac Studio als uitgangspunt neemt, hoe zou een toekomstige iPhone er dan uit kunnen zien? Deze ontwerper werkte het idee uit.

iPhone Studio concept

Ontwerper Antonio De Rosa keek goed naar de Mac Studio en stelde zich voor hoe een iPhone gebaseerd op hetzelfde idee eruit zou zien. Hij verzon er ook nog wat meer details bij: binnenin vind je een A16 Ultra-chip, aan de onderkant zit een usb-c-aansluiting en je krijgt een ProCamera Array met periscooplens. De speakers geven een ruimtelijk geluid dankzij Audio 3D. Antonio maakte ook een AR-model.


Het lijkt in niets op de al gelekte onderdelen die tot nu toe van de iPhone 14 zijn verschenen, maar dat hoeft ook niet. Dit is een concept dat volledig op fantasie berust en nooit werkelijkheid zal worden. Toch zou het mooi zijn als Apple weer eens een speciale variant uitbrengt die het design voor de komende tien jaar bepaalt, zoals destijds bij de iPhone X.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wat de iPhone 14 (Pro) betreft: die gaat er zeker niet uit zien zoals in de video en de eerstvolgende twee opvolgers waarschijnlijk ook niet. De eerstvolgende grote fysieke verandering is dat de notch wordt vervangen door een combinatie van rond en pilvormig gaatje.

Meer weten over de concepten, prototypes en gelekte onderdelen? We hebben er een uitleg over!

Bekijk ook

Prototypes, dummy's, concepten en gelekte onderdelen: wat je moet weten over Apple-geruchten

Er komen regelmatig geruchten over nieuwe Apple-producten naar buiten. Sommige mensen denken dat het om echte Apple-producten uit de fabriek gaat, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat is het verschil tussen gelekte onderdelen, dummy's, prototypes en concepten? Dat leggen we in deze gids uit!

Hieronder vind je nog enkele foto’s van de iPhone Studio:

iPhone Studio concept

iPhone Studio concept

iPhone Studio concept

Mac Studio

De Mac Studio is Apple's krachtige desktop-Mac. De Mac Studio is ongeveer even groot als twee Mac mini's op elkaar. Het eerste model uit 2022 had een M1 Max- of M1 Ultra-chip, maar het nieuwste model uit juni 2023 heeft een M2 Max en M2 Ultra-chip en andere verbeterde specs. Om de Mac Studio te gebruiken, heb je wel een extern scherm (zoals het Apple Studio Display), toetsenbord en muis of trackpad nodig. Lees meer over de Mac Studio op onze pagina's.

Mac Studio

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.