Koogeek dubbele lichtknop

Koogeek brengt lichtknop met dubbele dimmer uit

Zoek je nog manieren om je niet-slimme lampen aan te sturen met een slimme lichtknop, maar wil je ze ook kunnen dimmen? Koogeek heeft nu een lichtschakelaar met dubbele dimmer uitgebracht die onopvallend aan de muur kan worden aangebracht.

Koogeek bood al drie varianten van de lichtknop aan: een aan/uitknop, dubbele aan/uitknop en een enkele dimmer. Daar komt nu een dubbele dimmer bij, waarmee je de verlichtingssterkte van twee lampen kunt regelen. Het is uiteraard niet een noodzakelijke aankoop als je een smart home hebt, want je kunt het dimmen van de lampen ook met apps en Siri regelen. Maar soms kan het handig zijn om een knop te hebben – al was het alleen maar omdat niet iedereen in je huishouden misschien een iPhone of toegang tot je HomeKit-instellingen heeft. De knop kost net geen 70 euro.


De lichtknoppen van Koogeek hebben een afmeting van 85 x 85 mm en passen daarmee goed bij het formaat dat we in Europa gebruiken voor lichtknoppen. Schakelaars die voor de Amerikaanse markt zijn gemaakt hebben vaak een langwerpig formaat en zijn daardoor minder geschikt. De knop kan een vermogen tussen 5 en 200 Watt per aansluiting aan, al moet je bij (led)lampen wel even kijken of ze geschikt zijn om te dimmen. Een hub is niet nodig, een nuldraad wel.

Koogeek dubbele lichtschakelaar met dimmer

Na de installatie maak je verbinding via je Wi-Fi-netwerk, waarbij alleen 2,4 GHz (WPA of WPA2) wordt ondersteund. Je kunt de knoppen met de hand bedienen, maar uiteraard ook nog steeds via Siri of de Woning-app. Daarnaast werkt het met Alexa en Google Assistent. Je kunt ook de Koogeek Home-app gebruiken. Voor aansturing van buitenaf heb je een Woning-hub nodig.

Je vindt deze dimmer bij Amazon voor net iets minder dan 70 euro.

Koogeek dubbele lichtknop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.