iOS 13 en iPadOS 13 op iPhone en iPad.

iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 uitgebracht: belangrijke beveiligingsupdate

Apple heeft weer nieuwe bugfix updates uitgebracht voor iPhone en iPad. iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 zijn nu beschikbaar. We praten je bij wat er precies nieuw is
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple bracht onlangs iOS 13.5 en iPadOS 13.5 uit. Daarin zaten best wat nieuwe functies, maar blijkbaar ook nog wat bugs. Daarom heeft Apple nu nog een update uitgebracht: iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1, die door iedereen met een geschikte iPhone of iPad kunnen worden gedownload.

iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 beschikbaar

Apple’s releasenotes noemen geen specifieke functies die geen toegevoegd. “iOS 13.5.1 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers”, staat er alleen in de releasenotes. Wel is bij de beveiligingsinfo te zien dat er één beveiligingslek is gedicht en het lijkt erop dat dit precies degene is die gebruikt werd voor de unc0ver-jailbreak voor iOS 13.5.

iOS 13.5.1 update

Mogelijk lost deze versie ook een bug op waarbij apps op de achtergrond actief bleven, waardoor je accu snel kon leeglopen. Vooral nieuwsapps van onder andere AD, CNBC en onze eigen app hebben er last van en het lijkt een probleem te zijn dat aan de kant van Apple zit.

iOS 13.5.1 downloaden
Om iOS 13.5.1 te downloaden, neem je de volgende stappen. Op de iPad werkt het exact hetzelfde.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Wil je toch liever terug naar de nieuwste versie met de desbetreffende bugfixes, dan kun je iOS downgraden. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren volgens de stappen hierboven.

Bekijk ook

iOS 16 downgraden: terug naar de vorige versie

Heb je de iOS 16 beta update geïnstalleerd of ben je aan de slag gegaan met de iPadOS 16 beta, maar heb je er spijt van? In dit artikel lees je alles over het downgraden van iOS 16 en iPadOS 16 naar de vorige iOS-versie.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.