HomeKit Gezichtsherkenning in iOS 14.

Dit is er nieuw voor HomeKit-camera’s in iOS 14

HomeKit-camera's krijgen twee langverwachte verbeteringen in iOS 14. Zo is er gezichtsherkenning en ondersteuning voor activiteitszones.

Verbeteringen voor HomeKit-camera’s in iOS 14

Apple heeft in iOS 14 ook de nodige aandacht voor HomeKit. Voor HomeKit-camera’s in het bijzonder lichten we de twee grootste vernieuwingen uit. Deze verbeteringen zijn alleen beschikbaar voor camera’s die HomeKit Secure Video ondersteunen. Momenteel zijn dat onder andere de nieuwe Logitech Circle View, EufyCam 2, Netatmo Welcome en de oudere Logitech Circle 2. Al deze camera’s laten je straks twee nieuwe functies gebruiken: de gezichtsherkenning en de activiteitszones.


Beide functies vinden we al een tijdje bij veel andere slimme camera’s. Bij de Nest-camera’s kun je bijvoorbeeld ook al activiteitszones instellen en de eerder genoemde Netatmo Welcome bood uit zichzelf ook al gezichtsherkenning. Maar met de komst van iOS 14 regel je dit nu rechtstreeks in de Woning-app.

Gezichtsherkenning in HomeKit

HomeKit-camera’s en deurbellen die HomeKit Secure Video ondersteunen, kunnen al mensen, dieren en auto’s van elkaar onderscheiden. Je kan de camera’s zo instellen dat hij begint met opnemen zodra er een persoon of dier gezien wordt. Met ingang van iOS 14 checken camera’s ook wié er in beeld is. Hij koppelt daarvoor de gezichten met de getagde personen in de Foto’s-app. Deze gegevens staan immers al op je iPhone, dus je hoeft de camera niet opnieuw gezichten leren kennen. Het lijkt erop dat je niet handmatig iemand kan taggen die niet in je fotobibliotheek staat, zoals de postbode.

Het voordeel van de gezichtsherkenning is dat je bij een melding meteen ziet wie er in beeld is. Op je iPhone zie je dan bijvoorbeeld dat je partner in beeld staat. Je hoeft je dan niet meer ongerust te maken dat er ineens een persoon in of rondom je huis is gesignaleerd, omdat je meteen weet dat het om een bekende gaat.

HomeKit Activity Zones en gezichtsherkenning in iOS 14.

Activiteitszones in HomeKit

Camera’s hebben een vrij brede kijkhoek, maar lang niet alles wat in beeld staat is even belangrijk. In deze gevallen komen de activiteitszones van pas. Je kan dan op het beeld aangeven welke delen van het blikveld van de camera belangrijk zijn. Je krijgt daardoor alleen meldingen als er beweging waargenomen is binnen deze zone. Ook neemt de camera dan alleen beelden op van die specifieke zone.

De updates maken deel uit van iOS 14 en zijn alleen beschikbaar voor camera’s en deurbellen met HomeKit Secure Video. In onze aparte gids lees je nog veel meer over de mogelijkheden van deze handige camerafunctie.

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!
Meer over iOS 14
Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente iOS-versie is iOS 16.4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juni 2020 om 20:15
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
Software
iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.