iMac 2021 review

Gerucht: ‘Release vernieuwde grote iMac gepland voor 2022’

Apple heeft een nieuwe grote iMac in ontwikkeling, met hetzelfde nieuwe design als de 24-inch 2021 iMac. Maar wanneer is de release van de grote nieuwe iMac? Mogelijk moet je daar nog wel wat langer op wachten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iMac 2021 is Apple’s nieuwste paradepaardje, met een compleet nieuw design en een snelle Apple Silicon-chip. In onze review van de iMac 2021 kon je al lezen dat we enthousiast zijn over dit model, maar het grootste gemis is een grotere variant. Er gaan al langer geruchten dat een grotere iMac met Apple Silicon in de maak is. Geruchtenlekker @Dylandkt, die vaker goede voorspellingen wist te geven, zegt dat de release van de grotere iMac in 2022 gepland is.

‘Release grotere iMac gepland voor 2022’

De nieuwe grotere iMac, met mogelijk een 30 of 32-inch display, wordt de opvolger van de huidige 27-inch iMac met Intel-chip. De nieuwe versie krijgt naast het volledig nieuwe design ook een Apple Silicon-chip. Het gaat dan vermoedelijk om een M1X-chip, als extra krachtige variant op de huidige M1. Deze zou vooral voor professionals interessant zijn en is waarschijnlijk ook te vinden in de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro’s die Apple nog wel dit najaar uit zou brengen.

Maar de release zou nog langer op zich laten wachten. Volgens de geruchtenlekker wil Apple de aandacht niet te veel verdelen over twee productcategorieën die allebei dezelfde doelgroep aanspreken. Apple zou daarom besloten hebben om de release uit te stellen tot ergens in 2022.

Vlak na de aankondiging van de iMac 2021 schreven we al een artikel waarom er nog geen opvolger van de 27-inch iMac is. Eén van de belangrijkste redenen was dat Apple’s high-end modellen nog niet klaar waren voor Apple Silicon. Daarom heeft Apple ook alleen nog de instap-MacBooks voorzien van een eigen chip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.