iMac 2021 review

Gerucht: ‘Release vernieuwde grote iMac gepland voor 2022’

Apple heeft een nieuwe grote iMac in ontwikkeling, met hetzelfde nieuwe design als de 24-inch 2021 iMac. Maar wanneer is de release van de grote nieuwe iMac? Mogelijk moet je daar nog wel wat langer op wachten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iMac 2021 is Apple’s nieuwste paradepaardje, met een compleet nieuw design en een snelle Apple Silicon-chip. In onze review van de iMac 2021 kon je al lezen dat we enthousiast zijn over dit model, maar het grootste gemis is een grotere variant. Er gaan al langer geruchten dat een grotere iMac met Apple Silicon in de maak is. Geruchtenlekker @Dylandkt, die vaker goede voorspellingen wist te geven, zegt dat de release van de grotere iMac in 2022 gepland is.

‘Release grotere iMac gepland voor 2022’

De nieuwe grotere iMac, met mogelijk een 30 of 32-inch display, wordt de opvolger van de huidige 27-inch iMac met Intel-chip. De nieuwe versie krijgt naast het volledig nieuwe design ook een Apple Silicon-chip. Het gaat dan vermoedelijk om een M1X-chip, als extra krachtige variant op de huidige M1. Deze zou vooral voor professionals interessant zijn en is waarschijnlijk ook te vinden in de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro’s die Apple nog wel dit najaar uit zou brengen.

Maar de release zou nog langer op zich laten wachten. Volgens de geruchtenlekker wil Apple de aandacht niet te veel verdelen over twee productcategorieën die allebei dezelfde doelgroep aanspreken. Apple zou daarom besloten hebben om de release uit te stellen tot ergens in 2022.

Vlak na de aankondiging van de iMac 2021 schreven we al een artikel waarom er nog geen opvolger van de 27-inch iMac is. Eén van de belangrijkste redenen was dat Apple’s high-end modellen nog niet klaar waren voor Apple Silicon. Daarom heeft Apple ook alleen nog de instap-MacBooks voorzien van een eigen chip.

Bekijk ook

Waarom er nog geen opvolger van de 27-inch iMac is

Apple's nieuwe iMac 2021 komt alleen in een 24-inch formaat. Het is daarmee de directe opvolger van de 21,5-inch iMac, maar de grotere 27-inch versie heeft nog geen vervanger. Daar heeft Apple mogelijk meerdere redenen voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2021 met M1-chip en een nieuw kleurrijk design. De 21,5-inch en 27-inch iMac met Intel-processor zijn niet meer officieel in het assortiment. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.