Tim Cook met iMac 2021

‘Grotere iMac met Apple Silicon komt eraan’

Apple is bezig om een grotere versie van de iMac M1 te ontwikkelen, voorzien van Apple Silicon. Het vervangt de 27-inch Intel-modellen.

Grotere iMac M1 op komst

Afgelopen mei liet Bloomberg weten dat Apple tijdelijk zou zijn gestopt met een grotere Apple Silicon iMac om alle aandacht te kunnen richten op de 24-inch M1 iMac. Voor veel mensen is het nog even wachten: de nieuwe iMac ziet er aantrekkelijk uit en is sneller dan ooit, maar wie een 27-inch scherm gewend is vindt het nieuwe model vaak iets te klein. Het nieuwe model is groter en vervangt de huidige 27-inch Intel iMac, maar het scherm zou zelfs nog iets groter kunnen zijn. Er wordt al gesproken over 30-inch, al blijft Gurman nog wat op de vlakte als het gaat om formaat en releasedatum. De grotere iMac zou kunnen draaien op een M1X-chip, een opgepimpte versie van de huidige M1.


Daarnaast is Apple nog bezig met het ontwikkelen van de M2-chip, de tweede generatie Apple Silicon voor de Mac. Deze zullen we waarschijnlijk pas in de loop van 2022 gaan zien. Als de grotere iMac lang op zich laat wachten zou er ook een M2X-chip in kunnen zitten, een chip die op zwaardere prestaties is gericht.

Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief ook dat er een vernieuwde iPad mini op komst is, met een vernieuwd design. Deze staat gepland voor het najaar van 2021 en is voorzien van dunnere schermranden en lijkt qua uiterlijk op de iPad Air. Een thuisknop zit er niet meer in. Uit gelekte schema’s blijkt dat de iPad mini 6 dezelfde afmetingen heeft als het huidige model, maar met een groter schermoppervlak en mogelijk USB-C in plaats van Lightning. Ook de speakers zouden zijn verbeterd. Touch ID is verwerkt in de aan/uitknop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2021, 9:08
Bron Bron Bloomberg
Categorie Mac & macOS
Onderwerp imac
Device iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.