Tim Cook met iMac 2021

‘Grotere iMac met Apple Silicon komt eraan’

Apple is bezig om een grotere versie van de iMac M1 te ontwikkelen, voorzien van Apple Silicon. Het vervangt de 27-inch Intel-modellen.

Grotere iMac M1 op komst

Afgelopen mei liet Bloomberg weten dat Apple tijdelijk zou zijn gestopt met een grotere Apple Silicon iMac om alle aandacht te kunnen richten op de 24-inch M1 iMac. Voor veel mensen is het nog even wachten: de nieuwe iMac ziet er aantrekkelijk uit en is sneller dan ooit, maar wie een 27-inch scherm gewend is vindt het nieuwe model vaak iets te klein. Het nieuwe model is groter en vervangt de huidige 27-inch Intel iMac, maar het scherm zou zelfs nog iets groter kunnen zijn. Er wordt al gesproken over 30-inch, al blijft Gurman nog wat op de vlakte als het gaat om formaat en releasedatum. De grotere iMac zou kunnen draaien op een M1X-chip, een opgepimpte versie van de huidige M1.


Daarnaast is Apple nog bezig met het ontwikkelen van de M2-chip, de tweede generatie Apple Silicon voor de Mac. Deze zullen we waarschijnlijk pas in de loop van 2022 gaan zien. Als de grotere iMac lang op zich laat wachten zou er ook een M2X-chip in kunnen zitten, een chip die op zwaardere prestaties is gericht.

Bekijk ook

Waarom er nog geen opvolger van de 27-inch iMac is

Apple's nieuwe iMac 2021 komt alleen in een 24-inch formaat. Het is daarmee de directe opvolger van de 21,5-inch iMac, maar de grotere 27-inch versie heeft nog geen vervanger. Daar heeft Apple mogelijk meerdere redenen voor.

Gurman schrijft in zijn Power On-nieuwsbrief ook dat er een vernieuwde iPad mini op komst is, met een vernieuwd design. Deze staat gepland voor het najaar van 2021 en is voorzien van dunnere schermranden en lijkt qua uiterlijk op de iPad Air. Een thuisknop zit er niet meer in. Uit gelekte schema’s blijkt dat de iPad mini 6 dezelfde afmetingen heeft als het huidige model, maar met een groter schermoppervlak en mogelijk USB-C in plaats van Lightning. Ook de speakers zouden zijn verbeterd. Touch ID is verwerkt in de aan/uitknop.

Bekijk ook

'Dit zijn Apple's plannen met de iPad mini 6'

Een iPad mini met smallere randen komt later dit jaar, zo beweert Bloomberg. Eerder bracht analist Ming-Chi Kuo een rapport uit waarin hij voorspelt wat Apple de komende jaren met de iPad mini van plan is.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.