nest thermostaat

Reacties voor: Google koopt slimme thermostaatmaker Nest Labs

Google heeft Nest Labs, maker van slimme thermostaten en rookmelders, overgenomen. Het bedrijf zal blijven bestaan.
Lees het complete artikel → Google koopt slimme thermostaatmaker Nest Labs
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
35 reacties
 1. Domper.
  Had deze nog in de planning staan.

 2. Inderdaad jammer. Google heeft plannen voor de home automation markt, maar ik had liever gezien dat ze zelf met iets zouden komen in plaats van dat ze de zoveelste startup opslokken. Het begint een beetje de nieuwe Microsoft te worden…

 3. @Muxje: koopt Apple ook niet op wat goed gaat?

 4. Heb al zo’n Nest, aanrader trouwens. Werkt prima met mijn Europese cv-ketel
  Mooi kan google straks ook al zien hoe hoog de kachel staat dus 😉

 5. Jammer wou er eentje hebben. Nu niet meer. Moet je vast een Google account aan koppelen straks. En elke keer voordat je temperatuur instelt reclame kijken. Maar na 15sec mag je die gelukkig overslaan en je gewenste temp. instellen 😉
  Nee geen nest meer voor mij 🙁

  Ik denk trouwens dat dit een manier was om als oud Apple medewerker over te kunnen naar een concurrent. Meestal moet daar zoveel tijd overheen etc. Vind een simpel bedrijfje over kopen voor miljarden nog al wat. Zo bijzonder zijn ze “nog” niet

 6. Origineel geplaatst door @rno
  @Muxje: koopt Apple ook niet op wat goed gaat?

  Is ook niet leuk. Maar Apple begeeft zich niet op zo veel terreinen als Google. Ze hebben net ook een aantal innovatieve robot-clubs gekocht. Het gevaar is dat als ze eenmaal in het grote Google zijn opgenomen, ze niet meer innovatief kunnen zijn. Zelfs Brin klaagde daar al eens over.

 7. Hmmm handig, in de zomer krijg je er binnenkort reclame voor ijsboerke op, en in de winter voor cecemel

 8. @Bones: Brutale vraag, welk merk en type ketel heb je??

 9. Of je wel ff wil inloggen met je Google account en wil koppelen Google plus. Ik begin Google steeds minder te gebruiken.

 10. Waren er niet onlangs enkele Apple medewerkers overgestapt naar Nest? Mooie manier om onder je concurrentiebeding uit te komen én flink te cashen ;-))

 11. Naast dat Google al alles van je wil weten online, nu ook nog een “sensor” van Google in je huis? Ze gaan steeds meer echt lijken op “de Cirkel” in het boek van Dave Eggers…

 12. Jammer dat dit bedrijf het verkoopt. Misschien vonden ze dat ze niet meer konden groeien na hun thermostaat en brandmelders. Nu moet de NSA ook weten hoe warm het is thuis.

 13. 3,2 miljard dollar!? Ik krijg spontaan een Nina Brink-Vleeschdraager-Storms deja vu. Google wordt te groot, de volgende grote aankoop zal wel een middelgroot automerk worden….of Tesla 😉

 14. Origineel geplaatst door Bones
  Heb al zo’n Nest, aanrader trouwens. Werkt prima met mijn Europese cv-ketelMooi kan google straks ook al zien hoe hoog de kachel staat dus 😉

  Met een Europese ketel is het toch alleen aan en uit? Hij moduleert toch niet en kent het Opentherm protocol wat veel gebruikt wordt niet?

 15. @johnny: Valt allemaal wel mee. Ze weten alleen dat je thuis bent (dankzij de bewegingsmelder). En dat droned zo lekker weg.
  Als ik als adverteerder van Google waterijsjes verkoop, kan dat ding dan naar 40º?

 16. Origineel geplaatst door aandewiel
  Met een Europese ketel is het toch alleen aan en uit? Hij moduleert toch niet en kent het Opentherm protocol wat veel gebruikt wordt niet?

  Klopt, heb bewust gekozen voor aan/uit op een moderne ketel. Moduleren schommelt mij teveel in temperatuur. Meeste ketels kunnen niet zo laag branden dat je de hele avond een constante temperatuur in huis hebt, laat max 1 graad boven setpoint oplopen en slaat dan uit, zakt weer en gaat weer moduleren. Met aan/uit heb ik tenminste een constante temperatuur in huis.

 17. @bones: niks mis mee. Een moderne aan/uit boiler in combinatie met een goede PID-regelaar die in zowat elke elektronische thermostaat zit, doet nauwelijks onder voor een modulerende ketel qua zuinigheid en comfort. Ik heb de modulerende thermostaat vervangen door een aan/uit model met Z-wave besturing. Zelfde comfort en minder stookkosten.

 18. Origineel geplaatst door Muxje
  Ik heb de modulerende thermostaat vervangen door een aan/uit model met Z-wave besturing. Zelfde comfort en minder stookkosten.

  Welke is dat? En mer welke controller/software bestuur je die (micasa, homeseer, homecenter, indigo?)

 19. Origineel geplaatst door rtc
  Welke is dat? En mer welke controller/software bestuur je die (micasa, homeseer, homecenter, indigo?)

  Ik heb een aantal “domme” thermostaten van Horstmann en een Vera van Micasaverde (daar zit de intelligentie in). Het aardige van Vera is de plugins, ze hebben ook voor allerlei WiFi-thermostaten een plugin, waaronder eentje voor Nest.

 20. Net eentje (thermostaat) gekocht en er hangen hier al 2 brandmelders. Wel is de FW erg buggy, veel klachten op het forum bij het uitrollen van 4.0.

  Ik snap ook niet waarom ze de nieuwe FW pushen zonder dat je die kan weigeren. In de US deden ze dat net voor een feestdag en met die koude die ze daar nu kennen en het uitvallen van het systeem hebben ze de gebruikers die best tevreden waren niet blij gemaakt!

 21. Origineel geplaatst door bones
  Klopt, heb bewust gekozen voor aan/uit op een moderne ketel. Moduleren schommelt mij teveel in temperatuur. Meeste ketels kunnen niet zo laag branden dat je de hele avond een constante temperatuur in huis hebt, laat max 1 graad boven setpoint oplopen en slaat dan uit, zakt weer en gaat weer moduleren. Met aan/uit heb ik tenminste een constante temperatuur in huis.

  Laat je stooklijn eens aanpassen dan als je ketel deze lagere temperatuur niet kan draaien. Lagere energiekost dus een iPhonetje meer onder de kerstboom

 22. Ik kan die Google-ängst maar moeilijk plaatsen op deze website? Ik vind het te gek nieuws voor Nest, kan alleen maar mooiere producten op gaan leveren, ook voor ons als Apple gebruikers.

 23. @BoekMarc: Je weet dat elke telefoon tegenwoordig een sensor is? Ongeacht of je hem in de hand houd of aan de muur hangt.
  Beetje jammer altijd dat geneuzel over google, alsof Apple niks over ons weet, kom op zeg!!

 24. Neeeeee .. Google, kon je het nu eens een keer niet laten??? Kon je niet met je grijpgrage klauwtjes van deze leuke club afblijven??? Alweer een mooi product naar de haaien… *zucht*

 25. @Bones: Hee Bones, met welke ketel gebruik je de nest? En is hij ook te gebruiken met modulerende ketel? Ik wil al heel lang een Nest maar heb steeds gewacht op een europeesche versie….

 26. @Bones: Op welke ketel heb je de Nest draaien en heb je hem geimporteerd uit de USA? Dan komen er nogal wat kosten bij jammergenoeg. Zou je net zo goed voor de Nefit Easy kunnen kiezen. Die hebben volgens mij de Nest ook uit elkaar gehaald en min of meer gekopieerd

 27. Ik vraag me dan wel af waar je die rookmelder met CO funktie plaatst!? CO is namelijk zwaarder dan lucht. Dus wanneer je rookmelder aan het plafond CO ‘waarneemt’ is iedereen die in de kamer is, allang overleden.

 28. Gewoon van Marktplaats, staan er nu ook 5 op voor rond de 100 euro 😉

  Werkt gewoon op 2 draads aan/uit. Zolang er maar prik van de ketel komt, anders moet je een zgn C-draad trekken.

  Zie aansluiting hier

 29. En ja hoor, daar gaan we weer…… Google=Android=de duivel….. Waar gaat dit nog over? Zijn jullie dan zo merkenblind dat jullie niet in willen zien dat Apple deze praktijken er ook op nahoudt?

  Ik heb een Samsung Galaxy SIII en 2 ipads…. Beide merken en besturingssystemen bevallen mij even goed. Het ene heeft iets wat de ander niet heeft en vice versa. Voor beide gelden voor en tegens maar die blinde haat die ik hier telkens voorbij zie komen, die begrijp ik echt niet. Grow up and get a life!

 30. Weet iemand ook wat de grootste verschillen zijn van de Nest t.o.v. de Nefit Moduline Easy?

 31. Origineel geplaatst door Chinees
  Jammer wou er eentje hebben. Nu niet meer. Moet je vast een Google account aan koppelen straks. En elke keer voordat je temperatuur instelt reclame kijken. Maar na 15sec mag je die gelukkig overslaan en je gewenste temp. instellen Nee geen nest meer voor mij Ik denk trouwens dat dit een manier was om als oud Apple medewerker over te kunnen naar een concurrent. Meestal moet daar zoveel tijd overheen etc. Vind een simpel bedrijfje over kopen voor miljarden nog al wat. Zo bijzonder zijn ze “nog” niet

  Gelukkig mag je bij Google wel zelf de temperatuur in stellen en bepaald Apple dat niet voor je… 😉

 32. @Henk: In dit geval is de afkeer van Google niet vanwege Android, maar vanwege de praktijk van Google om in al onze data te kijken en de gegevens te ge/misbruiken. Daarnaast zijn de monetaire belangen bij Google heel anders.

  Nest verdiende geld met het verkopen van thermostaten, hun belang was dus om ons een zo goed mogelijke thermostaat te bieden met zo breed mogelijke functionaliteit, een (nog te publiceren) API en apps voor meerdere telefoons.

  Google verdient geld met advertenties en dataminen; thermostaten verkopen is niet hun doel; het doel is zoveel mogelijk data minen en mensen zoveel mogelijk richting diensten van Google sturen. Hoe ziet Nest er straks uit in deze realiteit? Is er dan een API, een iOS app? Wordt een internetverbinding verplicht? Een G+ account? Hoe wordt de data uit deze apparaten straks gebruikt? Voor wie de Nest mooi vindt maar niets heeft met het businessmodel van Google is dit slecht nieuws.

  Overigens zou het best kunnen dat het nog even duurt voordat Google de boel dicht timmert; wellicht willen ze zich eerst beter in de bredere home automation markt vestigen.

 33. @bones: heb jij de 1e of 1e generatie Nest thermostaat?

 34. De google-haat haha. Als je echt denkt dat Apple het wel nauw neemt met de privacyregels, dan leef je in een schijnwereld. Apple werkt net zo goed mee met de NSA. En Apple weet ook zat van je door het gebruik van iDevices.

 35. @Bones: Ook wij hebben een Nest thermostaat, echter werkt niet lekker.
  Hoe heb je die op een tweedraadssysteem aangesloten.
  Met een poweradapter?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.