Aaron Sorkin rondt filmscript af voor Sony’s Steve Jobs-film

Aaron Sorkin heeft zijn script voor de Steve Jobs-film afgerond, aldus bronnen van Variety.

Aaron Sorkin DThe Social Network-schrijver Aaron Sorkin heeft het script voor zijn Steve Jobs-film afgerond, aldus Variety. Berichten over de door Sorkin geschreven film kwamen in oktober 2011 voor het eerst voorbij, niet lang nadat Steve Jobs was overleden. Sony en Sorkin gingen volgens Variety begin 2012 officieel met elkaar in zee voor de productie van de film. De biopic is één van de twee films die het leven van Steve Jobs in beeld moet brengen: afgelopen jaar verscheen Jobs in de bioscoop, waarin Ashton Kutcher de rol van een jonge Steve Jobs vertolkte.

In november 2012 zei Sorkin tijdens een presentatie dat de film zal bestaan uit drie scènes van ieder 30 minuten. In deze scènes zien we Steve Jobs vlak voor de aankondiging van drie nieuwe Apple-producten: de Mac, de NeXT Cube en de iPod. De film zou hierdoor niet de traditionele, chronologische structuur van een biografisch verhaal hebben.

Sorkin heeft voor het schrijven van The Social Network waarschijnlijk al aardig wat onderzoek gedaan naar de techindustrie, kennis die hij goed kon gebruiken bij het pennen van de Steve Jobs-film. Daarnaast schreef hij onder andere voor televisieseries The West Wing en The Newsroom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2014, 9:31
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.