Google Fit-logo.

Google Fit komt naar iPhone, synct met Apple’s Gezondheid-app

Google brengt haar gezondheidsplatform Google Fit ook naar iOS. Met de app kun allerlei statistieken over je gezondheid bijhouden. De app maakt ook verbinding met Apple's eigen Gezondheid-app.

Google Fit is Google’s tegenhanger van HealthKit en Apple’s Gezondheid-app. Google Fit houdt bij hoeveel je beweegt, in de hoop dat je gezonder gaat leven. Google Fit is al jaren beschikbaar op Android-toestellen, maar komt nu dus ook naar de iPhone. De vernieuwde app focust op twee belangrijke punten.

Google Fit op iOS

Met Google Fit verdien je zogenaamde Move Minutes en Heart Points door te bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe meer bewegingsminuten je verdient. Bij intense bewegingen verdien je Heart Points. Door bewegingsminuten en hartpunten te verdienen, bereik je sneller je dagelijkse bewegingsdoelen. De app is daardoor ook vergelijkbaar met de Activiteit-app van de Apple Watch. Deze scores worden namelijk ook als ringen rondom je profielfoto getoond. Door de ringen vol te maken, weet je dus dat je goed op weg bent.

Google Fit screenshots.

De app past doelen aan op basis van je resultaten en houdt je met meldingen op de hoogte. De gegevens die Google Fit verzamelt, zijn afkomstig uit de Gezondheid-app. Google Fit vraagt namelijk om toestemming tot je gezondheidsdata. Dat betekent ook dat workouts die je met je Apple Watch doet, vanzelf terug te vinden zijn in de Google Fit-app. Ook de data van andere apps die samenwerken met HealthKit, verschijnen in Google Fit. Denk dus ook aan gegevens over je slaap met de vele slaapapps voor de iPhone.

De app verzamelt data van allerlei soorten oefeningen, zoals workouts en ademhalingssessies. Om Google Fit te kunnen gebruiken heb je dus geen speciale smartwatch of een Apple Watch nodig, want alle gegevens worden door je iPhone zelf verzameld. Om de app te kunnen gebruiken, moet je wel ingelogd zijn met je Google-account. In de voorwaarden van Google Fit wordt vermeld welke gegevens gebruikt worden. Ook is Google’s algemene privacybeleid van toepassing op de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2019, 17:37
Bron Bron Google
Categorie Apps
Onderwerpen gezondheid, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.