Gerucht: ‘Apple werkt ook aan AirPods met volledig nieuw design’

Twee modellen op komst
Apple lijkt grootse plannen te hebben voor de AirPods. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo komt Apple eind dit jaar of begin volgend jaar met twee nieuwe AirPods-modellen. Eén daarvan krijgt een volledig nieuw design.

‘AirPods 3 met nieuw design’

Een paar uur na het Digitimes-bericht dat Apple werkt aan AirPods 3 met noise cancelling, is het nu de beurt aan de bekende en betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem werkt Apple niet aan één set nieuwe AirPods, maar gaat het om twee modellen. De grootste update is voor een duurder model met een geheel nieuw design.


Volgens de analist is Apple van plan om twee AirPods-modellen uit te brengen, ergens in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Het ene model is een update van de huidige AirPods, terwijl het andere model een geheel nieuw design krijgt. Ming-Chi Kuo spreekt over een volledig nieuwe vormfactor en een hogere prijs. De AirPods zien er sinds het eerste model al hetzelfde uit en zijn gebaseerd op Apple’s eigen EarPods.

Bekijk ook

Gerucht: 'AirPods 3 met noise cancelling komen eind 2019'

Volgens geruchten van Digitimes gaat Apple eind 2019 de nieuwste AirPods 3 op de markt brengen. Deze zouden voorzien zijn van noise cancelling, oftewel ruisonderdrukking.

Hoe het nieuwe design en vormfactor van deze AirPods er dan uit moeten zien, laat Kuo niet weten. Het zou goed kunnen dat de analist en Digitimes het over dezelfde AirPods hebben. Noise cancelling vereist mogelijk een ander ontwerp, omdat dit bijvoorbeeld meer stroom verbruikt. Hierdoor is wellicht een grotere batterij nodig, die niet past in het huidige ontwerp. Het nieuwe design kan ook zorgen voor beter geluid. Eerder gingen er ook geruchten dat Apple van plan was om de AirPods in het zwart uit te brengen.

Het andere model als update voor de AirPods 2 krijgt waarschijnlijk hetzelfde prijskaartje. De huidige AirPods zijn beschikbaar vanaf €179 in combinatie met een standaard oplaadbare.

Apple werkt volgens de analist ook aan een nieuwe productiemethode, waardoor er efficiënter geproduceerd kan worden. Apple zou naar verwachting 52 miljoen AirPods in 2019 en 75 miljoen in 2020 verschepen.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.