iPhone X Plus render zijkant.

Gerucht: ‘iPhone X Plus net zo groot als iPhone 8 Plus, Face ID werkt straks ook horizontaal’

De iPhone X Plus krijgt het grootste iPhone-scherm ooit, maar zal qua toestelformaat naar verwachting even groot zijn als de iPhone 8 Plus. Door het toestelvullende scherm is het niet nodig om de iPhone zelf nog groter te maken dan de eerdere Plus-modellen. Ook lijkt het erop dat Face ID straks ook horizontaal werkt.

De iPhone X Plus is één van de drie nieuwe iPhones die Apple dit jaar uit gaat brengen. De iPhone X Plus is verreweg het grootste toestel met een 6,5-inch scherm, als we de geruchten mogen geloven. Als je bang bent dat deze grote iPhone niet in je broekzak past, dan is er mogelijk goed nieuws. Volgens bronnen is deze iPhone X Plus ongeveer even groot als de iPhone 8 Plus.

‘iPhone X Plus met afmetingen iPhone 8 Plus’

De iPhone 8 Plus is 158,4 mm hoog, 78,1 mm breed en 7,5 mm dik. Dit is nagenoeg hetzelfde formaat als de overige Plus-modellen, al kan het her en der een enkele millimeter schelen. Dat de iPhone X Plus dan ongeveer hetzelfde formaat krijgt, is niet een hele grote verrassing. De huidige iPhone X is ook ongeveer even groot als de iPhone 8, maar dan met een groter scherm. Het is daardoor logisch dat Apple hetzelfde gaat doen met de Plus-versie: nagenoeg dezelfde afmetingen, maar met een flink groter scherm dankzij het verdwijnen van de thuisknop. Volgens Macotakara wordt de iPhone X Plus wel 0,2 mm dikker. Dat wil echter niet zeggen dat de hoesjes van de Plus-modellen straks ook op de iPhone X Plus past. De uitsnede voor de camera van de iPhone X Plus zal anders zijn dan bij de huidige Plus-modellen, die twee cameralenzen naast elkaar heeft. Bij de iPhone X zitten deze onder elkaar.

Verder sprak de bron zich ook nog uit over de andere modellen van de 2018 iPhones. De opvolger van de huidige iPhone X krijgt dezelfde afmetingen. Het derde toestel kreeg volgens eerdere geruchten een 6,1-inch scherm, maar volgens Macotakara wordt het iets kleiner, namelijk rond de 6-inch. Dit model krijgt een enkele camera, zoals ook al eerder door andere bronnen beweerd werd.

‘Face ID horizontaal in iOS 12’

Een kenmerk van de Plus-modellen is dat je deze ook horizontaal vast kan houden, zelfs in het beginscherm en bij bepaalde apps zoals de Instellingen-app. Hierdoor lijkt het op een kleine versie van de iPad. Op de iPhone X is deze horizontale stand niet beschikbaar, maar bij de iPhone X Plus is die kans wel aanwezig. Volgens de bron heeft iOS 12 ondersteuning voor horizontale Face ID, zodat je de iPhone ook kan ontgrendelen in de landschapsweergave. Horizontale Face ID komt ook goed van pas bij de iPad, die naar verwachting ook ondersteuning krijgt voor Face ID.

Apple zal iOS 12 op 4 juni officieel aankondigen tijdens de WWDC 2018. De nieuwe iPhones volgen op een later moment, namelijk in september van dit jaar. De 2018 iPhones worden dan zoals gebruikelijk tijdens een speciaal event onthuld. Wanneer Apple de nieuwe iPad Pro met Face ID aan gaat kondigen, weten we nog niet precies. Eerdere bronnen zeiden ergens in de zomer, maar Apple zou ook tot het najaar kunnen wachten. Ondertussen kijken we ook al uit naar de iPhone van 2019, die volgens een analist een drievoudige cameralens krijgt. Eerder was er ook al een gerucht die sprak over de iPhone van 2019 met drie cameralenzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.