Gmail snooze functie

Gmail-app voor iOS laat je e-mail snoozen

Google Pay-betalingen in België

Google brengt vandaag een update van de Gmail-app voor iOS uit met twee nuttige functies. De belangrijkste is e-mail snoozen, zodat je er op een later moment weer aan wordt herinnerd.

Gmail met Google Pay

De andere belangrijke toevoeging is dat je nu geld kunt versturen via Google Pay. In Nederland hebben we daar nog niet zoveel aan, maar in België is Google Pay gewoon beschikbaar en te gebruiken. Naast de losse Google Pay-app kun je nu ook gebruik maken van Gmail. Het enige wat je nodig hebt is het e-mailadres van de ontvanger en daarmee loopt Google een stapje voor op Apple, want met Apple Pay is het nog niet mogelijk om via de Mail-app geld over te maken. In Gmail kun je ook geld terugvragen aan iemand anders, zodat je het als een alternatief voor Tikkie kunt gebruiken. De andere persoon moet uiteraard wel over Google Pay beschikken.

Gmail snoozen

Een functie die voor veel meer gebruikers interessant is, is de toevoeging van een snooze-functie. Het houdt in dat je een mailbericht tot later kunt uitstellen, als je er nu even geen tijd voor hebt. Bijvoorbeeld als je onderweg bent en geen zin hebt om een lang antwoord op de iPhone in te tikken: je geeft aan dat je het bericht wilt snoozen en het verschijnt op het aangegeven tijdstip opnieuw in je mailbox. Daarbij kun je kiezen uit morgenochtend, of een specifieke datum en tijd. De snooze-functie zal niet meteen voor iedereen beschikbaar komen, maar wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Het kan dus even duren voordat het bij jouw Gmail-account zichtbaar is.

Onlangs was nog in het nieuws dat de Gmail-app voor iOS een compleet nieuw uiterlijk en nieuwe functies krijgt, zoals notificaties met hoge prioriteit. Dat betekent echter niet dat de Inbox-app gaat verdwijnen, want Google belooft dat ook die app in de toekomst nog gewoon updates krijgt. De vernieuwingen bij Gmail zullen gaandeweg dit jaar merkbaar zijn voor iPhone- en iPad-gebruikers. Op het web kon je al berichten snoozen en dat komt vanaf vandaag dus ook in de iOS-app beschikbaar. Andere functies zoals smart reply’s en bijlagen openen zonder de hele conversatie te hoeven doorworstelen, komen later dit jaar. Andere geplande functies zijn: herinneringen dat je nog oude e-mailberichten moet beantwoorden en een waarschuwing bij mogelijk gevaarlijke e-mail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2018, 8:35
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.