Rabo Scanner van de Rabobank.

Rabobank gaat Rabo Scanner afschaffen

App met vingerafdruk en gezichtsherkenning is de toekomst

De Rabobank gaat de bekende Rabo Scanner afschaffen. Je hebt deze scanner nodig om de Rabo Bankieren-app te activeren, maar ook voor het overmaken van grote bedragen. Je kon al steeds meer doen zonder tussenkomst van dit kastje, maar binnenkort verdwijnt deze helemaal.

Rabobank schaft Rabo Scanner af

Bij zowel de Rabobank als bij de ABN AMRO heb je momenteel in veel gevallen een apart kastje nodig. Hoewel je steeds meer zaken zonder deze aparte kastjes kan doen, heb je hem nog wel voor een aantal zaken nodig. Onlangs verving de ABN AMRO de e.dentifier door de mobiel bankieren-app bij internetbankieren, maar de Rabobank gaat nu een stap verder. Binnenkort schaffen ze de Rabo Scanner helemaal af, zo bevestigt de bank.

De Rabobank wil de Rabo Scanner vanaf eind dit jaar uitfaseren. Deze periode zal ongeveer een jaar duren, waardoor het aparte kastje in de loop van volgend jaar dus helemaal niet meer nodig is om te bankieren. De Rabobank gaat gebruikmaken van een aantal alternatieven, ter vervanging van dit kastje. Tegenover De Telegraaf noemt Bart Leurs van de Rabobank enkele voorbeelden. “Je kunt hierbij denken aan 5-cijferige inlogcodes, het lezen van een vingerafdruk of hand- en gezichtsherkenning, in combinatie met allerlei monitoringsmogelijkheden.” De Rabobank ondersteunt nu al Touch ID en Face ID voor het versturen van betalingen, maar in een aantal gevallen heb je nog wel de scanner nodig.

Veel klanten van banken die nog zo’n apart kastje gebruiken, klagen dat het vaak onhandig is. Dat lijkt de Rabobank nu zelf ook in te zien. Een extra kastje voor de app is voor een steeds groter deel van onze klanten niet meer de beste oplossing”, zo zegt Bart Leurs. Voor mensen zonder smartphone, blijft de Rabo Scanner wel bruikbaar.

Klanten van de ABN AMRO moeten het voorlopig nog wel met de e.dentifier doen. De bank geeft aan dat ze een balans zoeken tussen veiligheid en gemak, maar dat er nog geen plannen zijn om het aparte kastje uit te faseren. Wel kan je zoals eerder gezegd steeds meer zonder e.dentifier regelen.

Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN Bank en Regiobank, houdt momenteel een project om de Digipas overbodig te maken. Bij ING had je nooit zo’n kastje nodig, omdat zij gebruikmaakten van de TAN-codes. Maar ook de TAN-codes verdwijnen en vervangt dit door mobiel bevestigen via de app. Voor mensen zonder de app wordt nog gekeken naar een alternatieve oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2018, 9:29
Bron Bron De Telegraaf
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.