Facebook Messenger krijgt Face ID vergrendeling en nieuwe privacy opties

De aparte chatapp van Facebook, Facebook Messenger, krijgt een nieuwe functie om de app te beveiligen met Face ID of Touch ID. Ook komen er nieuwe opties om je privacy te waarborgen.

Facebook kondigt in een persbericht aan wat er nieuw is. De update moet vandaag beschikbaar zijn voor iPhone en iPad en komt de komende maanden ook naar Android.

Face ID en Touch ID gebruiken voor Facebook Messenger

Het ontgrendelen van Facebook Messenger met Face ID of Touch ID is een welkome nieuwe functie voor de chatapp. Dat de functie eraan zat te komen is geen verrassing, want WhatsApp – nota bene eigendom van Facebook – heeft de functie al lange tijd. Het is optioneel, maar indien ingeschakeld beveiligt Face ID of Touch ID de hele app. Je kunt dus niet individuele chats beveiligen.

Desalniettemin is deze optie handig en geeft het je eerder het vertrouwen om je telefoon even uit handen te geven. Facebook noemt deze functie ‘App Lock,’ maar het is in feite hetzelfde systeem wat ook gebruikt wordt door WhatsApp en bank-apps. Facebook kan niet jouw gezicht of vingerafdruk inlezen of bewaren. Wat dat betreft is deze functie veilig.

Facebook Messenger Face ID inschakelen

Je kunt net als in WhatsApp instellen na hoe lang het slot erop gaat. Standaard is dat direct, maar je kunt ook kiezen voor 1 minuut, een kwartier en een uur nadat je de app sluit. Kies je voor een uur, dan betekent dat dat je dus pas na een uur de app weer moet ontgrendelen. Dat is vooral handig als je veel tussen apps wisselt, zodat je niet telkens jezelf hoeft te identificeren.

Bepaal wie jou berichten kan sturen in Facebook Messenger

‘App Lock’ is niet de enige nieuwe functie die Facebook introduceert. Zo komt er binnenkort een functie waarmee binnenkomende berichten gesorteerd worden – net als op Instagram. De app scheidt bekenden van onbekenden. Meer details maakt het bedrijf later bekend.

Een andere functie neemt Messenger binnenkort over van WhatsApp. Wanneer je daar een foto ontvangt van iemand die je niet kent wordt de foto wazig. Je kunt erop tikken, maar om te voorkomen dat je ongewild aanstootgevende inhoud bekijkt zie je eerst een wazige versie. Ook zijn linkjes niet klikbaar tot je de persoon accepteert.

We zijn blij met deze functies, want ook op Facebook Messenger zijn spammers en oplichters actief. En het was ook wel tijd, want ontwikkelaars kunnen al langer hun apps beveiligen met Face ID. Wil je meer tips om je iPhone te beveiligen? Check onze aparte tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2020, 17:05
Bron Bron Facebook
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, face id, facebook, facebook messenger, touch id

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.