Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone X in boot loop

Apple heeft een nieuwe diagnosetool voor vastlopende iPhones

De Apple Stores krijgen een nieuwe diagnostische tool voor iPhones die onverwacht herstarten. De 'System Stability'-tool wordt gebruikt door Apple Stores en Apple Authorized Service Providers.

Diagnostische tool voor herstartende iPhones

Heb je een iPhone die onverwacht herstart, dan kan dat erg vervelend zijn. Zeker als je iPhone in een bootloop zit, kun je er radeloos van worden. Apple gaat dit nu onderzoeken met een nieuwe diagnostische tool, zo meldt MacRumors. De nieuwe ‘System Stability’ diagnostische tool is onderdeel van Apple Service Toolkit 2. Hiermee ben je hopelijk nog sneller van je probleem afgeholpen.


De tool is te gebruiken met een iPhone 11 of nieuwer. Komt een klant met een dergelijk toestel in de winkel, dan kan de tool de analytische logbestanden uitlezen om te kijken hoe vaak er onverwachte herstarts hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen. Is dat het geval, dan raadt Apple een hardware-reparatie aan. De tool lost het probleem dus niet meteen op, maar werkt wel een stuk sneller dan de huidige methode, waarbij handmatig de analysebestanden moesten worden bekeken om te zien hoe vaak er een onverwachte reboot is opgetreden.

Er is ook een nieuw supportdocument met tips wat je moet doen als je steeds het Apple-logo of een draaiend tandwiel te zien krijgt. Dit bevat summiere tips, zoals het installeren van de nieuwste software-update, het controleren van de Batterijconditie en wat je moet doen als apps steeds crashen. Dat is echter iets anders dan het constant rebooten van je iPhone.

Bekijk ook

Is je iPhone vastgelopen op het Apple-logo? Dit helpt!

Is je iPhone of iPad vastgelopen in een boot loop? Krijg je steeds het Apple-logo te zien en blijft je toestel steeds herstarten? Volg onze tips als je iPhone of iPad maar blijft vastlopen.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.