Multitasking in iOS 9 met Splitview op de iPad.

Deze apps doen nu al hun voordeel met iOS 9: iMovie, Instapaper en meer

Nu iOS 9 op je iDevice staat, is het tijd om te checken of je favoriete apps het nieuwe besturingssysteem al ondersteunen. De apps in dit artikel doen allemaal hun voordeel met de nieuwe functies van iOS 9.

Multitasking met slide-over in iOS 9 op de iPad.
Een grote update voor iOS gaat vaak gepaard met talloze apps die zo snel mogelijk van de nieuwe functies gebruik willen maken. iOS 9 is daarop geen uitzondering. In dit artikel zetten we de apps op een rijtje die nu al geoptimaliseerd zijn voor iOS 9.

In onderstaande app-overzicht zul je sommige nieuwe termen veel voorbij zien komen. Weet je niet precies wat dit precies inhoudt, dan kun je onderstaande artikelen raadplegen waarin we de nieuwe features van iOS 9 voor je uitleggen.

1Password
Wachtwoord-app 1Password past het uiterlijk aan en voegt de Spotlight zoekfunctie toe. Hierdoor kun je bestanden in 1Password opzoeken zonder de app te openen. Op de iPad kun je Slide Over en Split View gebruiken om de app te gebruiken. Op de Apple Watch kun je met een Force Touch voortaan de app vergrendelen. Ook is er landschapmodus toegevoegd aan de iPhone 6 Plus-versie van de app.

Twitter
Twitter maakt het voortaan extra makkelijk om op notificaties te reageren. Zodra er een notificatie binnenkomt, kun je er direct op reageren, zonder dat je de Twitter-app hoeft te openen. Daarnaast ondersteunt Twitter multitasking op de iPad.

iMovie
Met iMovie is het nu mogelijk om films te maken en delen in 4K resolutie, op de iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPad Pro. Ook kunnen 1080p video’s nu in zestig frames per seconde gedeeld en gemaakt worden. Ook is iMovie al klaar voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus door het toevoegen van 3D Touch-functies. Start bijvoorbeeld direct een nieuw project door het app-icoon stevig in te drukken. Ook aan de nieuwe iPad Pro is gedacht. Zo zijn er toetsenbord-shortcuts toegevoegd en kun je op de grotere iPad later dit jaar meerdere 4K-video’s tegelijk bewerken.

IMDb
Ook film-app IMDb Movies & TV doet zijn voordeel met de Spotlight zoekfunctie en laat externe links voortaan openen in een in-app versie van Safari. Daarnaast zijn de fotogalerijen groter gemaakt op grotere iDevices en kun je in de instellingen aangeven dat je filmpagina’s voortaan in de originele taal wilt zien.

Office-apps
Zoals beloofd heeft Microsoft ondersteuning voor multitasking toegevoegd aan Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Naast multitasking kun je nu ook toetsenbordshortcuts gebruiken om de apps te bedienen. Outlook en OneNote zijn allebei te doorzoeken via de nieuwe Spotlight zoekfunctie van iOS 9.

Pocket
Artikelen die je opgeslagen hebt in Pocket kun je nu makkelijk opzoeken via de Spotlight zoekfunctie. Ook kun je via Picture-in-Picture video’s in Pocket bekijken terwijl je op de rest van je scherm een andere app geopend hebt.

Dropbox
In een afzonderlijk artikel bespreken we de nieuwe functies van Dropbox, die als een van de eerste niet-Apple-apps de 3D Touch-functie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ondersteunt. Daarnaast kun je dankzij een nieuw menu snel bestanden versturen, en via de Spotlight zoekfunctie is het gemakkelijk om een afzonderlijk document op te sporen zonder daarvoor eerst de Dropbox-app te openen.

Instapaper
Instapaper ondersteunt multitasking op de iPad en je kunt het nieuwe San Francisco systeemfont ook in de app selecteren. Daarnaast kun je offline opgeslagen video’s nu via Picture-in-Picture bekijken. Ook zijn er handige thumbnails toegevoegd aan artikelen, mocht je hier geen fan van zijn, dan kun je dit weer uitschakelen in de instellingen van de app.

Heb jij nog een app ontdekt die de nieuwe functies van iOS 9 al benut? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 13:06
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, imovie, ios 9, microsoft office, twitter

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.