microsoft-office-ipad

Microsoft heeft Office voor iPad al aangepast voor multitasking in iOS 9

De Microsoft Office-apps voor iPhone en IPad zijn nu al aangepast voor multitasking in iOS 9 en werken samen met de Apple Pencil.

microsoft-office-ipadiOS 9 is nog niet eens verschenen, maar Microsoft is er al helemaal klaar voor. De vernieuwde apps met aanpassingen voor iOS 9 zijn vanaf nu in de App Store te vinden.

Apple en Microsoft zijn sinds een aantal jaren weer dikke vrienden. Dat leidde er zelfs toe dat Microsoft afgelopen week op het podium verscheen, om te laten zien hoe handig de iPad Pro is. Ze demonstreerden vooral multitasking en het gebruik van de Apple Pencil. Eén van die twee kun je vanavond al proberen, want de Office-apps voor de iPad zijn alvast aangepast. Je hebt er wel een iPad Air 2 voor nodig.

In bovenstaand filmpje kun je nog eens het optreden van Microsoft op het Apple-event van 9 september bekijken. Het was opmerkelijk dat Microsoft op het podium verscheen. Meestal zijn er alleen topmensen van Apple en bevriende bedrijven te zien, zoals ontwikkelaars die alvast met nieuwe developertools aan de slag mochten. Een paar jaar geleden zei Tim Cook nog over de Surface-tablet: “Onze concurrentie is in de war. Ze maken van tablets pc’s en van pc’s tablets.” Nu doet Apple min of meer hetzelfde en staat een Microsoft-topman reclame te maken voor een iPad Pro, de grootste concurrent van Microsoft’s eigen Surface-tablet.

Vernieuwde Office-apps

Microsoft heeft alle Office-apps inclusief Outlook vanmiddag aangepast. Er zit ook alvast ondersteuning voor de Apple Pencil in, plus nog wat andere verbeteringen. In de Word-app vind je bijvoorbeeld toetsenbord-snelkoppelingen die snel bereikbaar zijn via de commandotoets. Ook kun je de interface omkeren als je een taal gebruikt die van rechts naar links wordt geschreven, zoals Hebreeuws en Arabisch. Rekenmeesters vinden in de vernieuwde Excel-app ook bovenstaande verbeteringen en de mogelijkheid om de app in het Vietnamees te gebruiken.

In de PowerPoint-app vind je daarnaast als nieuwigheid de Office Add-ins. Dit zijn tools waarmee je je productiviteit kunt verhogen. Je kunt bijvoorbeeld een woordwolk maken met allerlei termen, of een poll om een vraag aan je publiek te stellen tijdens de presentatie. Ga je schokkend nieuws over een beursgenoteerd bedrijf presenteren, dan kun je in de PowerPoint-presentatie een live aandelenticker op het scherm laten zien. Je hebt hiervoor minstens iOS 8.2 nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 16:03
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.