Archief voor 'imovie'

iMovie Magic Movie

Met iMovie 3.0 maak je moeiteloos een 'Magische film'

· Heb je moeite met video's bewerken? In iMovie 3.0 hoef je nauwelijks meer moeite te doen, dankzij de nieuwe functie Magische film ('Magic Movie). Ook zijn er nu Storyboards zoals 'Koken', 'Doe het zelf' en 'Wetenschappelijk experiment'.

Apps
Films en trailers maken op de iPad met iMovie

iMovie op iPhone en iPad: zelf video's maken en bewerken

Zo werkt het

Met iMovie op de iPhone en iPad monteer je zelf een film met je eigen filmmateriaal. Ontdek hoe je clips kunt samenvoegen tot een video, effecten en mooie overgangen toevoegt en vervolgens deelt met de hele wereld. Met dit iMovie-stappenplan lukt het jou ook!

Apps
Rechtenvrije muziek in iMovie

Zo gebruik je rechtenvrije muziek in iMovie

Passende achtergrondmuziek maakt je iMovie-filmpje professioneler. Maar waar vind je royalty- en rechtenvrije muziek die je mag gebruiken voor je filmpjes, zodat je geen juridisch gedoe voor de kiezen krijgt? In deze tip lees je hoe je het vindt en toevoegt aan je zelfgemaakte video.

Apps, Video
iMovie kaart

Zo maak je geanimeerde reiskaarten in iMovie

Wil je je reisavonturen omzetten in een animatie met wereldkaart en foto's, dan kan dat met iMovie. Wij leggen uit hoe je deze geanimeerde reiskaarten in iMovie maakt zodat je een leuke herinnering hebt aan je roadtrips.

Apps
iMovie devices

iLife: alles over de creatieve apps van Apple

iMovie en Garageband voor je creatieve projecten

iLife is de naam van een serie creatieve apps van Apple, momenteel bestaande uit iMovie en Garageband. Voorheen maakte ook iPhoto deel hiervan uit. In dit artikel lees je alles over deze handige apps: wat is er mogelijk met deze creatieve apps, hoe kun je ze downloaden en wat moet je weten over gebruik van iMovie en Garageband op de iPhone, iPad en Mac?

Filmen en videofilters iPhone iPad

Zo kun je video's inkorten op je iPhone en iPad

Op de iPhone en iPad is het heel eenvoudig om een video in te korten met de standaard Foto's-app. Je hebt dus geen extra software ervoor nodig. Een video inkorten kan handig zijn als je iemand een klein deel van een filmpje wil sturen, of als je simpelweg teveel hebt opgenomen. In deze tip leggen we uit hoe het inkorten van video's werkt.

Video
iMovie met green screen op iPad

iMovie werkt voortaan met green screens

· iMovie heeft een update gekregen en werkt nu met green screens. Ook wordt ClassKit voortaan ondersteund en er zitten nieuwe soundtracks in voor je achtergrondmuziek.

Apps
iMovie Logo

iMovie geoptimaliseerd voor iPhone X

Geen zwarte balken meer

· Apple heeft iMovie voor iOS geoptimaliseerd voor de iPhone X, zodat je meer werkruimte op je scherm hebt. Ook heeft de app nu ondersteuning voor Metal, waardoor alles nog sneller verloopt.

Apps