1Password hoofd wachtwoord invoeren

1Password 5: wachtwoordenapp voortaan op de freemium-tour

Het werd al verwacht: 1Password is voortaan gratis te downloaden met in-app aankopen. De app kreeg allerlei handige iOS 8-vernieuwingen.

1Password hoofd wachtwoord invoerenWat vanochtend al een beetje verwacht werd, is nu gebeurd. De veelgeprezen wachtwoordenapp 1Password is bijgewerkt naar versie 5.0 en heeft voortaan een freemium-model. Je downloadt 1Password 5 dus gratis, maar betaalt voor verschillende functies. De app heeft een reeks vernieuwingen die allemaal direct voortkomen uit iOS 8. Zo heeft 1Password nu Safari-integratie, waardoor je je wachtwoorden snel onder de knop hebt in de standaardbrowser op de iPhone.

1Password 5 met Touch ID supportEerder vandaag werd concurrent LastPass al voorzien van Safari-integratie. LastPass en 1Password delen nog een eigenschap sinds de nieuwe update: je kan de wachtwoordenkluis beveiligen met je vingerafdruk via Apple’s Touch ID op de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De nieuwe functies worden ook gecombineerd. Kortom: wil je de wachtwoordenkluis van 1Password benaderen in Safari, dan gebruik je daarvoor Touch ID. Je ‘master password’ dat je eerder veelvuldig moest invullen, is daardoor grotendeels buitenspel gezet op de iPhone.

Dankzij de wachtwoorden-extensie in iOS 8 kan je formulieren voor gebruikersnamen en wachtwoorden gemakkelijk (laten) invullen in Safari. Maar de vernieuwing is niet voorbehouden voor de browser op de iPhone en iPad. Onder iOS 8 kunnen ook andere apps die extensies ondersteunen, snel toegang geven tot de wachtwoordenkluis. Verander je een wachtwoord in een app, dan kan 1Password de informatie meteen bijwerken.

Let op met iCloud Drive

De ondersteuning voor iCloud is ook vernieuwd onder iOS 8, maar daar plaatst ontwikkelaar AgileBits een grote kanttekening bij. Wij waarschuwden er ook al voor: activeer iCloud Drive niet meteen. Nu OS X Yosemite er nog niet is, loopt de synchronisatie tussen het nieuwe iCloud en het nieuwe iCloud een beetje spaak. iCloud Drive neemt de synchronisatie van de oude iCloud over, en de oude en nieuwe iCloud ‘praten’ niet met elkaar. Heb je (logischerwijs) nog geen OS X Yosemite op je Mac, dan is synchroniseren via iCloud Drive onwenselijk. Gelukkig kan je ook nog steeds synchroniseren via Dropbox.

Wat als je 1Password eerder al downloadde?

1Password 5 Pro features1Password was gratis te downloaden vandaag. Ontwikkelaar AgileBits noemde dat een ongelukje. Nu wordt zichtbaar waarom. De applicatie had pas gratis moeten zijn vanaf deze 5.0-update. Iedereen die de app al had gedownload en ook vandaag gratis downloadde, is nu spekkoper: de in-app aankopen gelden dan niet. Je behoudt de volledige versie van 1Password.

De in-app aankoop die 1Password wel heeft, heet 1Password Pro. Met de in-app aankoop krijg je toegang tot meer categorieën informatie opslaan (routerinformatie, licenties van software), meerdere kluizen voor bijvoorbeeld familieleden, handmatige organisatie van de mappen en ten slotte het aanhechten van bijlagen bij informatie. Die kunnen vanaf 1Password 5 trouwens ook gesynchroniseerd worden via Wi-Fi. De in-app aankoop 1Password Pro kost 8,99 euro. Dezelfde prijs dus als toen de app nog betaald was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2014, 21:23
Categorie Apps
Onderwerpen 1password, privacy, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.