imovie update

iMovie voegt ondersteuning van Foto’s voor de Mac toe

Apple heeft in iMovie de integratie met Foto's voor de Mac toegevoegd. Als je de OS X beta 10.10.3 beta gebruikt, kun je het nu gebruiken.

De komst van Foto’s voor de Mac, de opvolger van iPhoto en Aperture, is inmiddels zeer dichtbij. Dit brengt echter ook een aantal praktische problemen met zich mee, want de bibliotheek van iPhoto verschijnt ook in andere Apple-programma’s. iMovie gebruikt het bijvoorbeeld als bron voor beeldmateriaal. In de nieuwste update van iMovie (10.0.7) wordt dit probleem verholpen door betere samenwerking met Foto’s voor de Mac.

imovie update

Foto’s voor de Mac zit momenteel alleen in de betaversie van OS X 10.10.3, maar het is de verwachting dat het programma deze lente voor iedereen beschikbaar komt. Je kunt Foto’s voor de Mac nu alleen in iMovie zien als je die beta van OS X draait.

Lees meer in Foto’s voor OS X: alles over de standaard foto-app voor de Mac

Verder zitten er in de update van iMovie een aantal kleine tweaks. Zo zijn de afspeelknoppen (Afspelen, Vorige/Volgende en schermvullend) nu altijd te zien onder de viewer. Ook is er een nieuwe knop waarmee je meteen een voice-over met een microfoon kunt opnemen bij je huidige montage. Verder ondersteunt iMovie vanaf nu filmpjes die geschoten zijn in het XAVC-S formaat van Sony.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2015, 12:15
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen foto's, imovie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.