Instapaper 5.2: tekst markeren bij het lezen

Leesapp Instapaper voor iPhone en iPad heeft nu de mogelijkheid om tekst te markeren. Je kan markeringen teruglezen op een aparte pagina.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Instapaper iPhone iPad lees laterDe PDF-app GoodReader 4 is niet de enige vernieuwde applicatie waarin het makkelijk is om tekst te markeren terwijl je leest. Instapaper biedt de optie nu ook. De applicatie waarin je opgeslagen artikelen van het web terugleest, biedt de optie bij het selecteren van tekst. Daarna kies je in een pop-up menu voor de optie markeren en krijgt de tekst een gele achtergrond. Je kan je markeringen terugvinden op een aparte pagina.

Markeringen zijn meteen goed geïntegreerd in Instapaper. Ze worden gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten waarop je Instapaper gebruikt en blijven ook doorzoekbaar als je stukken hebt gearchiveerd. De markeerfunctie is overigens alleen beschikbaar bij artikelen die je zelf in Instapaper hebt bewaard en dus niet bij de webcontent die Instapaper zelf aanraadt in de sectie Blader.

In Instapaper 5.2 werden ook het logo en de knoppen onder handen genomen, en heb je nu een handige veegbeweging die je van een artikel terug naar de overzichtspagina brengt. Ook handig is de mogelijkheid om gearchiveerde artikelen weer terug te zetten naar Home.

Instapaper hoofdmenu iPhone Instapaper markeren

Helaas maakt Instapaper, 3,59 euro duurder dan concurrenten Readability en Pocket, een ietwat knullige indruk in het Nederlands. Los van het feit dat de App Store-omschrijving Duitstalig is, is de keuze voor ‘Archiveer’ in het hoofdmenu in plaats van ‘Archief’ verwarrend. Daarin worden namelijk artikelen bewaard waarvan je elders al aangaf dat je ze wilde archiveren. De kwestie dat gedownloade artikelen nog werden weergegeven als ‘Downloaden’, is wel verholpen in de nieuwste versie.

Downloaden: Instapaper (€3,59, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:13
Onderwerpen instapaper, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.