3D-Touch-Dropbox

De Dropbox-app is al helemaal klaar voor de iPhone 6s

Dropbox is alvast helemaal klaar voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Zo ondersteunt Dropbox nu 3D Touch en voegt de app nog wat handige nieuwe functies toe voor iOS 9.

Dropbox-icon
De Dropbox-app voor iOS is er vroeg bij met het ondersteunen van 3D Touch. Niemand kan immers nog van de functie gebruik maken omdat je er een nieuwe iPhone voor nodig hebt, maar gelukkig voegt de update ook nog wat handige functies toe voor mensen die (nog) geen iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben.

Met de update voor de Dropbox-app lijkt de clouddienst er alles aan gedaan te hebben om het navigeren door de app zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Naast ieder bestand staat nu een klein pijltje, waarmee je een nieuw menu laat verschijnen.

Snel menu
In dit menu kun je snel een downloadlink naar iemand versturen, het bestand offline beschikbaar maken of andere veelgebruikte acties uitvoeren. Dit moet het makkelijker maken om de app snel te openen en een bestand te versturen. De bestanden in je Dropbox worden sowieso een stuk handiger vindbaar dankzij de ondersteuning van de iOS 9 Spotlight zoekfunctie.

Hierdoor kun je in de zoekbalk van Spotlight een naam van een bestand invullen, waarna je direct het bijbehorende Dropbox-document opent in de app.

3D-Touch-Dropbox

3D Touch-ondersteuning

Speciaal voor Apple-fanaten die op dag één de iPhone 6s of iPhone 6s Plus in huis halen, doet de Dropbox-app alvast zijn voordeel met het drukgevoelige 3D Touch-display van de nieuwe iPhones. Dat merk je al als je de Dropbox-app nog niet eens geopend hebt.

Door op het homescherm van je iPhone het Dropbox-icoontje stevig in te drukken verschijnt er een menu in beeld, waarmee je snel je meest recente bestand kunt openen. Ook kun je via dit menu direct een foto naar Dropbox uploaden.

In de app zelf benut Dropbox 3D Touch om het Peek & Pop principe toe te passen: druk op een bestand om een snelle preview te bekijken, en druk steviger op het scherm om het bestand volledig te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2015, 10:27
Categorie Apps
Onderwerpen 3d touch, dropbox, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.