Dit was CES 2020: de beste aankondigingen voor Apple-gebruikers

Dit zijn onze vijf favoriete aankondigingen
CES 2020 is afgelopen en er waren weer heel veel aankondigingen van accessoires en nieuwe producten die we mogen verwachten. Apple was voor het eerst ook aanwezig en daarnaast zijn er veel nieuwe HomeKit-accessoires aangekondigd. Bekijk dit overzicht van aankondigingen en trends van dit jaar!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

CES 2020

CES, oftewel de Consumer Electronics Show, is een jaarlijkse beurs in Las Vegas, waar je de nieuwste technische snufjes van allerlei bedrijven te zien krijgt. CES is een vakbeurs en is daardoor iets zakelijker van insteek dan de Europese tegenhanger, IFA. Bijna alle grote techbedrijven laten tijdens CES hun innovaties zien, van koelkasten tot televisies. In dit artikel lees je niet alleen over de trends van dit jaar, maar vind je ook een round-up van CES 2020 aankondigingen voor Apple-gebruikers. Nu alle interessante aankondigingen gedaan zijn zetten wij de leukste voor je op een rij. We letten daarbij op ondersteuning voor HomeKit en op de voor Apple-gebruikers interessante merken.

Eerder besproken in een apart artikel:

Onze favoriete aankondigingen van CES 2020

Nu CES 2020 achter de rug is kunnen we onze favoriete aankondigingen voor je op een rijtje zetten. Waar willen we meer van zien? En welk merk heeft een originele twist gegeven aan een bekende productsoort?

Eve Cam beveiligingscamera met HomeKit

Kort voor de aankondiging lekte het al uit, maar deze week werd het officieel. De Eve Cam is een beveiligingscamera met ondersteuning voor HomeKit Secure Video. Er is naast Apple’s protocol geen andere manier om beelden op te slaan, wat de privacy en veiligheid van gebruikers waarborgt. De camera werkt via Wi-Fi en lijkt vooralsnog alleen bedrade voeding te krijgen.

Eve Cam

Dankzij de verstelbare voet waar de Eve Cam op rust kan je de camera zowel op een tafel neerzetten, maar ook aan de muur hangen. Dat laatste is misschien een minder elegante oplossing door de kabel. Als je die weet weg te werken is er natuurlijk niks aan de hand.

De Eve Cam is vanaf april verkrijgbaar en gaat €149,95 kosten.

Bekijk ook

Eve Cam officieel aangekondigd, mogelijk ook Eve-stekker op komst

Eve heeft de Eve Cam officieel aangekondigd. Deze beveiligingscamera maakt gebruik van HomeKit Secure Video en maakt uitsluitend gebruik van HomeKit en iCloud. Ook is er informatie over een Eve-stekker gelekt.

Satechi Trio oplaadmat

Als we één accessoire vaak terug zien komen de laatste tijd is het wel de oplaadmat. Ze zijn razendpopulair en Satechi komt nu met de Trio. Deze is speciaal bedoeld voor een Apple Watch, AirPods doosje en een iPhone. Hiervoor zijn speciale plekjes gemaakt op de mat, dus je legt de producten altijd op dezelfde plek neer. In theorie zou je het AirPods doosje ook op de plek van de iPhone kunnen leggen, maar dan kun je je iPhone nergens kwijt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het ontwerp van deze oplaadmat is strak. In het midden bovenop vind je drie lampjes die aangeven welke apparaten aan het opladen zijn. Je kunt je Apple Watch zowel liggend als staand opladen, afhankelijk van je bandje en voorkeur. Alle stroom komt binnen via één USB-C-kabel en een meegeleverde lichtnetadapter van 24W. Wij vinden dit één van de mooiere oplaadmatten van het moment.

De Satechi Trio is nu te bestellen op de website van Satechi voor $120. Ontvang tijdelijk $20 korting met de code STCES2020. Let op verzendkosten.

Withings ScanWatch

Met dit slimme horloge van Withings meet je je bloeddruk en kun je atriumfibrilleren (ook wel boezemfibrilleren genoemd) detecteren. Opmerkelijk aan de ScanWatch is dat het er grotendeels uitziet als een vrij normaal horloge. Er zit geen groot scherm op zoals op de meeste smartwatches. Je kunt er ook een ECG-hartfilmpje mee maken dankzij de sensoren op de wijzerplaat.

Withings ScanWatch

Verder kan het horloge tot 50 meter onder water en is er de optie om je sport te tracken. De batterij gaat tot 30 dagen mee zegt Withings.

Withings wacht nog op goedkeuring van zowel Amerikaanse als Europese instanties voordat de verkoop kan beginnen. Apple had ook te maken met speciale goedkeuringen toen het bedrijf de ECG op de Apple Watch wilde invoeren. De functie werd daarom uitgesteld. Dat doet Withings nu ook.

De Withings ScanWatch komt in het tweede kwartaal van 2020 op de markt voor een adviesprijs van $249 (38mm) en $299 (42mm).

Aura Smart Strap voor Apple Watch

De Apple Watch-bandjes van Apple zijn nog altijd ‘domme’ bandjes, omdat er verder geen techniek in zit. De Aura Smart Strap pakt dat anders aan. De elektrodes in het bandje doen allerlei lichaamsmetingen, zoals water, vet en spiermassa. Het bandje kan ook waarschuwen voor problemen met het hart, vergelijkbaar met de standaardfuncties in de nieuwste Apple Watch-modellen. Het bandje komt in vier kleuren en heeft wat weg van Apple’s geweven sportbandje, maar dan met sensoren aan de achterkant. Via de app synchroniseren de gegevens met HealthKit.

Aura Smart Strap Apple Watch.

De Aura Strap kost $99 en de pre-orders beginnen vandaag in de VS. Over beschikbaarheid in Europa is nog niets bekend.

OneLife PureOne luchtreiniger met HomeKit

Dit is het eerste product wat de Duitse startup OneLife uitbrengt. Deze stijlvolle luchtreiniger werkt met HomeKit. Een voordeel van de reiniger is tegelijkertijd ook een nadeel. Het filter hoef je niet te vervangen, want je kunt hem gewoon zelf schoonmaken. Dat bespaart natuurlijk geld, maar een écht goed filter is niet zo eenvoudig schoon te maken. Denk aan de HEPA-filters die Dyson gebruikt. Toch vinden we dit een origineel product!

OneLife PureOne luchtreiniger

De PureOne is af te stemmen op jouw interieur. Het staat op vier houten pootjes, maar de kleur van de ‘behuizing’ kun je zelf kiezen. De bovenkant is ook van hout en bevat enkele aanraakgevoelige knoppen. De houtsoort kun je ook kiezen.

De OneLife PureOne komt dit jaar op de markt in Azië. In 2021 moet het naar Europa komen. Een prijs is nog niet bekend.

CES 2020 aankondigingen voor Apple-fans

De afgelopen week zijn we meer tegengekomen dan wat we hierboven bespreken. Hieronder kun je alle andere interessante aankondigingen voor Apple-gebruikers nog eens bekijken.

Samsung T7 externe SSD met vingerafdrukscanner

Samsung maakt niet alleen wasdrogers, telefoons, koelkasten en laptops. Ze maken onder andere ook draagbare SSD’s. Met de nieuwe T7 heb je een razendsnelle SSD in huis met schrijfsnelheden tot ongeveer 1GB/s. Het grote nieuws komt eigenlijk van de Samsung T7 Touch. Deze SSD heeft namelijk ook een vingerafdrukscanner voor extra beveiliging. De T7 en T7 Touch maken gebruik van USB 3.2. Verder komen beide modellen (met en zonder vingerafdrukscanner) op de markt met opslag tussen 500GB en 2TB.

De Samsung T7 Touch komt in januari beschikbaar vanaf $130. De gewone Samsung T7 wordt in het tweede kwartaal uitgebracht.

PopPower draadloze oplader voor PopSocket gebruikers

Gebruik jij een PopSocket? Dat is een klein accessoire wat je achterop je iPhone plakt voor betere grip. Je klemt je vingers tussen het plastic plaatje en je iPhone. Door de extra dikte die dit toevoegt aan je telefoon kun je geen draadloze oplader meer gebruiken. Daarvoor komt de fabrikant nu met een eigen draadloze oplader genaamd PopPower.

PopPower Popsocket draadloze oplader

In het midden is een uitsparing gemaakt voor de PopSocket, zodat je je iPhone gewoon draadloos kunt opladen. Je kunt ermee je iPhone op de snelst mogelijke manier draadloos opladen dankzij de 15W stroomtoevoer.

De PopPower is nu te bestellen op de website van PopSockets voor $60. Let op verzendkosten.

Chipolo ONE tracker voor de sloddervos

Trackers kennen we vooral van Tile, maar ze zijn niet de enige. De Chipolo ONE is een kleine tracker die je kunt vastmaken aan bijvoorbeeld je koffer of rugtas. Je krijgt een melding als je te ver verwijderd bent van de tracker. Zo kom je er op tijd achter als je iets vergeet. Andere fabrikanten vragen hier extra geld voor, maar bij de Chipolo ONE is dit inbegrepen.

Chipolo One tracker

De batterij moet tot twee jaar meegaan tot je er een nieuwe in moet stoppen. Het geluid wat uit de ONE komt is erg luid: tot 120dB. Om de tracker aan jouw stijl aan te passen kun je kiezen uit verschillende kleuren: rood, geel, blauw, groen, wit en zwart.

De Chipolo ONE is te bestellen op de website van Chipolo voor €25. Let op verzendkosten.

Philips Hue armaturen voor buitenlampen: zuilen en wandlampen

Ook in de tuin kun je gebruikmaken van Philips Hue dankzij de speciale wandlampen en armaturen. De opvallende nieuwkomer is de Appear. Dit is een lamp voor aan de muur die het licht twee kanten op kaatst. Dit geeft een speciaal effect aan je tuin. Je hebt er geen Hue bridge voor nodig. Meer weten over de nieuwe aankondigingen bij Hue? Lees dan ons aparte artikel over de nieuwe Hue buitenlampen.

De meeste nieuwe Hue-producten liggen eind januari in de winkel. Andere producten volgen in april.

Bekijk ook

Nieuwe Philips Hue buitenlampen en Sync Box krijgt Siri-support

Als je net aan het upgraden van je buitenverlichting zat te denken, dan heeft Signify goed nieuws. De Philips Hue-fabrikant heeft nieuwe outdoorlampen aangekondigd, die op CES 2020 te zien zijn.

LIFX filamentlamp, lichtstrip en meer

Niet alleen Hue, maar ook LIFX komt met nieuws. LIFX heeft echter alleen nieuwe producten voor binnenshuis, waar de meeste mensen naar zoeken. Eén van de nieuwe lampen is een filamentlamp waar je de gloeidraad ziet zitten. Het lijkt daarmee op een gloeilamp en dat geeft een sfeervol effect. Deze is vooralsnog alleen als druppelvormige variant aangekondigd, maar er komt ook een bolvormige filamentlamp aan.

Verder kondigt LIFX ook een speciale lichtstrip aan voor achterop een televisie. Deze noemen ze de Z 360 Kit. Je kunt meerdere kleuren tegelijk instellen voor het mooiste effect. Meer weten over deze en andere nieuwe LIFX-producten? Lees dan ons aparte artikel.

Alle nieuwe LIFX-producten liggen vanaf de lente in de winkel.

Bekijk ook

LIFX kondigt nieuwe filamentlamp en tv-lichtstrip aan

Ben je op zoek naar slimme verlichting? Dan heeft LIFX binnenkort wat nieuwe opties om uit te kiezen. Het gaat daarbij om nieuwe slimme lampen, een lichtstrip voor rondom te televisie en een fysieke schakelaar.

Razer Kishi gamepad voor iPhone

Voor gamers heeft Razer goed nieuws tijdens CES. Met de Kishi gamepad kun je je iPhone gebruiken als een soort Nintendo Switch. Aan de linkerkant vind je een joystick en een D-pad. Rechts heeft de Kishi de welbekende vier selectieknoppen met nog een joystick. Om het helemaal af te maken zitten er ook twee schouderknoppen op.

Razer Kishi gamepad voor iPhone

Een dergelijke gamepad kun je gebruiken bij het spelen van verschillende iOS-games. Het kan ervoor zorgen dat je een veel betere score neerzet in allerlei spellen. Uiteraard heeft Razer gezorgd voor een MFi-certificering door Apple.

De Razer Kishi komt in ‘begin’ 2020 op de markt. De prijs ligt vermoedelijk rond de $100.

Bekijk ook

De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV

Wil je serieus aan de slag met Apple Arcade? Dan is een fijne gamecontroller een goed begin. De beste controllers voor iPhone, iPad en Apple TV van Gamevice, Steelseries en andere fabrikanten vind je hier op een rijtje.

Belkin draadloze opladers

We zien vaker draadloze opladers voorbijkomen die zowel je iPhone, Apple Watch als AirPods tegelijk kunnen opladen. Wat we niet altijd zien is dat ieder product z’n eigen plekje op de oplader heeft. De nieuwe 3-in-1 draadloze oplader van Belkin heeft dat wel. Je iPhone staat rechtop met daarnaast je Apple Watch. Achter de ingebouwde Apple Watch oplader zit een soort bakje voor AirPods. Belkin bevestigt dat deze ook voor de AirPods Pro geschikt is.

Belkin 3-in-1 draadloze oplader

De 3-in-1 draadloze oplader van Belkin is in april te koop voor $109,99.

OtterBox Amplify Glass ‘antibacteriële’ screen protector

Waarom noemen we een screen protector in ons CES 2020 overzicht? Dat is tegenwoordig toch niet meer zo bijzonder? Nou, deze screen protector van OtterBox wel. Het bedrijf claimt de eerste te zijn met een antibacteriële laag. Naast krasjes beschermt deze glazen beschermer ook tegen bacteriën. Deze extra laag zit verwerkt in het glas en heeft volgens OtterBox geen effect op het gebruik van de iPhone. Aan de buitenkant zie je niks bijzonders aan de screen protector.

De OtterBox Amplify Glass antibacteriële screen protector heeft nog geen prijs of verschijningsdatum gekregen.

Mophie Powerstation Go

Mophie, bekend van de (draadloze) opladers en powerbanks, komt met een unieke combinatie. De Powerstation Go kan niet alleen draadloos je iPhone opladen, maar doet ook dienst als starter bij een lege accu van je auto. Er zitten namelijk startkabels aan, die de accu van je auto een boost kunnen geven. De batterij heeft een vermogen van 44.400mWh en heeft ook twee USB-poorten om apparaten bedraad op te laden. De accu zelf opladen doe je met een gewone stekker.

Mophie Powerstation Go.

De Mophie Powerstation Go kost $159,95, maar over een Europese beschikbaarheid is nog niks bekend.

Zagg-hoesjes voor 10,2-inch iPad

Accessoiremaker Zagg komt met een reeks nieuwe hoesjes voor de zevende generatie 10,2-inch iPad. De Slim Book Go bestaat uit een toetsenbord en een case. Het toetsenbord kan je eenvoudig losmaken, maar klap je ook dicht als een laptop. De case rondom de iPad zelf heeft ook plek voor de Apple Pencil. Het toetsenbord heeft zelfs verlichting en maakt via Bluetooth verbinding. Er is ook een ruigere variant, zodat hij niet beschadigd raakt als je hem laat vallen. De Folio-variant is het goedkoopst, maar daar zit bijvoorbeeld geen toetsenbordverlichting in.

Zagg Slim Book Go 10,2-inch iPad.

De Zagg-accessoires voor de 10,2-inch iPad komen later dit kwartaal beschikbaar, voor een prijs tussen de $59,99 en $99,99.

Samsung Galaxy Home Mini slimme speaker

Ook Samsung wil graag meedoen met de markt van slimme speakers voor thuis. Dat probeert het bedrijf eigenlijk al een tijdje, namelijk sinds augustus 2018. Toen kondigde Samsung de Galaxy Home aan. Deze speaker is echter nog steeds niet te koop en er is ook geen verschijningsdatum voor. Wat Samsung nu aankondigt is alvast een kleiner broertje; de Galaxy Home Mini. Deze heeft een wat gewoner uiterlijk dan de grote Galaxy Home.

Samsung Galaxy Home Mini

Je bedient de Galaxy Home Mini met Bixby. Dat is de slimme assistent van Samsung die je ook op recente Samsungtelefoons vindt. De assistent staat niet echt ergens om bekend, maar Samsung wil zich vooral focussen op het goed uitvoeren van commando’s en minder op het voeren van gesprekken. Je kunt dus voor de duidelijkheid geen gebruikmaken van Alexa, Google Assistent, of Siri.

De Samsung Galaxy Home Mini moet in ‘begin 2020’ op de markt komen. Een prijs is nog niet bekend.

Samsung ‘Ballie’ robot als assistent

Is dit de persoonlijke assistent van de toekomst? Samsung heeft een soort bal aangekondigd die jou overal in je huis kan volgen. Het apparaat moet jouw slimme apparaten proactief kunnen bedienen. Zo zet hij alvast de robotstofzuiger aan het werk als Ballie merkt dat er gestofzuigd moet worden. Hiervoor maakt de robot gebruik van de ingebouwde camera. Ben je niet thuis, dan kun je de camerabeelden vanaf je telefoon bekijken.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Er is geen prijs of beschikbaarheid vrijgegeven voor de Ballie.

Roland ministudio voor vloggers

Met de Roland Go:Livecast kunnen vloggers elementen van live uitzendingen verwerken in hun livestreams en vlogs. Daarbij horen geluidseffecten en teksten in beeld. Volgens Roland maakt het niet uit of je ervaring hebt met dergelijke apparatuur. Het enige wat je verder nodig hebt is een smartphone en de bijbehorende app.

Roland Go:Livecast

Aan de zijkanten vind je draaiknoppen om het volume te bedienen. Je kunt er ook een externe microfoon aan koppelen als je die hebt. Daarvoor gebruik je een 1/4-jack of XLR-jack. Dat maakt de Go:Livecast geschikt voor professionele microfoons.

De Roland Go:Livecast is later deze maand te koop bij in ieder geval de Amerikaanse Amazon voor $249,99.

Harman Kardon

Na zes jaar afwezigheid komt Harman Kardon dan eindelijk met nieuwe koptelefoons en oortjes. Deze vallen onder de Fly-serie. De grote aankondiging is de Fly TWS. Omdat deze volledig draadloos zijn gaan ze de strijd aan met Apple’s AirPods. Met een batterijduur van zo’n 5 uur per oplaadbeurt is dit wel wat minder dan AirPods. Met de oplaadcase kun je in totaal 15 uur luisteren. In ruil voor dit minpunt kun je de case wel snel opladen, waterbestendigheid en ondersteuning voor stembediening.

Harman Kardon Fly TWS

Net als AirPods weet de Harman Kardon Fly TWS ook wanneer de dopjes in je oren zitten. Zo bespaar je batterij als je vergeet de muziek te pauzeren. Het voordeel van de Fly TWS is de prijs, namelijk $150.

De Harman Kardon Fly-serie moet in de winter te koop zijn.

Arlo Pro 3 bewakingscamera met schijnwerper

Vorig jaar kwam de Arlo Pro 3 op de markt. Deze camera biedt 2K-video, HDR-opnames, een ingebouwd alarm en meer. Wat er nieuw is aan de Arlo Pro 3 Floodlight? De schijnwerper. Hoewel de Pro 3 ook kleuren digitaal kon onderscheiden in het donker, is een goed belichte omgeving natuurlijk handig. Ook kan een schijnwerper potentiële inbrekers buiten de deur houden door ze af te schrikken.

Arlo 3 Pro

Opmerkelijk aan de Arlo Pro 3 Floodlight is dat het hele apparaat op batterijen kan werken. De lichtsterkte is met 2000 lumen voldoende om bijvoorbeeld een veranda of oprit goed te verlichten. Volgens Arlo kan de lamp tot wel 6 maanden aan staan tot de batterij opgeladen moeten worden. Besluit je om de camera wel bedraad aan te sluiten, dan is de lichtsterkte 3000 lumen.

De Arlo Pro 3 Floodlight is deze lente beschikbaar voor een adviesprijs van $249,99.

Oral-B iO

Het is niet de eerste keer dat Oral-B een slimme tandenborstel uitbrengt. Eerder bracht het bedrijf al de Genius X-serie uit, waar wij een review over schreven. Met de Oral-B iO poets je je tanden met behulp van kunstmatige intelligentie en algoritmes. Wat er precies mee wordt bedoeld is niet duidelijk. Het lijkt er vooral op dat ze de term AI willen afvinken.

Oral-B IO

Nieuw is de magnetische component, die ervoor zorgt dat de borstels snel kunnen bewegen. De tandenborstel gaat 12,5 dagen mee als je 4 minuten per dag poetst. Deel je de tandenborstel, dan moet je ook vaker opladen. Het duurt 3 uur om hem helemaal vol te laden. Tijdens het poetsen bewegen de borsteltjes met een snelheid van 145Hz. Klaar? Dan zie je je resultaten terug in de bijbehorende app.

Er is nog geen prijs of verschijningsdatum bekendgemaakt voor de Oral-B iO.

JBL 220TWS en 300TWS

Over tandenborstels gesproken: Apple’s AirPods hebben een trend in gang gezet die ook bij andere fabrikanten te zien is. De JBL 220TWS zijn draadloze oortjes die rond de 100 euro gaan kosten. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren.

JBL 220TWS

De JBL 220TWS biedt drie uur batterijduur en tot 16 uur als je een meegeleverde oplaadcase gebruikt. Er zitten geen geavanceerde functies op, zoals ondersteuning voor Siri of andere virtuele assistenten. Bij JBL’s duurdere oortjes vind je dergelijke functies wel.

JBL 300TWS

Voor high-end oortjes kun je de JBL 300TWS aanschaffen. Deze zijn IPX5 waterbestendig en werken met Google Assistent en Alexa. De TalkThru mode verlaagt automatisch het audiovolume zodat je gesprekken kunt voeren. Ook zit er AmbientAware op, een functie om achtergrondgeluiden beter te horen. Dit kan handig zijn tijdens outdoor activiteiten zoals fietsen. Ze kosten rond de 150 euro.

Deze JBL-oortjes verschijnen later dit jaar voor respectievelijk 100 en 150 euro.

Jabra Elite Active 75t en Elite 45h

We kennen Jabra niet alleen van de zakelijke vergaderspeakers, maar ook van oortjes en koptelefoons voor consumenten. Voor de laatste groep komt Jabra deze week met twee nieuwe interessante producten. We beginnen met de Elite Active 75t. Deze is volledig draadloos, net als Apple’s AirPods. Het is in feite hetzelfde product als de 75t, maar dan geoptimaliseerd om mee te sporten. Zo is dit model zweetbestendig. Ook is stof geen probleem meer. De water- en stofbestendigheid is beoordeeld op IP57. De gewone 75t is alleen IP55.

Jabra 75t en 45h

Een andere aankondiging is die van de Jabra Elite 45h. Deze draadloze koptelefoon gaat tot 40 uur mee. Binnenin vind je 40mm speakers, twee microfoons, Bluetooth 5.0 en ondersteuning voor stembediening. Volgend kwartaal brengt Jabra een software-update uit waarmee de koptelefoon gekalibreerd kan worden voor ieders oren.

De Jabra Elite Active 75t komt in februari op de markt voor een adviesprijs van $199. De Elite 45h gaat $99 kosten en komt naar verwachting snel op de markt.

Shure Aonic 215

Niet alleen Jabra, maar ook Shure is aanwezig op CES 2020. Voor hen is het de eerste keer dat ze een volledig draadloos setje oortjes uitbrengen. Ze zien er een beetje uit als een gehoorapparaat, omdat er een heel onderdeel achter je oor hangt. Hier zit ook een fysieke knop op om je muziek te bedienen. Er zit geen actieve ruisonderdrukking in, zoals bij de AirPods Pro wel het geval is. Wel vind je rubberen oortips, en die zorgen op zich al voor enige isolatie.
Volgens Shure kun je tot 8 uur luisteren op een accu. Je laadt deze op in de meegeleverde oplaadcase, die op zijn beurt weer voor drie extra oplaadbeurten zorgt.

Shure Aonic 215

De Shure Aonic 215 kost $279 en komt deze lente op de markt.

Netatmo werkt met Aldes EasyHOME en HomeKit

Een product als deze is nieuw in de HomeKit-wereld. Met de samenwerking van Netatmo met Aldes EasyHOME bedien je de ventilatie van Legrand Hom in je huis met Siri en de Woning-app. Het is dus geen ventilatiesysteem op zich, maar je kunt het inbouwen in een bestaand systeem van Legrand Hom. De Aldes EasyHOME werkt ook met een app. Hiermee kun je instellen dat de ventilatie automatisch aangaat op bepaalde tijdstippen. Dat kan ook met HomeKit-scenes. Je zou dit systeem kunnen koppelen aan een slimme knop. Als je bijvoorbeeld ventilatie hebt in de badkamer druk je op de knop om het systeem voor 20 minuutjes aan te zetten.
Er is nog geen verschijningsdatum of prijs bekend voor de Netatmo Aldes EasyHOME-integratie. Hiervoor kun je je aanmelden bij Netatmo.

Netatmo slim deurslot

Ook voor een slim deurslot ben je bij Netatmo aan het juiste adres. Tijdens CES 2019 kondigde het bedrijf een slimme deurbel aan, maar die is nog steeds niet te koop. Hopelijk zal dat anders zijn voor dit Netatmo Slimme Deurslot en Sleutels, zoals het product eigenlijk heet.

Je bedient het slot uiteraard met HomeKit en een bijbehorende app. Dat zorgt ervoor dat je onder andere met Siri de deur op het slot kan doen en andersom. Meegeleverd zijn drie fysieke sleutels. Deze hebben ieder een NFC-chip. Ook als je je telefoon niet bij je hebt, of om welke andere reden dan ook offline moet zijn kun je het slot openen. Het slot past op deuren met een maximale dikte van 10 centimeter. De batterijen gaan zo’n 2 jaar mee.

Volgens Netatmo ligt het slimme deurslot dit najaar in de winkel. De prijs zal volgens The Verge tussen de €300 en €400 liggen.

Bekijk ook

Nieuw Netatmo HomeKit-deurslot werkt ook met NFC-sleutels

Netatmo heeft op de CES 2020 een nieuw slim deurslot aangekondigd. Het slot werkt met alle deuren met een Europese cilinder en wordt geleverd met een setje NFC-sleutels. Openmaken met een app is ook mogelijk.

Somfy Door Keeper en TaHoma switch

Somfy kennen we vooral van de zonweringen die je met je telefoon en afstandsbedieningen kunt bedienen. Deze week kondigt het bedrijf ook iets anders aan, namelijk de Somfy Door Keeper. Dit is in essentie gewoon een slim deurslot met een extra functie. Wanneer er een (poging tot) inbraak gedetecteerd wordt klinkt er een alarmsignaal. Je krijgt als eigenaar ook een melding van de bijbehorende Somfy Keys-app. Met deze app kun je het slot op afstand bedienen.

Verder kondigt Somfy de TaHoma switch aan. Dit is een apparaat wat al je slimme apparaten moet centraliseren. Daarbij gaat het niet alleen om slimme accessoires van Somfy, maar ook van andere fabrikanten. In principe is een dergelijk systeem best handig, maar Somfy rept geen woord over HomeKit-ondersteuning. Omdat Google Assistent en Amazon Alexa wel genoemd wordt gaan wij er voorzichtig van uit dat er voor nu geen zicht is op HomeKit-bediening voor je slimme gordijnen.

De Somfy Door Keeper is in het tweede kwartaal van 2020 verkrijgbaar in Frankrijk en Duitsland. De TaHoma switch ligt in de herfst in de winkel. Prijzen zijn nog niet bekend.

Extra beveiligingsfuncties Ring

Even geen nieuwe producten van Amazon’s Ring. Wel krijgt de slimme deurbel enkele nieuwe beveiligingsfuncties. Deze vind je op het nieuwe Control Center. De afgelopen weken was Ring negatief in het nieuws vanwege slechte beveiliging. Het zou makkelijk zijn om accounts binnen te dringen, en kwam er ophef over het delen van data aan de Amerikaanse politie.

Met de update die later deze maand moet komen kun je als beheerder zien wie er allemaal kan meekijken met de camera. Deze personen kunnen vervolgens verwijderd worden uit de lijst. Ook komt er eindelijk tweestapsverificatie. Voor Amerikaanse gebruikers is in te zien of hun data gedeeld wordt met de lokale politie. Dat kun je uitschakelen.

Apple op CES 2020

Apple op CES? Ja, want Apple was voor het eerst in jaren weer op de bijbehorende conferentie aanwezig. Niet om nieuwe producten te onthullen, maar om te spreken over privacy. Apple-topvrouw Jane Horvath deed mee aan een discussiepanel over privacy van consumenten op 7 januari. Horvath heeft weinig meer gedaan dan Apple’s standpunten rondom privacy nogmaals uiteen zetten. Aartsrivaal Samsung was ook op de conferentie, om te praten over de smart home-landen van het bedrijf. Veel interessanter is om te kijken welke trends er op de beursvloer te zien zijn.

Bekijk ook

Apple legt privacystandpunt uit op CES 2020, terwijl nieuwe FBI-zaak dreigt

Apple is dit jaar voor het eerst in jaren aanwezig op de techbeurs CES. Veel nieuws kregen we echter niet te horen, net op het moment dat er weer een nieuwe FBI-zaak dreigt.

Zo lieten Amazon en Google nieuwtjes rondom hun digitale assistenten zien, vooral dankzij partners die Amazon Alexa in allerlei apparaten hebben ingebouwd, van broodroosters tot auto’s. Iets soortgelijks kunnen we verwachten van Apple HomeKit, al hoeven we bij partners die HomeKit-accessoires produceren geen maffe toepassingen te verwachten. Apple beperkt het gebruik van HomeKit tot bepaalde productcategorieën, zoals deursloten en lampen. Maar echt grote onthullingen van nieuwe producten? Die zijn er sinds Microsoft’s Xbox in 2001 niet meer geweest. Het draait vooral om contacten leggen, onderhandelen en prototypes laten zien van producten die mogelijk later dit jaar op de markt komen. Zo was Apple vorig jaar volgens geruchten in het geheim aanwezig op CES, om contacten te leggen met potentiële partners die AR-brillen kunnen fabriceren.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/ar-bril/

Maar je kon natuurlijk ook gewoon naar CES 2020 gaan omdat je Ivanka Trump in het echt wilde zien spreken. Of omdat je Sony’s “unieke blik op de toekomst” wilde meebeleven. Er was genoeg te doen en te zien.

Dit zijn de 5 techtrends die we van tevoren verwachtten.

#1 Smartphones: 5G-toestellen
2020 zou wel eens het jaar van 5G kunnen worden. Veel fabrikanten brengen hun eerste 5G-toestellen uit en zelfs Apple is van de partij, als we de geruchten mogen geloven. We zullen ook veel aankondigingen rondom kunstmatige intelligentie (AI) gaan zien. Waar we niet zoveel meer van zullen horen, zijn opvouwbare toestellen. Dat bleek een hype uit 2019 die wel heel snel voorbijging. De technologie van smartphones komt ook in steeds meer andere apparaten terecht, zoals koelkasten en andere apparaten voor in huis.

#2 Schermtechnologie: Micro LED
Apple zou interesse hebben in Micro LED, een nieuw type schermtechnologie dat alle voordelen heeft van OLED, maar goedkoper is om te fabriceren. Je houdt dus hetzelfde goede contrast en de diepzwarte kleuren, maar voor een lagere prijs. Bij Apple zouden we MicroLED voor het eerst in de Apple Watch kunnen zien, maar fabrikanten op de beursvloer van CES gaan een stap verder: zij maken al gigantische tv-schermen.

Bekijk ook

Alles over microLED: wanneer gaan we de eerste producten zien?

Wat is microLED en wanneer kun jij het in je iPhone verwachten? In deze uitleg lees je alles over microLED, een nieuwe schermtechnologie die je in steeds meer producten zult gaan zien. Wat zijn de voordelen en verschillen, hoe werkt het en wat betekent het voor jou als Apple-gebruiker?

CES tvs

#3 Televisies: 8K
Over televisies gesproken: die zijn op CES altijd in groten getale te zien. Fabrikanten als LG, Sony en Samsung proberen elkaar te overtreffen met nog grotere schermen. Tijdens CES 2020 zullen we vooral tv’s met 8K-schermen gaan zien. Tegenwoordig is 4K de standaard voor ultra-high-definition tv’s, maar fabrikanten gaan tijdens de beurs alweer een stap verder. Dat wil overigens niet zeggen dat je nu al naar je lokale Media Markt moet rennen voor een nieuwe tv, want veel van deze producten bevinden zich nog in een vroeg stadium en zijn dus alleen bedoeld voor de waaghalzen met een vette bankrekening.

#4 Voertuigen: connected auto’s, scooters en fietsen
Zelfrijdende auto’s kennen we onderhand wel, maar het kan nog slimmer en meer connected. Fabrikanten zoals Toyota en Hyundai hebben persconferenties gepland, waar we bijvoorbeeld auto’s met 5G-verbinding en meer autonomie kunnen verwachten. Zelfrijdende systemen van Level 2 zorgen ervoor dat auto’s meer handelingen zelf kunnen doen zoals van rijbaan wisselen, optrekken en remmen bij het verkeerslicht. Bij huidige zelfrijdende auto’s is daarvoor nu nog vaak de ingreep van een menselijke bestuurder nodig.

CES voertuigen

Verder kunnen we allerlei andere connected voertuigen verwachten op de CES, zoals elektrische steps en fietsen met meer draadloze functies. Er is op dit gebied meer mogelijk dankzij verbeterde accu’s en kleinere elektrische motors.

#5 HomeKit-producten
Voor Apple-gebruikers zijn er op de CES hoesjes, opladers en andere kleine accessoires te zien. Dat is niet zo heel spannend. Wat wél spannend is, is het toenemende aanbod van HomeKit-producten, vooral van kleinere fabrikanten zoals Vocolinc, Santala, TandemLED, Minut en talloze andere merken waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Vroeger zou je dergelijke merken misschien genegeerd hebben, maar als het met HomeKit samenwerkt kan dat de drempel verlagen: de kans is groot dat het probleemloos samenwerkt met al je andere smart home-producten die je met Siri bedient.

Vocolinc VH1

Verder waren er op CES ook weer de nodige copycat-producten, zoals nagemaakte AirPods Pro. Maar dat is niets nieuws: wat Apple op de markt brengt ligt een paar weken later al in een veel goedkopere uitvoering bij AliExpress. Hetzelfde geldt voor draadloze oplaadmatten en andere accessoires voor je iPhone: je kunt ze bij duurdere merken vinden in een nét iets mooiere afwerking, of in de Chinese kraampjes, waar handelaren met jetlag zitten te wachten op potentiële afnemers.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.