Vuzix Blade Display

‘Apple onderzoekt nog steeds technologie voor AR-brillen’

Apple heeft nog steeds interesse om een AR-bril te ontwikkelen. Dat blijkt uit het feit dat Apple-medewerkers op de CES 2019-technologiebeurs hebben gesproken met fabrikanten van AR waveguide-technologie.

Meerdere Apple-medewerkers zouden vertrouwelijk hebben gesproken met leveranciers van AR waveguide-technologie. Op de beurs waren onder andere DigiLens, Lumus, Vuzix en WaveOptics aanwezig. Waveguides worden gebruikt in AR-brillen om grafische informatie van een uitvoerbron af te beelden voor het oog van de gebruiker. Magic Leaf heeft met deze technologie al een mixed reality-headset gemaakt, die vorig jaar werd geïntroduceerd. Apple lijkt alvast een selectie te willen maken van potentiële toeleveranciers. Tijdens CES 2018 zouden ook al gesprekken met componentmakers van AR-brillen hebben plaatsgevonden.

Overnames voor AR-brillen

Vlak nadat Magic Leap vorig jaar een headset aankondigde bleek Apple het bedrijf Akonia Holographics te hebben overgenomen. Dit bedrijf maakte lenzen voor AR-headsets. Het belangrijkste product was de HoloMirror, waarmee het mogelijk was om full-color, breedbeeld-beelden te reproduceren op een enkele medialaag. Dit zou minder complex zijn dan waveguide, waardoor het gemakkelijker in een compact product kan worden ingebouwd. In plaats van een grote headset moet je dan eerder denken aan iets wat eruit ziet als een normale bril.

Ook heeft Apple eerder het Canadese bedrijf Vrvana overgenomen. Zij maakten een hybride headset met de naam Totem, die zowel AR als VR combineerde. Totem gebruikte meerdere camera’s om livebeelden te projecteren voor het oog van de gebruiker.

Vuzix Blade

Wat Apple precies van plan is, is nog steeds onduidelijk. Er zou intern aan een eigen AR-headset of bril worden gewerkt met codenaam T288. Deze bril zou werken met een eigen besturingssysteem, rOS. Er wordt ook gesproken over ultra hoge-resolutie 8K-schermen voor de projectie van de info. Sommige mensen denken dat de Apple Glasses al in 2020 aangekondigd zullen worden, oftewel volgend jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2019, 8:59
Bron Bron AppleInsider
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ar-bril, augmented reality
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.