Eve Cam op boekenplank

Eve Cam officieel aangekondigd, mogelijk ook Eve-stekker op komst

Eve heeft de Eve Cam officieel aangekondigd. Deze beveiligingscamera maakt gebruik van HomeKit Secure Video en maakt uitsluitend gebruik van HomeKit en iCloud. Ook is er informatie over een Eve-stekker gelekt.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Update 14 april: de Eve Cam is uitgesteld naar eind mei 2020.

Eve Cam officieel aangekondigd

Update 15:00 uur: Eve heeft de Eve Cam met HomeKit Secure Video nu officieel aangekondigd. De indoor camera verschijnt in april 2020 en gebruikt voor de livestream en de opnamefuncties alleen HomeKit en iCloud. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je privébeelden op internet terechtkomen. De Eve Cam kan beelden streamen met een resolutie van 1080p en met 24 beelden per seconde. Er zit ook infrafrood nachtzicht op en je kunt in twee richtingen communiceren. Je plaatst de camera met een magneetvoetje op elke gewenste plek. Hij heeft een kijkhoek van 150 graden.

Eve Cam

Instellen doe je via de Woning-app van Apple, zodat je bijvoorbeeld kunt zorgen dat de camera uit staat als er iemand thuis is. Je kunt ook instellen wanneer de camera moet waarschuwen als er mensen, dieren of voertuigen in beeld zijn. De camera is vanaf april 2020 leverbaar en werkt via Wi-Fi (2,4 GHz en 5 GHz). Hij meet 122 x 65 x 60 mm. De Eve Cam heeft een adviesprijs van €149,95. Voor HomeKit Secure Video heb je minimaal een iCloud-bundel van €2,99 per maand nodig.

Eve Cam met app

Hieronder volgt ons oorspronkelijk bericht van 13:00 uur.

Gelekte foto’s: Eve-camera en nieuwe Eve-stekker mogelijk op komst

Op Reddit zijn foto’s opgedoken van vermoedelijk een nieuwe Eve Energy en een beveiligingscamera van Eve, mogelijk genaamd de Eve Cam. Ook is de reeds aangekondigde Eve Water Guard nu vooruit te bestellen.

Gebruiker jazzhustler op Reddit plaatste twee foto’s op het HomeKit-forum met daarop een mogelijk gelekte Eve Energy en een beveiligingscamera van hetzelfde merk. Het ontwerp van de stekker lijkt erg op die van de Vocolinc SmartBar, een andere slimme stekker. De camera heeft veel weg van de binnencamera van Nest.

Eve beveiligingscamera op komst

Eve heeft al enkele producten om de beveiliging van je huis op te schroeven. Wat nog ontbreekt is een beveiligingscamera, maar dat lijkt te gaan veranderen. De foto op Reddit laat duidelijk een camera zien met een screenshot van de Eve-app ernaast.

Eve Camera gelekt

Eve maakt al haar producten geschikt voor HomeKit. Ook heeft het bedrijf geen eigen cloudoplossing. Dat duidt erop dat deze camera ondersteuning zal hebben voor HomeKit Secure Video. Voor Apple-gebruikers is dat een aantrekkelijke oplossing voor het opslaan en bekijken van camerabeelden. De meeste Eve-producten maken gebruik van Bluetooth, maar de camera werkt mogelijk met Wi-Fi.

Over de verdere specificaties van de camera, zoals resolutie, is nog niks bekend. Eve kennende zal de camera veel uitgebreide functies hebben, zoals een nachtmodus. We verwachten dat de Eve Cam één dezer dagen aangekondigd wordt, tijdens de CES.

Nieuwe Eve Energy gelekt

Eve verkoopt al een tijdje de Eve Energy stekker. Op de gelekte foto zien we aan de buitenkant vooral een bredere stekker dan de bestaande Energy. Ook zit er een lampje op. Daaraan kun je de status van het accessoire zien, net als op de Philips Hue Smart Plug en de bestaande Eve Energy.

Eve Energy Smart Plug lek

Of er andere nieuwe functies zullen komen is niet bekend. Dat is ook lastig, want er valt niet veel uit te breiden aan een slimme stekker. In onze review schreven wij over een ietwat trage verbinding door Bluetooth. Mogelijk pakt Eve dit aan in een nieuwe generatie Eve Energy. Zo werkt de eerdere stekkerdoos met Wi-Fi. Op de website van Eve is nog geen spoor te bekennen van een nieuwe slimme stekker, maar ook van deze verwachten we snel een aankondiging.

Hou er wel rekening mee dat de stekker in deze afbeelding een Amerikaanse versie is. Mogelijk kiest Eve voor de Europese variant voor een ander design, zoals fabrikanten van slimme stekkers wel vaker doen.

Eve Water Guard nu vooruit te bestellen

Ander nieuws rondom Eve kunnen we wel met zekerheid bevestigen. De reeds aangekondigde Eve Water Guard is nu vooruit te bestellen. Dit nieuwe accessoire geeft je een seintje als er een lekkage is in je huis. Je stopt de Water Guard in een stopcontact, waarna je het watergevoelige kabeltje neerlegt onder bijvoorbeeld een wasbak of wasmachine.

Zodra er water gedetecteerd wordt klinkt er een luid signaal met een vermogen van 100dB. Uiteraard krijg je ook een melding op je telefoon. Je kunt ook de status opvragen in de Woning-app dankzij de HomeKit-ondersteuning die we van Eve gewend zijn.

Je kunt de Eve Water Guard voor €80 bestellen bij Amazon Duitsland. Op 11 februari wordt het accessoire uitgebracht en zullen de leveringen starten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 07 januari: Prijs van de camera toegevoegd aan het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.