Jony Ive en Tim Cook

Reacties voor: Nieuw boek ‘After Steve’ vertelt waarom Jony Ive vertrok

Interessant leesvoer voor de zomer? Het boek 'After Steve' belooft behoorlijk wat onthullingen te doen, aan de hand van gesprekken met (voormalig) medewerkers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Helemaal niet gericht op de inhoud van het boek, heb het nog niet kunnen lezen. Maar vooral afgaande op de titel en de reacties die ik vaak lees met iets vergelijkbaars; ik denk dat Apple juist heeft gedaan om deze richting op te gaan, om zichzelf tussen de tech reuzen stand te houden. Denk dat ze anders langzaam af zouden takelen. Ik zou meer innovatie altijd aanmoedigen, maar ik denk dat tech innovatie altijd met pieken en vlakke stukken gaat.

  2. Is dit zo’n boek, dat als je deze open vouwt er bewegende figuren kan zien,
    en deze Steve Jobs toont die omdraait in zijn graf ?

    Serieus, er wordt al jaren gezeurd over het beleid van Tim Cook, waar nooit iemand nadenkt dat tijden veranderen, en Apple heel goed met die tijden mee is gegaan, en zich staande houd als mega bedrijf.

    Steve wordt als god geprezen, en daar kan nooit iemand beter zijn dan Steve, en de oude garde Apple fanboys blijven maar zeuren dat Steve het altijd beter had kunnen doen.
    het feit is dat Apple zo groot is geworden dat iedereen wel wat te zeiken heeft om het zeiken.
    je kan nooit iedereen tevreden stellen 🙂

  3. @Ro: Ik ben PC en Apple gebruiker vanaf 1983. Microsoft heeft voorsprong gekregen door de marketing en veel jatwerk. Steve Jobs was hardware gericht en had een droom die pas kon worden gerealiseerd door de miniaturisering. Dat werden de iPod, de iPhone en de iPad. Tim Cook heeft van Apple een weerbaar bedrijf gemaakt. Onder zijn leiding is de Apple Watch veruit het meest verkochte moderne horloge geworden met fantatstische functies die de medische wetenschap ondanks de gratis software nog lang niet zo gebruikt als kan. En met de 4G uitvoering nog beter. Er is tussen mijn eerste versie 0 en de huidige heel veel verbeterd. De earpods zijn marktleider geworden. De overgang naar de Silicon chipset heeft de voorsprong in de markt voor tablets en Macs sterk vergroot met nog ongebruikte potentie. De iMac telt weer mee, de AR/VR komt nog. De positionering in de markt met de Apple Store is outstanding. De Operating systemen groeien op de gebieden waar de klant echt wat aan heeft naar elkaar. Dat lukt Microsoft nog steeds niet. Het geld wordt terecht verdiend. Wie heeft het beter gedaan? Ik denk dat deze schrijver vooral zijn eigen verkoopcijfers wil opkrikken.

  4. “Either you’re the one doing the disruption, or you’re the one being disrupted”.

    Dat is wel een goede samenvatting van hoe het in de tech-wereld werkt. Apple is sinds steve job’s overlijden minder toonaangevend en bepalend geworden. De grote doorbraken uit het verleden was waneer Apple naar eigen zeggen het bedrijf op het spel zette om een nieuw product te lanceren (“betting the company”).

    Toch lijkt cook steeds meer een “product guy” die veel meer over de producten praat tijdens de apple keynotes dan voorheen. Ook de M1 is echt disruptive en enorm gedurfd, samen met de nieuwe iMacs. Aan de andere kant zijn er de ronduit _saaie_ ipad launches en diensten zoals appleTV en apple arcade🥱😴. We zullen zien!

  5. Apple draait alleen zo goed door mensen zoals op deze website die Apple koste wat het kost op handen dragen en verdedigen voor alles wat het bedrijf doet. Apple kan gewoon niets fout doen en elk vorm van concurrentie is waardeloos. Zolang ze die positie weten te behouden is er geen vuiltje aan de lucht. De ziel van Jobs is daarentegen al lang geleden verkocht aan de duivel. Ja de OS’sen zijn ijzersterk, ja de Arm processoren zijn goed, de rest van de hardware is helemaal niets beter dan de grote merken.

  6. Het is sterk de vraag of het wel goed gaat met Apple. Ja, de Mac staat meer dan ooit sterk, maar die opmars was aan Jobs te danken en wat dacht je van de stupide beslissing 6 jaar geleden om alle nodige aansluitingen te verwijderen en een onzinnig slecht toetsenbord op de MacBooks te maken. Dat is nu eindelijk grotendeels goed gemaakt. Bijna alles is terug van toen.

    En ja, de Apple Watch is prima, maar alles wat er nu in zit was voordat hij uitkwam al bedacht.

    De Apple car zit al vele jaren in de pijplijn en het is sterk de vraag of het er ooit uitkomt. De AR is uitgesteld en het verregaand enthousiasme lijkt getemperd te worden. Apple blijft maar steeds van alles uitbrengen, terwijl het dan vele jaren duurt voordat het overal verkrijgbaar wordt: hoe zwak is dat voor zo’n groot bedrijf. Dan kan je stoer doen met al dat geld. Als je je fitness programma niet kunt uitrollen in de hele wereld of je slimme speaker of al die andere dingen waar mensen jaren op wachten, dan is dat een enorme zwakte.

    En waar is de échte vernieuwing? Het product waar we stijl van achterover slaan? Ik heb dat al een aantal jaren niet meer gezien. Hoe tevreden ik ook ben met m’n MacBook 2015, m’n iPhone 12 Pro Max en m’n Apple Watch 6. Het is convenient; maar de wow-factor is weg. Dat krijg je met een kruidenier aan het hoofd van Apple.

  7. (Red.) Het boek is nu (bijna) verkrijgbaar, daarom hebben we het artikel een update gegeven met meer informatie.

  8. @Ro: Helemaal mee eens.
    Sommige mensen moeten natuurlijk wel geld zien te verdienen aan kletsen over anderen en dan zijn drama verhalen natuurlijk geschikter om te verkopen.
    En onzin wordt volop geconsumeerd.

  9. Heel mooi die ‘dromen’ van Ivy. Maar Apple is nu een mastodont van een bedrijf. Ik vind net dat ze de laatste maanden bewijzen dat ze naar hun klanten luisteren en producten ontwikkelen die mensen willen. De M1 chip bewijst dat het bedrijf in de toekomst nog veel zal verbazen. Niet de ‘eigenwijze’ ‘superieure’ visie van Ivy met zijn ongelooflijk irritante drang om alles platter en platter te maken. Apple is een tech bedrijf dat geld moet opbrengen, geen fasion label dat een product maakt dat mooi staat in een vitrine van een mode museum. Ik vind de vormgeving van Apple ook 1 van de redenen om te kopen, maar dit mag niet ten koste gaan van functionaliteit. En dat offer wilde Ivy wel maken. Ik denk niet dat k het boek zal lezen, want zal me enkel ergeren aan het eigenwijs karakter en het groot ego van Ivy.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.