Boeken over Apple, Steve Jobs, Jony Ive en meer

Er verschijnen regelmatig boeken over Steve Jobs, Apple, Tim Cook, Jony Ive en andere belangrijke personnen binnen Apple. In dit overzicht vind je een overzicht van de beste boeken en biografieën rondom Apple.

Wil je meer weten over de bedrijfsfilosofie van Apple, de managementstijl van Tim Cook of hoe de eerste Macintosh-computers zijn ontstaan, dan kun je heerlijk wegdromen in boeken die over Apple en bekende personen zoals Steve Jobs, Tim Cook, Jony Ive en Steve Wozniak zijn verschenen. Hieronder vind je een lijstje van interessante boeken die wij aanbevelen.

Steve Jobs

Steve Jobs is hét icoon van Apple. Als mede-oprichter van Apple en visionair maakte hij grote indruk. Over Steve Jobs zijn dan ook talloze boeken te vinden, die ingaan op Jobs’ leiderschapsstijl, persoonlijke leven of zijn rol in de wonderbaarlijke comeback van Apple sinds de jaren negentig. Daarnaast is er een officiële biografie die in samenwerking met Jobs zelf tot stand is gekomen en geschreven is door Walter Isaacson.

Steve Jobs (officiële biografie)

steve-jobs-biografieDe officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs, verkrijgbaar in het Engels en in Nederlandse vertaling. Voor dit boek interviewde auteur Walter Isaacson tientallen mensen uit de omgeving van Steve Jobs, van ex-werknemers tot concurrenten. Maar hij bracht ook vele uren met Jobs zelf door.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Becoming Steve Jobs

becoming-steve-jobs-coverHet boek ‘Becoming Steve Jobs’ is geschreven door iemand die al ruim twintig jaar bevriend is met Steve Jobs. Het boek verscheen in het voorjaar van 2015 en wilde een menselijker beeld geven van Steve Jobs. In het boek lees je hoe Jobs erin slaagde om terug te keren bij Apple en hoe hij vervolgens uitgroeide tot de visionair, zoals we hem kennen. Jobs leerde zijn sterke punten steeds beter gebruiken.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Zo denkt Steve

zo-denkt-steveLeander Kahney is een vooraanstaande journalist die al jarenlang over Apple schrijft. Hij schreef het bekende boek ‘The Cult of Mac’ (over Apple-fancultuur) en verschijnt regelmatig in documentaires over Steve Jobs. Dit boek is een paar jaar vóór het overlijden van Steve Jobs geschreven en de persoon Steve Jobs te ontrafelen. Wat is het geheim van zijn succes en hoe zit het met de persoonlijkheidscultus rond deze man?

Verkrijgbaar bij Bol.com

Jonathan Ive

Iedereen ziet Steve Jobs als hét genie van Apple, maar de iPhone, iPad en Mac zouden nooit in de huidige vorm hebben bestaan zonder Jonathan Ive, Apple’s hoofdontwerper.

Jony Ive (biografie)

Jony Ive bookDe eerste diepgravende biografie van Jonathan Ive, geschreven door een journalist die Apple al vele jaren op de voet volgt. Geeft een indringend beeld van de legendarische ontwerper die verantwoordelijk was voor de iMac, iPod, iPhone en iPad. Hij won talloze prijzen maar toch komt hij relatief weinig voor het voetlicht. Dit boek vertelt wie de man is achter de bekende Apple-producten.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Steve Wozniak

Steve Wozniak is mede-oprichter van Apple en wordt vaak neergezet als clown. Maar Woz heeft een onbetaalbare rol gespeeld in de ontwikkeling van de personal computer. Tegenwoordig werkt Wozniak als adviseur bij een aantal bedrijven en is hij vaak van de partij bij iPhone-introducties.

iWoz

iwoz-bookiWoz is eigenlijk een autobiografie, geschreven door de hoofdpersoon zelf met hulp van schrijfster Gina Smith. Het boek vertelt het verhaal van Steve Wozniak, vanaf zijn jeugd tot het moment dat hij in 1975 besloot een computer te bouwen. Woz vertelt over levenslessen, triomfen en fouten.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Apple

Lees je liever iets over Apple in het algemeen, kijk dan eens naar onderstaande boeken waarin de productfilosofie, de historie of de fancultuur rondom Apple aan bod komen.

Overige boeken:

  • The Bite in the Apple: geschreven door de moeder van Jobs’ eerste kind, Lisa.
  • Small Fry: geschreven door Jobs’ dochter Lisa met veel details over haar jeugd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Boeken
Onderwerp boeken