Boeken over Apple, Steve Jobs, Jony Ive en meer

Cadeau’s voor de feestdagen!
Er verschijnen regelmatig boeken over Steve Jobs, Apple, Tim Cook, Jony Ive en andere belangrijke personen die met Apple betrokken zijn. In dit overzicht vind je een overzicht van de beste boeken en biografieën rondom Apple.

Wil je meer weten over de bedrijfsfilosofie van Apple, de managementstijl van Tim Cook of hoe de eerste Macintosh-computers zijn ontstaan? Dan kun je heerlijk wegdromen in boeken die over Apple en bekende personen zoals Steve Jobs, Tim Cook, Jony Ive en Steve Wozniak zijn verschenen. Hieronder vind je een lijstje van interessante boeken die wij aanbevelen. Deze boeken zijn natuurlijk ook heel geschikt om cadeau te doen tijdens de feestdagen of op een verjaardag.

Boeken over Steve Jobs

Steve Jobs is hét icoon van Apple. Als mede-oprichter van Apple en visionair maakte hij grote indruk. Over Steve Jobs zijn dan ook talloze boeken te vinden, die ingaan op Jobs’ leiderschapsstijl, persoonlijke leven of zijn rol in de wonderbaarlijke comeback van Apple sinds de jaren negentig. Daarnaast is er een officiële biografie die in samenwerking met Jobs zelf tot stand is gekomen en geschreven is door Walter Isaacson.

Bekijk ook

Steve Jobs: alles over Apple's oprichter en voormalige CEO

Steve Jobs leefde van 1956-2011 en werd bekend als de iconische oprichter en CEO van Apple. Lees hier over de biografie van Steve Jobs en welke invloed hij heeft gehad op Apple.

Steve Jobs (officiële biografie)

steve-jobs-biografieDe officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs, verkrijgbaar in het Engels en in Nederlandse vertaling. Voor dit boek interviewde auteur Walter Isaacson tientallen mensen uit de omgeving van Steve Jobs, van ex-werknemers tot concurrenten. Maar hij bracht ook vele uren met Jobs zelf door.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Becoming Steve Jobs

becoming-steve-jobs-coverHet boek ‘Becoming Steve Jobs’ is geschreven door iemand die al ruim twintig jaar bevriend is met Steve Jobs. Het boek verscheen in het voorjaar van 2015 en wilde een menselijker beeld geven van Steve Jobs. In het boek lees je hoe Jobs erin slaagde om terug te keren bij Apple en hoe hij vervolgens uitgroeide tot de visionair, zoals we hem kennen. Jobs leerde zijn sterke punten steeds beter gebruiken.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Zo denkt Steve

zo-denkt-steveLeander Kahney is een vooraanstaande journalist die al jarenlang over Apple schrijft. Hij schreef het bekende boek ‘The Cult of Mac’ (over Apple-fancultuur) en verschijnt regelmatig in documentaires over Steve Jobs. Dit boek is een paar jaar vóór het overlijden van Steve Jobs geschreven en de persoon Steve Jobs te ontrafelen. Wat is het geheim van zijn succes en hoe zit het met de persoonlijkheidscultus rond deze man?

Verkrijgbaar bij Bol.com

The Second Coming of Steve Jobs

The Second Coming of Steve JobsDit boek gaat over de terugkeer van Steve Jobs bij Apple. Jaren eerder werd hij door de raad van bestuur uit het bedrijf gezet, waarna het bergafwaarts ging met Apple. The Second Coming of Steve Jobs vertelt over hoe Jobs zijn eigen bedrijf heeft gered van een ondergang, terwijl velen hem al waren vergeten. Het boek is in 2000 uitgebracht, dus alle gebeurtenissen waren destijds nog recent.

Verkrijgbaar bij Bol.com.

Boeken over Jonathan Ive

Iedereen ziet Steve Jobs als hét genie van Apple, maar de iPhone, iPad en Mac zouden nooit in de huidige vorm hebben bestaan zonder Jonathan Ive, Apple’s voormalig hoofdontwerper. Sinds 1996 leidde Ive het designteam, en in november 2019 heeft Ive het bedrijf verlaten.

Bekijk ook

Jony Ive: alles over de voormalig designer van Apple

Jonathan (Jony) Ive was Chief Design Officer bij Apple werkzaam. Hij ontwierp de iPhone, iPad, Mac en diverse andere Apple-producten. Ive vertrok in 2019 bij Apple om zijn eigen designbedrijf op te richten, maar blijft wel voor Apple werken.

Jony Ive (biografie)

Jony Ive bookDe eerste diepgravende biografie van Jonathan Ive, geschreven door een journalist die Apple al vele jaren op de voet volgt. Geeft een indringend beeld van de legendarische ontwerper die verantwoordelijk was voor de iMac, iPod, iPhone en iPad. Hij won talloze prijzen maar toch komt hij relatief weinig voor het voetlicht. Dit boek vertelt wie de man is achter de bekende Apple-producten.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Boeken over Tim Cook

Vlak voor het overlijden van Apple-oprichter Steve Jobs nam Tim Cook de rol van CEO over. Sinds 2011 leidt Cook het bedrijf en is er behoorlijk wat veranderd. Hij is niet zo uitgesproken als Jobs, maar hij heeft de touwtjes goed in handen.

Bekijk ook

Tim Cook: alles over de CEO van Apple

Tim Cook is CEO van Apple sinds augustus 2011. Op deze pagina lees je meer over wie hij is, wat zijn werkzaamheden als CEO inhouden en wat hij voorheen deed, binnen en buiten Apple.

Tim Cook (biografie)

Tim Cook biografieIn deze onofficiële biografie van Leander Kahney wordt beschreven hoe Tim Cook omging met het overlijden van zijn voorganger. Ook de manier waarop Cook nu aan het roer staat wordt behandeld. Apple is onder Tim Cook toegetreden tot onbekende markten, van diensten tot hardware. Hoe is Apple veranderd onder zijn leiding? Je leest het in deze biografie. Wil je weten wat wij ervan vonden? Lees dan onze review van de Tim Cook biografie.

Verkrijgbaar bij Bol.com.

Bekijk ook

Review: Eerste biografie over Tim Cook heeft meer verrassingen nodig

Voor het eerst is er een biografie van Tim Cook verschenen. Wij lazen het boek in één ruk uit om te achterhalen of er nog nieuwe details over Tim Cook boven water komen. Maar we werden eigenlijk nauwelijks wijzer. Dat komt vooral, omdat Cook zelf niet aan het boek meewerkte en de auteur uit respect niet in Cook's privéleven wilde duiken.

Boeken over Steve Wozniak

Steve Wozniak is mede-oprichter van Apple en wordt vaak neergezet als clown. Maar Woz heeft een onbetaalbare rol gespeeld in de ontwikkeling van de personal computer. Tegenwoordig werkt Wozniak als adviseur bij een aantal bedrijven en is hij vaak van de partij bij iPhone-introducties.

iWoz biografie

iwoz-bookiWoz is eigenlijk een autobiografie, geschreven door de hoofdpersoon zelf met hulp van schrijfster Gina Smith. Het boek vertelt het verhaal van Steve Wozniak, vanaf zijn jeugd tot het moment dat hij in 1975 besloot een computer te bouwen. Woz vertelt over levenslessen, triomfen en fouten.

Verkrijgbaar bij Bol.com

Boeken over Apple

Lees je liever iets over Apple in het algemeen, kijk dan eens naar onderstaande boeken waarin de productfilosofie, de historie of de fancultuur rondom Apple aan bod komen.

Overige Apple boeken

  • The Bite in the Apple: geschreven door de moeder van Jobs’ eerste kind, Lisa.
  • Small Fry: geschreven door Jobs’ dochter Lisa met veel details over haar jeugd.
  • The Four: een uitgebreide kijk op de strategieën van Facebook, Google, Amazon en Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2019
Onderwerp
Categorie
Boeken