yerba-buena-apple-watch

Apple begint voorbereidingen voor 9 maart met witte demoruimte

Apple heeft een wit bouwwerk neergezet in San Francisco, mogelijk als demoruimte voor de Apple Watch. Op 9 maart 2015 gaat Apple meer details over de Apple Watch onthullen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple is bezig een wit bouwwerk te plaatsen, achter het Yerba Buena Center in San Francisco. Het is de plaats waar op 9 maart een speciaal media-evenement is gepland en waar Apple meer details gaat geven over de Apple Watch. We rekenen erop dat prijzen, functies en exacte releasedatum dan bekend worden. De witte tent zal bedoeld zijn om de verschillende modellen en uitvoeringen van de Apple Watch te demonstreren, net zoals Apple eerder deed bij de aankondiging vorig jaar.

yerba-buena-apple-watch

Het witte bouwwerk in San Francisco is nog in aanbouw. Beveiligingsmensen in shirts waarop ‘Apple Security’ staat houden de media op afstand, waar door in ieder geval zeker is dat het bouwwerk voor Apple wordt neergezet. Bij het eerdere witte bouwwerk was een lange hal gebouwd, waar bezoekers de iPhone 6 en Apple Watch konden bekijken. Voorheen gebruikte Apple zaaltjes in Yerba Buena Center voor productdemonstraties. Je kunt je afvragen hoe groot de demoruimte moet worden als Apple ooit een Apple Car gaat presenteren.

yerba-buena-2

Tijdens het Spring Forward-evenement op 9 maart 2015 zal de aandacht vooral gaan naar de Apple Watch. Andere onderwerpen die eventueel aan de orde kunnen komen zijn een 12-inch MacBook en een 12-inch iPad Pro, maar eerlijk gezegd denken we dat Apple liever alle aandacht besteedt aan de Apple Watch. De Apple Watch gaat in april in de verkoop.

yerba-buena-3

Ook voorbereidingen voor Apple Watch-demo’s in Londen

Niet alleen in San Francisco is de Apple Watch straks te zien. Apple is bezig om in het luxe warenhuis Selfridges in Londen een pop-up winkel in te richten. De winkel wordt waarschijnlijk geplaatst bij de ingang van de zogenaamde Wonder Room, een ruimte waar je luxe sieraden en horloges kunt kopen. Er is ook een wijnbar om dure aankopen te vieren met een fles bubbels. Een gedeelte van de Wonder Room is afgezet, om daar een pop-up store voor Apple te bouwen, zeggen bronnen. Er zullen meerdere Apple Watch-modellen te zien zijn en klanten krijgen advies van een personal shopper. Apple is van plan om eigen winkelmedewerkers over te plaatsen naar deze nieuwe verkooplocatie. Selfridge heeft het op één na grootste warenhuis in Engeland. Alleen Harrods heeft meer oppervlakte.

Eerder werd al bekend dat Apple in Parijs waarschijnlijk een pop-up shop heeft gepland in Galeries Lafayette, eveneens een luxe warenhuis. Je hebt dus komende maanden verschillende mogelijkheden om de Apple Watch van dichtbij te bekijken, waarbij je er meteen een weekendje weg aan vast kunt plakken.

Apple Watch-demo op SxSW

Ga je dit jaar naar de SxSW-conferentie in Austin (Texas), dan kun je waarschijnlijk ook de Apple Watch bekijken. Volgens de lokale krant Austin Statesman heeft Apple de afgelopen jaren meermaals activiteiten georganiseerd tijdens SxSW. Eerder werd bijvoorbeeld een pop-up winkel geopend voor de verkoop van de iPad 2. Dat zou dit jaar ook kunnen gebeuren. Sterker nog, de krant zou het vreemd vinden als Apple dit jaar niets organiseert. Of je de Apple Watch ook kunt kopen tijdens de conferentie, blijft nog even de vraag. Vorig jaar organiseerde Apple een iTunes Music-festival tijdens SxSW. Het publiek van early adopters zou de ideale doelgroep zijn om de Apple Watch alvast aan te laten zien. Er zal behoorlijk over getweet, gefacebookt en getumblerd worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2015, 17:57
Categorie Apple
Onderwerpen event, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.