Apple Pencil gumfunctie gelekt

Apple-website verklapt ‘Apple Pencil Pro’ en nieuwe functie: een gummetje

In code op de website van Apple Japan wordt een 'Apple Pencil Pro' genoemd. De vondst suggereert dat Apple tijdens het mei 2024-event geen Apple Pencil 3 gaat aankondigen, maar een teken- en schrijfpen voor professionals. Daarnaast is er mogelijk een aanstaande functie gelekt: een gummetje?

De code komt niet voor op de homepage van Apple in de VS en in andere landen. Eén mogelijkheid is dat Apple Japan de naam per ongeluk al online heeft gezet, maar het is ook mogelijk dat de Japanners gewoon een vertaal fout hebben gemaakt. Ongeacht of de naam nu Pencil 3 of Pencil Pro wordt, de kans is groot dat er dinsdag tijdens het event een nieuwe Apple Pencil wordt aangekondigd. Er zijn ook al wat geruchten gelekt over nieuwe functies, zoals een knijpgebaar en haptische feedback. Daarnaast wordt gesproken over support voor de Apple Pencil Pro, zodat je kunt tekenen met de headset op je hoofd – en ook die is ‘Pro’. Als de tekenpen ondersteuning krijgt voor het Zoek mijn-netwerk kun je ‘m gemakkelijker terugvinden.

Als Apple daadwerkelijk voor de naam Apple Pencil Pro kiest, dan zal deze waarschijnlijk de tweede generatie Apple Pencil uit 2018 vervangen. Ook kan de originele Apple Pencil uit 2015 van de markt verdwijnen zodra Apple stopt met het standaardmodel van de iPad 2021. Dit is het enige model in het assortiment dat nog is voorzien van een Lightning-connector. Voor de niet-professionele iPads ben je dan aangewezen op de Apple Pencil met usb-c.

Apple Pencil Pro Japan

Het zou de line-up in ieder geval een stuk logischer maken, door de keuze te beperken tot twee modellen: de Pencil Pro voor de duurdere tablets en de Pencil met usb-c voor de instapmodellen.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-pencil-3-functies

Nieuwe functie: een gummetje?

Apple heeft het logo van het Let Loos-event iets aangepast. Je kunt het nu wissen door er met een muis of Apple Pencil overheen te gaan. Dit lijkt een teaser dat er een gumfunctie aan zit te komen, die je kunt gebruiken door bijvoorbeeld de Pencil om te keren. Zowel op de Amerikaanse als op de Nederlandse website is de gumfunctie te proberen. Er verschijnen steeds wisselende afbeeldingen en als je even wacht en met de muis er overheen gaat, wordt de afbeelding gewist.

Apple Pencil gumfunctie gelekt


Of het echt een aanwijzing is, is natuurlijk maar de vraag. Uit logo’s en aankondigingen is niet altijd iets zinnigs af te leiden, al legt Apple het er deze keer wel erg dik bovenop door een hand met Apple Pencil af te beelden. Andere producten die tijdens het mei 2024-event worden verwacht zijn de iPad Pro 2024 en de iPad Air 2024. De eerste is vermoedelijk voorzien van een OLED-scherm en de tweede komt ovor het eerst beschikbaar in twee formaten. Daarnaast verwachten we nieuw ontworpen Magic Keyboards voor de iPads. Je volgt alles in onze Apple mei 2024-event special en in ons overzicht van Apple Let Loose-event-verwachtingen zie je wat er waarschijnlijk op het programma staat.

Bekijk ook

Dit kun je verwachten van Apple's iPad-event in mei 2024

Wat kun je verwachten van Apple's iPad-event van mei 2024? Welke nieuwe iPads worden er onthuld en op welke moet je nog wachten? En komen er nog verrassingen? Dat en meer lees je in deze vooruitblik op Apple's mei 2024-event!

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.