tvOS 17 beta V2

Apple brengt tweede beta van tvOS 17.5 uit

Er is een nieuwe beta van tvOS 17.5 voor de Apple TV verschenen. Brengt deze testversie nog wat nieuws? Je leest er alles over op deze pagina.

Brengt tvOS 17.5 weer iets nieuws naar de Apple TV? Daar hopen we de komende weken achter te komen, zodra Apple weer nieuwe beta’s van tvOS 17.5 uitbrengt. De Apple TV krijgt niet zo vaak nieuwe functies, maar af en toe zit er wel iets interessants bij. De komende weken gaan wij dit weer voor je in de gaten houden, met de beta’s van tvOS 17.5.

Nieuwste tvOS 17.5 beta

tvOS 17.5 Beta 2

16 april 2024 – De tweede beta van tvOS 17.5 is beschikbaar voor testers. Mogelijk zitten hier weer nieuwe functies in, die eerder al in tvOS 17.4 getest werden (zoals SharePlay voor muziek). Zodra er meer bekend is, werken we dit artikel bij.

tvOS 17 beta V2

tvOS 17.5 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Om de beta te kunnen installeren, hebben ontwikkelaars het betaprofiel nodig. Deze is te downloaden via de ontwikkelaarswebsite van Apple. Vervolgens verbind je de Apple TV draadloos met de Mac via hetzelfde wifi-netwerk en zorg je dat Xcode en Apple Configurator op de Macgeïnstalleerd zijn. Het betaprofiel zet je op deze manier over op de Apple TV. Volledige instructies vind je op Apple’s ontwikkelaarswebsite.

Voor de publieke beta moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het installeren van de tvOS beta werkt.

Publieke beta van tvOS installeren op je Apple TV doe je zo

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 17.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 17.5-beta’s. tvOS 17.5 wordt in het voorjaar van 2024 voor iedereen verwacht.

  • tvOS 17.5 Beta 2: 16 april 2024 (verschenen; buildnummer 21L5553e)
  • tvOS 17.5 Beta 1: 2 april 2024 (verschenen; buildnummer 21L5543d)
  • tvOS 17.5 definitief: mei 2024

Over tvOS 17.5

tvOS 17 is de huidige update voor de Apple TV. Deze update zorgt ervoor dat je Apple TV optimaal samenwerkt met enkele nieuwe functies in iOS 17 en iPadOS 17 en brengt ook wat vernieuwingen naar je Apple TV. Zo is er een FaceTime-app, is er een nieuw Bedieningspaneel en meer. In onze round-up van tvOS 17 lees je daar meer over. 

Welke vernieuwingen er in tvOS 17.5 zitten, is nog niet bekend. Er zijn geen functies bekend die al wel aangekondigd en beloofd zijn, maar nog niet zijn verschenen op de Apple TV.

tvOS 17 is er: deze verbeteringen vind je nu op je Apple TV

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een update te gaan testen. Bij de Apple TV heb je het minste risico op grote problemen, omdat er relatief weinig vernieuwingen zijn en je minder afhankelijk bent van een Apple TV. Meer over mogelijke problemen door Apple beta’s, lees je in ons aparte artikel.

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

tvOS 17

tvOS 17 is de aanstaande update voor de Apple TV in 2023. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2023 in juni en bevat diverse verbeteringen. Zo komt FaceTime naar de Apple TV, is het beginscherm vernieuwd, krijgt de afstandsbediening een zoekfunctie en nog veel meer. De update komt beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K (alle generaties), al werken niet alle functies op elk model. De update verschijnt in het najaar van 2023 voor iedereen.

tvOS 17

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.