Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple Watch Series 6 teardown toont grotere batterij

Een teardown van de Apple Watch Series 6 door iFixit laat zien dat er een grotere batterij in zit. Ook is de Taptic Engine in beeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Teardown Apple Watch Series 6

Reparatiebedrijf iFixit probeert altijd als eerste een teardown van nieuwe Apple-producten te maken. Zo ook de Apple Watch Series 6, die nog geen week geleden werd aangekondigd. Daaruit blijkt dat Apple er een grotere batterij en een grotere Taptic Engine heeft in gestopt. Ook is het design intern verbeterd. Wat de batterij betreft gaat het bij de 44mm uitvoering nu om een 1,17 Wh-accu, een toename van 3,5%. Bij de 40mm uitvoering blijft het speciale metal-pouch design voor de batterij, maar de capaciteit is nu 1,024 Wh. Dit is een toename van 8,5% ten opzichte van de Series 5.

iFixit Series 6 teardown

De buitenkant is hetzelfde gebleven, maar daarvoor hadden we de teardown van iFixit niet nodig. Het reparatiebedrijf heeft gekozen voor een 44mm Apple Watch Series 6 met 4G. Opvallend daarbij is dat het horloge vanaf de zijkant geopend moet worden, in plaats van aan de bovenkant.


Het openmaken van de Apple Watch is nu iets gemakkelijker gemaakt, omdat Apple geen Force Touch voor het scherm meer gebruikt. Daardoor ontbreken nu de onderdelen daarvoor. Het scherm heeft ook een simpeler bekabeling. De Taptic Engine kon iets groter worden uitgevoerd en er zitten meer conventionele IC’s (geïntegreerde circuits) in. iFixit trof ook een Skyworks-chip aan met de tekst 239.7 maar dit is geen U1-chip.

Apple Watch Series 6 teardown

Het nieuwe model is ietsjes dunner (10,4mm ten opzichte van 10,7mm) als je het vergelijkt met de Series 5, zoals je in onze vergelijking Apple Watch Series 6 vs Series 5 kunt lezen. Dit is te danken aan het verdwijnen van Force Touch. Dat is volgens iFixit een goede ontwikkeling, want het maakte de binnenkant erg rommelig. Dat het Apple is gelukt om grotere onderdelen in een compactere behuizing te stoppen is iets waar de reparatie-experts van onder de indruk zijn. Ze melden dat Apple de binnenkant naar een steeds hoger niveau tilt, zonder daar veel over op te scheppen. In plaats daarvan ligt de nadruk steeds op de nieuwe gezondheidsfuncties.

Apple Watch Series 6 teardown

Wat de reparatiescore betreft krijgt de Apple Watch Series 6 een 6 uit 10, eigenlijk een prima score als je het met de meeste andere producten vergelijkt.

Bekijk ook

Apple Watch Series 6: alles over de smartwatch van 2020

De Apple Watch Series 6 is de smartwatch van 2020. Deze nieuwe generatie heeft meer gezondheidsfuncties, nieuwe kleuren en diverse andere verbeteringen. Lees hier alle details!

Apple Watch Series 6 teardown

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 22 september: Batterijcapaciteit toegevoegd.

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 verscheen in 2020 in twee nieuwe kleuren rood en blauw en de gebruikelijke kleuren spacegrijs, zilver en goud. Je kon kiezen uit twee formaten, namelijk 40mm en 44mm. Nieuw was de saturatiemeter, waarmee je het zuurstofgehalte in je bloed kunt meten. Lees onze ervaringen in de Apple Watch Series 6 review als je meer wilt weten over deze Apple Watch. Dit model is in 2021 opgevolgd door de Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 6

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.