Apple Watch Edition in spacezwart

Gerucht: ‘Bestaande bandjes niet geschikt voor nieuwe grotere Apple Watch Pro’

Passen wel, maar zien er niet zo mooi uit
Het lijkt erop dat de Apple Watch Pro zijn eigen collectie van bandjes krijgt. Door het grotere formaat zouden bestaande bandjes mogelijk niet officieel geschikt zijn. Hoe zit dat precies?

De Apple Watch is al sinds het begin verkrijgbaar in twee formaten: een kleinere en een grotere. In de loop der jaren zijn de exacte afmetingen wel veranderd, maar het ging altijd nog steeds om een kleinere en grotere Apple Watch. Daarom zijn bestaande bandjes altijd compatibel met nieuwere Apple Watch-formaten, zolang je een groter bandje om een grotere Apple Watch doet en een kleiner bandje op een kleinere Apple Watch. Maar dit jaar komt er een derde formaat bij voor de nieuwe Apple Watch Pro en volgens bronnen op het Chinese sociale netwerk Weibo betekent dat ook een aparte reeks bandjes.

‘Bandjes Apple Watch Pro: oude bandjes officieel niet geschikt’

De Apple Watch Pro zou in een nieuw (derde) formaat komen, namelijk 47mm of 48mm. Bovendien zou het ontwerp van dit model iets anders worden, al is nog steeds niet duidelijk of we het langverwachte platte design hierin terug gaan zien. Hoe dan ook zou het gewijzigde ontwerp en het grotere formaat ervoor zorgen dat bestaande bandjes dus niet meer geschikt zijn voor dit nieuwe model. Apple zou daarom dus een aparte reeks bandjes uit gaan brengen, speciaal voor deze grotere Apple Watch Pro.

Waarschijnlijk zijn deze nieuwe bandjes dan ook niet geschikt voor de gewone huidige formaten van 40/41mm en 44/45mm. We verwachten dat Apple voor die formaten de komende jaren ook nog gewoon nieuwe bandjes gaat uitbrengen, aangezien de nieuwe Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE 2022 de bestaande formaten aanhouden.

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Ultra: de extra grote smartwatch voor sporters

De Apple Watch Ultra is de allernieuwste, grotere Apple Watch voor sporters. Er zitten exclusieve functies op, het design is aangepast en het scherm is groter. Je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwe Apple Watch Ultra.

De informatie is afkomstig van UnclePan, een gebruiker op het Chinese Weibo. Een jaar geleden wist hij correcte informatie te delen over de formaten van de Apple Watch Series 7, die namelijk 1mm groter waren vanwege het nieuwe display.

Passen mogelijk wel, maar niet officieel geschikt

Overigens is het nog maar de vraag wat het daadwerkelijk in de praktijk betekent. Apple zegt namelijk over de huidige bandjes voor de 38/40/41mm-modellen dat deze niet geschikt zijn voor de grotere 42/44/45mm-modellen van de Apple Watch, maar je kunt ze wel degelijk gebruiken. Andersom geldt dat ook. Het nadeel is echter dat de bandjes niet zo breed (of juist breder) zijn dan de Apple Watch zelf, waardoor het er niet mooi uit ziet. Maar het is niet meteen onbruikbaar. Er is altijd een kans dat dat met de nieuwe Apple Watch Pro ook zo het geval zal zijn.

Na publicatie van dit artikel beaamt Mark Gurman onze eerdere redenering. Ook hij zegt dat de bandjes mogelijk wel passen, maar er officieel niet voor bedoeld zijn. Daardoor kunnen oudere bandjes niet zo naadloos aansluiten bij de kast als de specifieke bandjes die voor de Apple Watch Pro gemaakt zijn.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

Passen mijn bandjes op de nieuwe Apple Watch?

Als je een Apple Watch hebt, wil je dat het horlogebandje goed past. Hoe zit dat met Apple Watch Ultra, die volgens geruchten een stuk groter wordt? Passen je bestaande bandjes nog op het nieuwe model?

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.