Apple Watch modellen 2020

‘Meer dan 100 miljoen mensen dragen een Apple Watch’

In 2022 wordt de Mac ingehaald
De Apple Watch blijft maar nieuwe gebruikers aantrekken. Volgens analist Neil Cybart heeft Apple nu de grens van 100 miljoen bereikt. Volgend jaar kan de Apple Watch al de Mac gaan inhalen wat aantallen gebruikers betreft.

100 miljoen Apple Watch-gebruikers

Apple heeft er 5,5 jaar over gedaan om de 100 miljoen gebruikers te bereiken. Uit een grafiek van Cybart blijkt dat de groei heel geleidelijk is gegaan, maar de afgelopen jaren weer wat meer toeneemt. In 2020 kwamen er 30 miljoen nieuwe Apple Watch-gebruikers bij en dat is meer dan 2015, 2016 en 2017 bij elkaar opgeteld. Vooral in de VS blijken veel mensen voor Apple’s smartwatch te kiezen. Met dit tempo zal de Apple Watch op de derde plaats staan als meestgebruikte Apple-product, na de iPhone en iPad en stoot daarbij de Mac uit de top 3.


Ook interessant is dat 10% van de iPhone-gebruikers wereldwijd ook een Apple Watch heeft. In de VS ligt dat cijfer verrassend hoger: 35% van de iPhone-gebruikers draagt een Apple Watch om zijn of haar pols. Het betekent slecht nieuws voor Fitbit, dat de afgelopen jaren was was uitgegroeid tot een standaardnaam voor activiteitentrackers.

Apple Watch groei naar 100 miljoen

Waarom de Apple Watch een succes is

De analist ziet vier succesfactoren waarom de groei van de Apple Watch nog wel even doorgaat: de schaalbare vormfactor, het praktische van een wearable die je om je pols draagt, de ‘cool’-factor en het Apple-ecosysteem. Er is dus nog wel ruimte voor groei, vooral bij mensen die nu al een iPhone hebben en daar een Apple Watch naast willen gebruiken. Als in het najaar van 2021 ook bloedglucosemeting erbij komt, kan dat weer een extra doelgroep over de streep trekken. In 2020 wist Apple met de goedkopere Apple Watch SE een nieuwe groep twijfelaars over te halen, met een instapmodel dat toch verrassend up-to-date en compleet is.

Apple Watch percentage gebruikers

Cybart vindt dat Apple de markt nog veel verder kan openzetten door de Apple Watch ook geschikt te maken voor niet-iPhone-gebruikers. Apple geeft geen exacte cijfers over verkochte Apple Watches, maar maakte wel bekend dat er het voorgaande kwartaal een record werd geboekt op het gebied van Wearables, Home & Accessories van meer dan 12 miljard dollar. Vorig jaar werd er in hetzelfde kwartaal nog 10 miljard dollar verkocht.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Series 8 en SE liggen nu in de winkel

Wil je de Apple Watch Series 8 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.