Woning-app voor HomeKit op de iPhone en iPad.

Meer mogelijkheden voor HomeKit? Apple sluit zich aan bij smart home-groep

Netwerkstandaard voor slimme accessoires

Apple heeft zich aangesloten bij The Thread Group. Dit is een netwerkstandaard voor smart home-spullen, zodat accessoires van verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren.

Zo af en toe sluit Apple zich aan bij nieuwe standaarden en deze keer gaat het om The Thread Group. Het is een zogenaamd mesh-netwerktechnologie voor slimme accessoires, waaronder verlichting, beveiligingscamera’s en stekkers in huis. Het is vergelijkbaar met andere protocollen zoals Z-Wave, Zigbee en het gebruik van Bluetooth. Wat kan dit voor Apple’s HomeKit betekenen?

Apple sluit zich aan bij The Thread Group

Kenmerkend voor Thread is dat de accessoires gebruikmaken van een technologie zodat ze direct in verbinding staan met elkaar, in plaats van bijvoorbeeld via een hub. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een groter bereik. Ook focust Thread op een laag stroomverbruik en een goede beveiliging, twee kenmerken die ook belangrijk zijn voor HomeKit. Apple staat nu op de site van de standaard vermeld als zogenaamde Sponsor BoD, wat staat voor board of directors. Wat Apple precies van plan is weten we nog niet, maar het geeft in ieder geval aan dat Apple geïnteresseerd is.

The Thread Group-netwerk.

Het opent bijvoorbeeld deuren voor de verschillende domoticaplatformen (waar HomeKit er één van is). Dankzij Thread werken al deze platformen beter met elkaar samen. Zowel Google als Nest ondersteunen Thread. Amazon staat ook vermeld op de site, dat eerder dit jaar de slimme deurbelmaker Ring overnam. Ook Signify (de nieuwe naam van Philips Lightning), Tado, Velux en D-Link staan doen mee met Thread. De standaard kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat HomeKit-producten ook via andere manieren kunnen verbinden dan met Wi-Fi of Bluetooth zoals nu het geval is.

De afgelopen jaren heeft Apple zich ook aan aangesloten bij het Wireless Power Consortium voor draadloos opladen en de WebVR-groep voor virtual reality. Wat betreft draadloos opladen is het duidelijk: sinds vorig jaar kun je de iPhones zonder kabeltje opladen. Wat Apple precies met virtual reality gaat doen weten we nog niet, maar het is geen geheim dat Apple op meerdere manieren experimenteert met VR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 10:07
Bron Bron The Thread Group
Via Via AppleInsider
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen domotica, homekit, smart home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.