Windows-apparaten

Apple verbetert overstaptool voor Windows-gebruikers

Nu ook apps van derden

Apple heeft een verbeterde migratie-assistent voor Windows-gebruikers toegevoegd aan macOS Mojave. Daarmee wordt het makkelijker om accounts, contacten, documenten en e-mail over te zetten.

Vernieuwde migratie-assistent

Apple heeft er natuurlijk belang bij dat mensen zo gemakkelijk mogelijk kunnen overstappen van Windows naar Mac. Er was al een Windows-migratie-assistent (hier meer info) waarmee je kon overstappen naar macOS, maar de tool is nu nog handiger geworden. Je kunt nu namelijk ook de data van apps van derde partijen overzetten, zoals van Microsoft Outlook.


De vernieuwde migratie-assistent is te vinden in macOS Mojave 10.14 beta 6, die maandagavond verscheen. In plaats van alleen het overzetten van lokale documenten kan de assistent nu ook de complete inhoud van een account overzetten. Gebruik je bijvoorbeeld Outlook voor Windows, dan kan de tool je helpen om naar Outlook voor Mac over te stappen.

macOS Migratie-assistent

De nieuwe tool werd ontdekt door een Twitter-gebruiker:

Ben je van plan om de overstap te maken van Windows naar Mac, dan is het misschien verstandig om dat niet met deze betaversie te doen. Er kunnen immers nog fouten in zitten en je wilt niet je onmisbare data kwijtraken.

macOS Mojave komt dit najaar beschikbaar voor alle gebruikers, waarschijnlijk al in september. Dus als je nog een maandje geduld hebt, heb je wat meer zekerheid dat de functie goed getest is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 9:08
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen overstappen, windows
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.