Cyber Paint tekening in VR.

Apple neemt ontwikkelaar van populaire virtual reality teken-app in dienst

Apple heeft een VR-expert in dienst genomen. Het gaat om Sterling Crispin, de ontwikkelaar van een populaire VR-app genaamd Cyber Paint. Wat gaat hij bij Apple doen?

Dat Apple veel plannen heeft met augmented reality is dankzij ARKit geen geheim, maar wat gaat Apple doen op het gebied van virtual reality? Geruchten spreken al een tijd over een VR-headset, die twee 8K-schermen zou hebben. De exacte toepassingen zijn echter nog een raadsel. Variety meldt nu in ieder geval dat Apple een nieuwe expert in huis gehaald heeft, namelijk de ontwikkelaar van de VR-app Cyber Paint.

Ontwikkelaar Cyber Paint werkt bij Apple

Cyber Paint is een app voor de Oculus Go, Daydream, GearV en Vive Focus, waarin je zelf je eigen schilderijen kan maken. Maar in plaats van dat je met een kwast op een doek schildert of een Apple Pencil op het scherm zet, gebruik je de controllers van de ondersteunende VR-brillen. Je eigen creaties zie je vervolgens voor je neus tot leven komen. Alle benodigde tools zoals kleuren, vormen en meer, staan in 360 graden om je heen.

Volgens zijn LinkedIn-profiel werkt Sterling Crispin sinds mei 2018 bij Apple. Hij heeft daar de titel Prototypeing Researcher gekregen. Dit doet vermoeden dat hij vooral werkt aan allerlei prototypes, waardoor het erop lijkt dat het nog wel even duurt voordat we hier iets van zien. Voorheen werkte Crispin bij DAQRI, een bedrij dat gespecialiseerd is in AR-toepassingen voor bedrijven. Ook werkte hij voor diverse AR-startups, waar hij ook werkte aan de software voor een AR-headset.

Of hij ook betrokken is bij de zelfrijdende auto, weten we helaas niet. Onlangs nam Apple namelijk ook al de YouTube Mark Rober in dienst, die volgens bronnen aan allerlei VR-projecten werkt. Deze zouden wel bestemd zijn voor Apple’s autoplannen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat Crispin en Rober sinds kort collega’s van elkaar zijn.

Ook Google neemt nieuwe VR-expert in dienst

Apple is lang niet de enige die zich bezighoudt met VR. Ook Google zit niet stil, zo blijkt uit de komst van Richard Marks bij Google. Marks werkte voorheen bij Sony’s Magic Lab. Dit team was verantwoordelijk voor PlayStation VR, de headset voor de PlayStation-spelcomputer waarmee je games in virtual reality kan spelen. Bij Google werkt hij nu in de Advanced Technology and Projects-groep. De kans is echter groot dat hij aan gaming-gerelateerde toepassingen gaat werken, gezien zijn verleden van 19 jaar bij Sony. Google werkt namelijk volgens geruchten aan een streamingdienst voor games, waarbij VR mogelijk een rol speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2018, 9:30
Bron Bron Variety
Categorie Apple
Onderwerp virtual reality
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.