Wireless Power Consortium met draadloos opladen.

Apple sluit zich aan bij Wireless Power Consortium voor standaard van draadloos opladen

Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium, de instantie die een standaard wil zetten voor draadloos opladen. Dit geeft meer inzicht in de techniek die de iPhone 8 mogelijk krijgt.

Wireless Power Consortium met draadloos opladen.
Dat de iPhone 8 waarschijnlijk draadloos opladen gaat krijgen, weten de meeste mensen zo langzamerhand wel. Het was echter lange tijd onduidelijk in welke vorm Apple dit zou gaan ondersteunen: inductief zoals bij de Apple Watch of op een langere afstand dankzij bijvoorbeeld radiofrequentie. Het lijkt er nu op dat Apple voor de iPhone 8 meer de kant van inductief opladen opgaat, want Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium. Dit instituut zet zich in voor de standaard van draadloos opladen.

Inductief opladen voor iPhone 8

9to5Mac ontdekte dat Apple vermeld staat op de website van het Wireless Power Consortium. Apple staat hier genoemd naast 212 andere bedrijven, waaronder ook concurrenten zoals Samsung, HTC en Huawei. Ook andere bedrijven als Philips, Ikea en het Nederlandse accessoiremerk Zens staan op de lijst van het instituut. Samsung heeft voor haar smartphones al allerlei draadloze opladers beschikbaar, waarmee je je toestel op kunt laden door deze op een speciale mat te leggen. Zens is weer bekend van powerbanks en cases die draadloos opladen naar allerlei toestellen brengt. Onlangs reviewden wij nog de ZENS Powerbank voor de Apple Watch.

Het Wireless Power Consortium noemt zijn Qi-oplossing de standaard voor draadloos opladen. Dit werkt op een vergelijkbare manier als op de Apple Watch. Om de Apple Watch op te laden, plaats je het horloge op een magnetische lader. Het is dus niet nodig om een connector van een kabel in je toestel te steken om deze op te laden. Het voordeel hiervan is dat je niet zit te priegelen met een aansluiting, omdat je je toestel alleen maar op een bepaalde plek hoeft neer te leggen. Apple maakt voor de Apple Watch dus al gebruik van de techniek van Qi, al is dit wel in een aangepaste vorm. Hierdoor kun je niet zomaar elke lader voor de Apple Watch gebruiken, een tactiek die Apple ook waarschijnlijk zal toepassen op de iPhone 8.

Gezien Apple zich aangesloten heeft bij het Wireless Power Consortium, lijkt het er niet op dat we straks de iPhone 8 op lange afstand draadloos kunnen opladen, zoals de CEO van Energous eerder hintte. Afgelopen weekend verscheen zelfs het gerucht dat Apple de draadloze oplader niet standaard levert bij de iPhone 8. Hoewel de iPhone 8 wel de mogelijkheid gaat bieden om draadloos op te laden, wordt de benodigde oplader niet standaard in de verpakking meegeleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2017, 16:38
Categorie iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.