Apple Store met Deirdre O'Brien

Apple Stores blijven tot begin mei dicht

Apple heeft medewerkers geïnformeerd dat in ieder geval de Amerikaanse Apple Stores tot begin mei gesloten blijven. Ook zullen Apple's kantoormedewerkers die normaal in Cupertino aan de slag zijn tot 3 mei thuiswerken. Maar het kan langer duren.

In een memo aan medewerkers heeft Apple’s retailbaas Deirdre O’Brien laten weten dat alle kantoren en alle Apple Stores “gesloten blijven tot begin mei”. Voor de meeste kantoormedewerkers was dat al een gegeven: veel kantoren van Apple zijn gevestigd in Santa Clara County en daar geldt een thuisblijfverplichting tot 3 mei. Het gaat hier bijvoorbeeld om de kantoren van Apple Park en Infinite Loop. Niet-essentiële bedrijven moeten sluiten en medewerkers zijn verplicht om thuis te werken.

Ondertussen zouden Apple-engineers op afstand via FaceTime contacten onderhouden met leveranciers in China, om de ontwikkeling van nieuwe producten toch in goede banen te leiden. Normaal gesproken vliegen de engineers naar China, om direct met productieteams te overleggen in de fase van prototyping en verificatie. Daarna kan de massaproductie beginnen. Sommige medewerkers zouden nu bij hoge uitzondering prototypes mee naar huis krijgen.

Adviezen van lokale overheden
Volgens O’Brien zoekt Apple naar meer flexibiliteit voor ouders, nu ook de kinderen lange tijd niet naar school kunnen. Verder geldt het gebruikelijke; Apple houdt de lokale omstandigheden nauwlettend in de gaten. Een beslissing om de Apple Stores weer te heropenen zal volgens de topvrouw gebaseerd zijn op grondig onderzoek en Apple zal zich daarbij baseren op de adviezen van de lokale overheden en gezondheidsexperts.

Deirdre O'Brien in Cupertino

Alleen in China zijn de 42 Apple Stores inmiddels weer open, maar alleen voor verkoop en service. Er worden momenteel geen Today at Apple-sessies gegeven. Op 14 maart besloot Apple om alle winkels buiten China wereldwijd te sluiten.

Eerder was Apple van plan om in de eerste helft van april sommige Apple Stores weer te heropenen, nadat president Trump plannen opperde om rond die tijd de Amerikaanse economie weer op gang te brengen. Dat lijkt echter niet door te gaan: in de VS blijven de winkels in ieder geval tot begin mei dicht en we verwachten dat dat ook in de meeste Europese landen het geval zal zijn.

Heb je Apple’s support nodig, dan kun je dat online regelen. En voor je aankopen kun je terecht in de online Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2020, 8:10
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.