CarPlay met Apple Music

Nog meer aanwijzingen voor Apple One-bundel gevonden

Eerder al gelekt via Android
Apple heeft op twee manieren een flinke hint naar Apple One achtergelaten. In de Apple Music-app voor Android werd de naam aangetroffen en nu zijn ook in de code van iOS aanwijzingen gevonden. Daarnaast heeft Apple domeinnamen geregistreerd. Voorafgaand aan het event op 15 september is daarmee in feite bevestigd dat Apple een dienstenbundel met de naam Apple One gaat aanbieden.

Update 13 september 2020: Er zijn nog meer aanwijzingen voor Apple One gevonden, namelijk in de code van iOS en door de registratie van allerlei domeinnamen. Apple zou een flinke reeks domeinnamen hebben geregistreerd, eindigend op .audio, .blog, .chat, .cloud, .club, .community, .film, .guide, .host, .space, .tech, en .website. De eigenaar is anoniem, vanwege regels die de registratiebedrijven hanteren, maar ze wijzen allemaal in de richting van dezelfde Apple name servers. Het betekent niet dat Apple ze allemaal wil gaan gebruiken; vaak doen bedrijven dit om te voorkomen dat anderen ermee aan de haal gaan. Overigens in appleone.com momenteel in handen van een talentenbureau uit Canada.

In de code van iOS zijn ook aanwijzingen gevonden dat een introductie van Apple One nabij is, nadat eerder al hints in de Apple Music-app van Android waren gevonden (zie verderop). Deze toevoegingen aan de code van iOS zijn recent toegevoegd. Teksten zoals “Keep Apple One”, “You can unsubscribe from Apple One and keep only what you want” en “Cancel Apple One” worden meestal gebruikt in dialoogvensters voor het aan- en afmelden. Ook is er sprake van een “Trial” en kun je met de hele “Family” er gebruik van maken.


Apple One is de verwachte dienstenbundel van Apple, mogelijk bestaande uit Apple Music, Apple TV, Apple Arcade en iCloud-opslag. Daarmee kun je met korting meerdere diensten afnemen.

Bekijk ook

Apple One: de alles-in-1 bundel voor Apple's betaaldiensten

Apple One is een allesomvattende bundel waarin meerdere betaalde diensten van Apple met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld op diensten die je toch al gebruikte.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 10 september 2020.

In juni werd al ontdekt in de beta van iOS 13.5 dat Apple plannen had om diensten te bundelen. Geruchten erover gingen al veel langer. In de laatste update van Apple Music voor Android is het nu bevestigd: Apple One komt er binnenkort aan. Bloomberg onthulde vorige maand ook al details over deze dienstenbundel. Er zou een basisbundel komen met alleen Apple TV+ en Apple Music. Daarnaast is er een premium-bundel gepland, bestaande uit de eerder genoemde diensten plus Apple Arcade, Apple News+ en meer iCloud-opslag. De naam ‘Apple One’ werd op dat moment ook al genoemd. Die naam blijkt Apple inderdaad te hebben gekozen. Intern werd nog de codenaam ‘Aristotle’ gebruikt.

Het lijkt erop dat je voor het beheren of vernieuwen van je Apple One-lidmaatschap een iPhone, iPad, Apple TV of Mac nodig hebt. Dit lukt dus niet op een Android-toestel, maar je kunt je Android-toestel daarna wel gebruiken om te luisteren. Verdere details zijn niet te vinden in de app. Zo blijkt niet hoeveel het gaat kosten.

Dit zijn de gevonden aanwijzingen in de code:
Included in Apple One %s

Subscription Bundle %s

Ze zijn te vinden in het programmabestand (APK) van Apple Music voor Android. Apple benadrukt dat de twee abonnementen elkaar niet overlappen en dat je dus niet tweemaal betaalt voor hetzelfde.

Your Apple Music subscription will be included in Apple One starting %s. You will not be charged for both subscriptions.

Wil je meer weten over Apple One? Lees dan onze round-up!

Bekijk ook

Apple One: de alles-in-1 bundel voor Apple's betaaldiensten

Apple One is een allesomvattende bundel waarin meerdere betaalde diensten van Apple met elkaar gecombineerd zijn. Zo bespaar je geld op diensten die je toch al gebruikte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.