Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Music-reclame op de iPhone

Apple Music-bug laat afspeellijsten van anderen zien

Gebruikers van Apple Music klagen dat ze afspeellijsten van anderen te zien krijgen. Er zou sprake zijn van een probleem met de iCloud-server.

Apple Music-gebruikers laten op Reddit weten dat ze afspeellijsten te zien krijgen die ze niet kennen. Ook zijn de afspeellijsten soms samengevoegd met bestaande lijsten of ontbreken ze. Sommige mensen zien afspeellijsten met emoji in de naam of vreemde namen zoals GaBeLoZ, waardoor ze denken dat ze zijn gehackt. Die kans is echter heel klein. De oorzaak ligt waarschijnlijk aan de serverkant. Bij sommige mensen helpt het om iCloud voor de Muziek-app uit te schakelen (via de Instellingen > Apple ID > iCloud > Toon alles > Muziek).


Het is onduidelijk hoeveel mensen nu zijn getroffen, maar het gaat om heel wat mensen, afgaande op het aantal meldingen op Reddit. Mocht je toch bezorgd zijn dat je afspeellijsten door elkaar gegooid worden, dan kun je een kopie van je Apple Music-afspeellijst opslaan in de Muziek-app op de Mac via Archief > Bibliotheek > Exporteer afspeellijst.

Apple Music dj-mixes.

Het gebeurt alleen in de Muziek-app op de iPhone en niet op de Mac. Het zou volgens sommigen al sinds half februari het geval zijn, wat de indruk wekt dat het iets te maken heeft met iOS 16.3.1. Hierin waren bugfixes voor iCloud toegevoegd, maar er kunnen ook weer nieuwe bugs door zijn ontstaan. Contact met Apple heeft nog niets opgeleverd. Vorig jaar dook er ook een iCloud-bug op, waarbij foto’s en video’s van vreemden in de iCloud-fotobibliotheek te zien waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.