Apple Music-reclame op de iPhone

Apple Music-bug laat afspeellijsten van anderen zien

Gebruikers van Apple Music klagen dat ze afspeellijsten van anderen te zien krijgen. Er zou sprake zijn van een probleem met de iCloud-server.

Apple Music-gebruikers laten op Reddit weten dat ze afspeellijsten te zien krijgen die ze niet kennen. Ook zijn de afspeellijsten soms samengevoegd met bestaande lijsten of ontbreken ze. Sommige mensen zien afspeellijsten met emoji in de naam of vreemde namen zoals GaBeLoZ, waardoor ze denken dat ze zijn gehackt. Die kans is echter heel klein. De oorzaak ligt waarschijnlijk aan de serverkant. Bij sommige mensen helpt het om iCloud voor de Muziek-app uit te schakelen (via de Instellingen > Apple ID > iCloud > Toon alles > Muziek).


Het is onduidelijk hoeveel mensen nu zijn getroffen, maar het gaat om heel wat mensen, afgaande op het aantal meldingen op Reddit. Mocht je toch bezorgd zijn dat je afspeellijsten door elkaar gegooid worden, dan kun je een kopie van je Apple Music-afspeellijst opslaan in de Muziek-app op de Mac via Archief > Bibliotheek > Exporteer afspeellijst.

Apple Music dj-mixes.

Het gebeurt alleen in de Muziek-app op de iPhone en niet op de Mac. Het zou volgens sommigen al sinds half februari het geval zijn, wat de indruk wekt dat het iets te maken heeft met iOS 16.3.1. Hierin waren bugfixes voor iCloud toegevoegd, maar er kunnen ook weer nieuwe bugs door zijn ontstaan. Contact met Apple heeft nog niets opgeleverd. Vorig jaar dook er ook een iCloud-bug op, waarbij foto’s en video’s van vreemden in de iCloud-fotobibliotheek te zien waren.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.