HomePod vs HomePod mini.

Bloomberg: ‘Apple overweegt derde HomePod’

Apple zou een derde HomePod-speaker overwegen. Dit derde model zou qua prijs en formaat tussen de standaard HomePod en de HomePod mini in zitten.

‘Apple mogelijk met HomePod 3’

Terwijl we in Nederland en België nog altijd wachten op de dag dat Apple de HomePod bij ons uitbrengt, wordt er achter de schermen alweer nagedacht over een derde HomePod-speaker. Bloomberg schrijft dat Apple serieus nadenkt over een derde HomePod model. Maar wat brengt zo’n HomePod 3 dan?

Apple zet de laatste tijd steeds meer in op audio. De AirPods en AirPods Pro zijn razend populaire oordopjes en achter de schermen wordt er ook nog gesleuteld aan de AirPods Studio. Tegelijkertijd is er nog de HomePod-lijn. Apple bracht in 2018 de eerste HomePod op de markt in een select aantal landen. Aankomende maand volgt de HomePod mini in diezelfde groep landen. Deze kleinere versie is een stuk goedkoper en heeft een nieuw design. De HomePod 3 zou precies tussen deze twee modellen in zitten.

HomePod vs HomePod mini.

Apple overweegt om een derde slimme speaker uit te brengen. Deze HomePod 3 zit qua prijs, formaat en geluidskwaliteit precies tussen de twee modellen in. De originele HomePod kost in de VS $299, terwijl de HomePod mini vanaf 6 november te bestellen is voor $99. Er is dus zeker qua prijs nog veel ruimte voor een derde model, die dan dus $199 zou kosten. Het is volgens Bloomberg nu nog onduidelijk of Apple de speaker daadwerkelijk uit gaat brengen. Een andere optie is om de prijs van het huidige model te laten zakken. Mogelijk zijn de plannen ook afhankelijk van het succes van de HomePod mini.

Bekijk ook

HomePod mini: alles over functies, specs en meer van de kleinere HomePod

De HomePod mini is de kleinere en goedkopere versie van de HomePod. Hij is er sinds najaar 2021 ook in de kleuren blauw, oranje en geel. Hoe ziet het design van de HomePod mini eruit, wat zijn de functies en, misschien nog veel belangrijker, wanneer komt hij naar Nederland?

Het wordt een drukke tijd voor Apple’s audioproducten. Dezelfde bron beweert namelijk ook dat de AirPods 3 en AirPods Pro 2 in 2021 uitkomen. Meer daarover lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe AirPods en AirPods Pro verschijnen in 2021'

Apple werkt volgens Bloomberg aan twee nieuwe AirPods: de derde generatie standaard AirPods en de tweede generatie AirPods Pro. Beide modellen zouden in 2021 uit komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.