Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

AirBuddy 2: nog makkelijker je AirPods verbinden met de Mac

Nu in pre-order
AirBuddy is een handige app om je AirPods te verbinden met de Mac. Versie 2 is nu verkrijgbaar in pre-order. De app komt op 11 november officieel uit en bevat diverse verbeteringen - maar is ook twee keer zo duur geworden.

AirBuddy 2 maakt het nog makkelijker

AirBuddy wordt gemaakt door 9to5Mac-redacteur Guilherme Rambo. In januari vorig jaar kwam de eerste versie van AirBuddy uit en roemden we het als dé oplossing om je AirPods prettig te kunnen laten samenwerken met je Mac. De app kostte destijds 5 dollar. Voor versie 2 zul je iets dieper in de buidel moeten tasten: 10 dollar om precies te zijn. Maar wat krijg je voor dat geld?


Om de batterijstatus van je AirPods op te halen, hoef je de case alleen maar in de buurt van je iPhone te houden en het klepje open te doen. Er verschijnt een mooie animatie op het scherm, met daarbij de oplaadcase en de AirPods. Met AirBuddy krijg je deze weergave ook op je Mac. Na het installeren van de app, kun je kiezen waar dit venster moet verschijnen. Met een klik op het scherm maken je AirPods meteen verbinding met je Mac en kun je beginnen met luisteren. Deze functies zaten al in versie 1. Wie altijd worstelt met het verbinden van de AirPods met een Mac, bijvoorbeeld tijdens een Zoom-videocall of tijdens het luisteren van muziek, kan daarvoor AirBuddy gebruiken.

AirBuddy 2 in menubalk

In versie 2 zijn wat extra’s toegevoegd. De app heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is stabieler geworden. Je kunt nu de status van je AirPods Pro of andere Apple- en Beats-oortjes bekijken als je in de buurt van de Mac bent. Tegelijk zie je ook de status en de batterijlading van al je Apple- en Beats-producten in de statusbalk, waaronder je iPhones, iPads, Apple Watch en andere Macs waarop AirBuddy 2 draait. Je kunt er ook sneller je AirPods mee verbinden en snel wisselen van luistermodus. Bij de AirPods Pro kun je dit doen door een veeg over je trackpad te geven.

Voor de echte fans zal het zeker reden zijn om de updaten, voor anderen is het misschien even aftasten of het de aanschaf waard is. Versie 2 komt op 11 november uit. Mensen die versie 1 al gebruikten kunnen met hun bestaande serienummer voor 50% upgraden. Heb je AirBuddy 1 in 2020 gekocht, dan krijg je een gratis upgrade. Voor alle anderen is het $9,99 eenmalig.

Ontwikkelaar Gui Rambo kwam onlangs nog in het nieuws omdat zijn Apple-ontwikkelaarsaccount om mysterieuze redenen was ingetrokken. Mogelijk had dit te maken met het feit dat Rambo regelmatig geheimen uit de code van iOS onthuld. Na flink wat trammelant lukte het om alles recht te zetten en het account terug te krijgen. Voor het downloaden van deze app hoef je overigens niet in de App Store te zijn, want Rambo verkoopt het via zijn eigen website en kan dus de volledige $9,99 opstrijken.

Bekijk ook

Met deze app werken je AirPods met de Mac net zo goed als met je iPhone

Mis je sommige functies van de AirPods met je iPhone op je Mac? Dan is deze app wat voor jou. Met AirBuddy check je eenvoudig de batterijstatus en maak je makkelijker verbinding.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2020 om 22:36
Onderwerp
Categorie
Apps

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.