snapdragon x55

‘Apple’s eigen 5G-modem zit in alle iPhones van 2023’

Geen Qualcomm meer

Apple is bezig een eigen 5G-modem te ontwikkelen. Deze zal in alle 2023-modellen van de iPhone zitten. Dat zeggen analisten van Barclays.

Apple 5G-modem in 2023 iPhones

Analisten Blayne Curtis en Thomas O’Malley hebben een onderzoeksnotitie geschreven waarin ze hun vooruitzichten uiteenzetten. Apple wil afstappen van de Qualcomm-modems die in huidige iPhones worden gebruikt. Chipmakers Broadcom en Qorvo zullen van de overstap profiteren, denkt Barclays. Eerder bleek al dat Apple druk bezig is met eigen 5G-modems voor toekomstige iPhones. Apple bevestigde eerder deze week zelf dat er aan 5G wordt gewerkt, namelijk in het nieuw te openen European Silicon Design Center in München. Apple zou in 2020 zijn begonnen met de ontwikkeling, na overname van de smartphonemodem-tak van Intel.


Barclays meldde eerder dat het modem zowel sub-6GHz als mmWave zal ondersteunen, de twee belangrijkste technologieën voor 5G-netwerken. Dat er nu Qualcomm-modems in de iPhone zitten, is het resultaat van een juridisch gevecht dat in 2019 eindigde. Apple en Qualcomm spraken toen af dat Apple de komende jaren de Snapdrago 5G-modems zal gebruiken.

Snapdragon 888

In de iPhone 12-modellen vind je het Snapdragon X55-modem, terwijl later dit jaar iPhones met Snapdragon X60-modems worden verwacht. In 2022 volgen dan de Snapdragon X65-modems. Eventueel zou Apple het jaar daarna kunnen overstappen naar de Snapdragon X70, maar dat zou minder logisch zijn als er een eigen 5G-modem klaar is. De fabricage zal waarschijnlijk worden gedaan door Apple’s vaste partner TSMC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2021, 17:49
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 5g, 5g iphone, modem
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.