Anker Eufy SmartDrop is een pakketbox voor als je niet thuis bent

Anker heeft een accessoire aangekondigd waar veel gadgetliefhebbers van zullen dromen: een op afstand bedienbare box waarin je pakjes kunt laten bezorgen. De SmartDrop staat op Kickstarter voor wie het aandurft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eufy SmartDrop

In het buitenland zie je soms lockerstations van Amazon, DHL en andere aanbieders, waar je zonder menselijk contact je pakket kunt afhalen. Daarvoor zul je nog wel de deur uit moeten. Wil je liever je pakket thuisbezorgen, maar geen contact met postbode of koerier, dan heeft Anker daarvoor een oplossing. Het gaat om een pakketbox die je bij de voordeur kunt neerzetten, voorzien van een ingebouwde camera, gezichtsherkenning en andere slimme functies. De Smart Drop wordt uitgebracht via Anker’s merk voor smart home-producten Eufy. Nu maar hopen dat de postbode er raad mee weet.


De SmartDrop is gemaakt van staal versterkt met koolstofvezel. Je zet het buitenshuis neer, zodat de koerier je pakje erin kan stoppen. Dat verkleint de kans dat je pakket wordt gestolen. Er zit een 1080p camera in met een blikveld van 160 graden. Voor het geval de bezorger ’s avonds laat komt is er nachtzicht. Maar je kunt de camera op deze manier tegelijk ook gebruiken als bewakingscamera, voor als er iemand in de kleine uurtjes je tuinpad op loopt.

Eufy SmartDrop tech

Er zijn meerdere manieren om de box te openen, bijvoorbeeld met pincode of op afstand via de Eufy-app. Met gezichts- en bewegingsherkenning word je erop geattendeerd als er een nieuw pakje is. Je kunt de SmartDrop vastmaken aan de vloer of de muur. Een stroomaansluiting is niet nodig, want de interne batterij gaat 3 maanden mee. Er passen pakjes in van 58 x 36,5 x 32 cm, wat voldoende zou moeten zijn voor 98% van de pakketjes die worden bezorgd.

Eufy SmartDrop features

Geen HomeKit
HomeKit-ondersteuning zit er helaas niet op bij deze eerste generatie. Wel werkt het met Alexa en Google Assistant, maar alleen op het duurdere Pro-model. Heb je al een Homebase van Eufy, dan kan je ook voor de gewone versie gaan en deze daarmee verbinden. De camera is waterbestendig (IP65) en heeft een intern afvoersysteem voor water, zodat je pakket niet doorweekt raakt. De beelden die de camera opneemt kun je lokaal opslaan of online.

Eufy SmartDrop bij voordeur

Lange levertijd
Gesproken instructies, een instructiesticker en knipperende lampjes moeten de koerier helpen bij het gebruik van de box. Eufy is nog niet helemaal zeker of het wel een succes wordt en biedt de SmartDrop daarom via Kickstarter aan. Je betaalt $149 + $30 bezorgkosten voor het standaardmodel en $199 + $30 voor de SmartDrop Pro. De Pro-versie heeft een Security HomeBase 2 voor lokale opslag, ondersteuning voor Alexa en Google Assistant en rijkere notificaties.

Als het project slaagt krijg je volgend jaar juni geleverd. Maar zoals altijd bij Kickstarter: het kan ook mislukken. Met Anker als achterliggend bedrijf is de kans echter wat kleiner dat je je geld kwijtraakt.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.