Amazon Prime Video app op een televisie in 2022

Amazon Prime Video heeft nieuw design: zo ziet de app eruit op de Apple TV

Amazon Prime Video krijgt een geheel nieuw ontwerp, op onder andere de Apple TV en iOS. Het menu gaat op de schop en ook de rest van de app krijgt een make-over. Het nieuwe design zal je misschien bekend voor komen.

Update 12 augustus 2022: De vernieuwde Amazon Prime Video-app voor Apple TV is nu beschikbaar, ook in Nederland. De app heeft een iets andere interface, waardoor het meer lijkt op andere streamingdiensten. Er is nu een verticale navigatiebalk aan de linkerkant en een top 10 van populairste series en video’s in jouw land.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 19 juli 2022.


Amazon Prime Video (hier afsluiten) is de streamingdienst van Amazon die is inbegrepen als je al abonnee bent van Amazon Prime (hier afsluiten). De dienst is daardoor relatief goedkoop, want je betaalt slechts €2,99. Het aanbod is behoorlijk uitgebreid, waardoor het voor veel kijkers een goede deal zal zijn. Wat minder goed was, was de bijbehorende Prime Video-app. Van alle streamingdiensten vinden we dat Amazon momenteel één van de slechtste apps heeft, maar daar komt hopelijk binnenkort verandering in. Vanaf deze week rolt Amazon de vernieuwde Amazon Prime Video-app uit, waarbij het design en de bediening flink aangepakt is.

Amazon Prime Video app vernieuwd

Het eerste dat opvalt is dat het menu van de app verplaatst is van de bovenkant naar de linker zijkant. Je kent dit misschien al van een groot aantal streamingdiensten, waaronder Netflix, Disney+ en HBO Max. De nieuwe onderdelen in het menu zijn onder andere de Home-pagina, Store, Gratis met reclame, Mijn Spullen en Zoek. Sommige van de icoontjes in het menu komt één op één overeen met die van Netflix. Ook de rest van de nieuwe app heeft veel weg van het design van Netflix. Bij het bladeren door de shows en films kan in het bovenste deel van het scherm de titel, omschrijving en een grote cover foto verschijnen, al dan niet met bewegende beelden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zijn ook grote nieuwe carrousels met speciaal uitgelichte shows, waaronder enkele Amazon Originals. Dit doet dan weer denken aan de Apple TV-app, waarin sommige films en series van Apple TV+ extra groot worden uitgelicht. Bij het uitlichten van één van de Originals krijg je ook meteen bewegende beelden te zien, zonder dat je deze eerst hoeft aan te klikken. Ook is er een nieuwe Top 10-lijst op het startscherm, zodat je beter kan zien wat er populair is. Overigens vind je binnen elk onderdeel van de app nog verdere mogelijkheden om te filteren, bijvoorbeeld op films of juist alleen op tv-series.

Amazon Prime Video app in 2022 met verder kijken

The Verge schrijft dat er zo’n 18 maanden aan dit nieuwe project gewerkt is. Het doel was om de app minder rommelig aan te laten voelen. Alles is daardoor wat gestroomlijnder en voelt wat minder overweldigend. Maar door het nieuwe design dat sterk lijkt op Netflix en HBO Max, lijkt de app wel iets van zijn eigen identiteit te missen. Overigens hoef je de Amazon Prime Video-app als abonnee en Apple-gebruiker niet eens op te starten, want je kan Amazon Prime Video ook gewoon koppelen aan de TV-app en vanuit daar bladeren door de content.

Bekijk ook

Streamingdiensten koppelen aan de Apple TV-app: zo doe je dat

De Apple TV-app biedt je de optie om apps van streamingdiensten te koppelen. Dit heeft een aantal voordelen, maar het werkt helaas niet met alle diensten. Lees hier welke diensten je in Nederland kan koppelen aan de Apple TV-app en wat je eraan hebt.

De vernieuwde Amazon Prime Video-app wordt vanaf vandaag uitgerold. De uitrol kan enkele weken in beslag nemen en zal beginnen op de Apple TV (vierde generatie en nieuwer), Android TV, Fire TV, de ingebouwde apps op smart-tv’s en mobiele Android-toestellen. iOS en het web zijn ergens de komende maanden aan de beurt. We verwachten ook dat de Mac-versie van Amazon Prime Video rond die periode vernieuwd wordt.

Bekijk het aanbod van Amazon Prime Video.

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.