iPhone 12 Max kleuren.

Gerucht: ‘Apple komt met goedkopere 4G iPhone 12 in 2021’

Een analist denkt dat Apple in 2021 een iPhone 12 met alleen 4G uit gaat brengen. Hoe logisch is dit gerucht en welk model zou dat kunnen zijn?

Apple komt dit najaar met de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. De line-up bestaat totaal uit vier verschillende toestellen, vermoedelijk allemaal met 5G. Deze 5G iPhones zijn de eerste toestellen die de snellere mobiele netwerken ondersteunen, maar lang niet overal is 5G al actief. Een analist denkt nu dat Apple een goedkopere iPhone 12 met 4G uit gaat brengen, ergens begin 2021.

‘4G iPhone 12 komt in 2021’

De voorspelling is onder andere afkomstig van Wedbush Securities-analist Daniel Ives. Oorspronkelijk was de voorspelling van het analistenbureau dat Apple een mix van 5G- en 4G-toestellen uit zou brengen, maar nu denken de analisten dat Apple begin volgend jaar met een 4G-only iPhone 12 komt. Deze zou rond februari 2021 uitkomen, voor ‘een iets lagere prijs dan de 5G-modellen’.

De voorspelling is opmerkelijk, omdat we nog niet eerder iets gehoord hebben over een 4G iPhone 12. Bovendien verwacht de analist een prijs van $800, terwijl de prijs van de iPhone 12 die in het najaar komt naar verwachting rond de $750 ligt. We zetten dan ook onze vraagtekens bij de claims van de analisten. Apple brengt zelden in het voorjaar nieuwe iPhones uit, met uitzondering van de iPhone SE 2020 en de eerste generatie iPhone SE in 2016.

Het zou dan ook goed kunnen dat de analist in de war is met de iPhone SE Plus, de grotere versie van de eerdere iPhone SE. Deze wordt nog wel in het voorjaar van 2021 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2020, 11:52
Bron Bron Business Insider
Via Via iMore
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iphone 12
Device iPhone 12

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in 2020 gaat uitbrengen. Lees alles over de iPhone 12 en wat je kunt verwachten.

iPhone 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.