Beddi wekker

Works with Nest: deze 8 apparaten werken met Nest

Heb je Nest, dan kun je allerlei apparaten ermee laten samenwerken. Wij hebben 8 handige Works with Nest-apparaten uitgekozen waarmee je nog meer uit de thermostaat, rookmelder en camera haalt.

De apparaten van Nest kun je koppelen met allerlei andere smart home-toepassingen. In deze gids hebben we de meest handige apparaten uitgekozen die het ‘Works with Nest’-stempel hebben gekregen en moeiteloos samenwerken met je thermostaat, rookmelder of beveiligingscamera.

Connect Home met Bosch en Siemens

Works with Nest

Works with Nest-logoNest heeft zelf een aantal accessoires uitgebracht die je huis comfortabeler en veiliger maken. Zo kan de Nest Protect je een nachtlampje laten branden als je ‘s nachts uit bed gaat. Maar er zijn nog veel meer apparaten die met Nest samenwerken. Nest heeft ze samengebracht onder de noemer ‘Works with Nest’, net zoals Apple het ‘Works with iPhone’-programma heeft. Zowel kleine als grote accessoiremakers doen eraan mee.

Je kunt Nest bijvoorbeeld koppelen aan je auto, zodat de Nest weet wanneer je thuiskomt en alvast de verwarming kan aanzetten. Ook kun je zorgen dat de lampen automatisch aan gaan als de Nest Protect rook detecteert.

We hebben 10 apparaten uitgekozen die je kunt laten samenwerken met de Nest. Wil je ook dat Nest met andere oplossingen zoals HomeKit en HomeWizard samenwerkt, dan hebben we daarvoor een aparte handleiding over HomeBridge.

Misfit Shine 2

#1 Misfit en Nest

De handige fitnesstrackers van Misfit werken samen met Nest. Geef in de Misfit-app aan hoe laat je wilt gaan slapen en Nest zorgt ervoor dat je met een lekkere temperatuur wakker wordt. Je hebt hiervoor de Misfit Shine 2 of Ray nodig (beide verkrijgbaar voor rond de €99).

Philips Hue plafondlamp Being


#2 Philips Hue en Nest

Ja, ook de mateloos populaire Hue-lampen zijn te koppelen met je Nest. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat de lampen reageren op gebeurtenissen van de Nest Protect-rookmelder, zodat je veilig de uitgang kunt vinden als het huis in lichterlaaie staat. Of gebruik de Away-functie van Nest om te zorgen dat je lampen automatisch aan en uit gaan. Ziet de Nest Cam een persoon in de woonkamer? Dan flitsen de lampen aan. Een starterpack met witte lampen kost €75, maar je kunt ook andere pakketten en losse lampen aanschaffen.

Google Home in blauwgroen


#3 Google Home en Nest

Geen wonder dat Nest samenwerkt met Google Home, want beide producten komen immers uit de koker van Google Alphabet. De speaker met spraakbediening kan opdrachten voor je uitvoeren, zoals het bedienen van de slimme apparaten in en om het huis. Google Home werkt samen met je Nest-thermostaat. Met een spraakcommando pas je de temperatuur aan, zonder je smartphone te hoeven pakken. Google Home is voor €129 verkrijgbaar via de Nest Store.

Bosch koelkast


#4 Bosch, Siemens en Nest

Veel Works with Nest-apparaten zijn helemaal niet in Europa verkrijgbaar en het zijn vaak obscure merken zoals Rachio, Jenn-Air en Chamberlain. Maar er zijn ook apparaten die juist wél in Nederland verkrijgbaar zijn zoals de Home Connect-oplossingen van Bosch en Siemens. Zij maken wasmachines, afwasmachines, ovens, koffiemachines en koelkasten die voorzien zijn van appbediening. Merkt de Nest bijvoorbeeld dat jij weggaat en staat de oven nog aan, dan krijg je een notificatie en kun je de oven op afstand uitschakelen. Ben je langere tijd van huis, dan vraagt de app of je wilt overschakelen op eco-stand om energie te sparen. En als de Nest Protect onraad ruikt, dan kun je je huisapparatuur op afstand uitschakelen. Verkrijgbaar in Nederland, Frankrijk, Ierland en Verenigd Koninkrijk.

Logitech Harmony Elite


#5 Logitech Harmony en Nest

Met een luxe afstandsbediening van Logitech hoef je niet meer van de bank af te komen om de temperatuur aan te passen. De Logitech Harmony Elite en andere afstandsbedieningen uit de Harmony-serie kunnen je Nest-thermostaat op afstand bedienen. Op de Harmony zie je de instellingen van de thermostaat en je kunt het meteen aanpassen. Ook kan je de de status van Nest Protect opvragen en acties starten op basis van zelfgekozen instellingen. De Harmony Elite is voor zo’n €249 verkrijgbaar.

Crestron Smart Home


#6 Crestron en Nest

Crestron noemt zich de wereldmarktleider op het gebied van intelligente woningen, dus grote kans dat je een schermpje van deze Nederlandse fabrikant aan de muur hebt hangen. Niet? Wij ook niet, maar misschien gaat dat nu veranderen. Je kunt met het Crestron-systeem maximaal 40 Nest-thermostaten (20 stuks per huishouden) aansturen, dus ook handig als je je tweede huis wilt bedienen. Met het Crestron-systeem kun je de Away-status regelen van twee huizen. De prijs is afhankelijk van de gekozen oplossing.

Withings Aura


#7 Withings Aura en Nest

De samenwerking tussen Withings en Nest is volledig gericht op de slaapfuncties. Je verbetert je slaap en wordt uitgerust wakker op het juiste moment, met aangepaste licht- en muziekprogramma’s. De Withings Aura kan automatisch de thermostaat op de juiste temperatuur instellen zodat jij niet ligt te baden in het zweet. Ook kun je zorgen dat de Withings Aura je Away-status kan uitlezen, zodat het de Thermal Comfort-functie kan inschakelen.

Beddi wekker


#8 Beddi en Nest

We blijven nog even bij het thema slapen. BEDDI is een wekker en speaker van een kleine fabrikant. Er zitten allerlei handige functies op, zoals een wake-up-light, weerbericht en nog meer. Je kunt de instellingen van de Nest-thermostaat aanpassen aan de wektijd, zodat je niet door een ijskoud huis naar de douche hoeft te lopen. Ook kun je de programmeerbare slimme knop van de BEDDI gebruiken om snel de temperatuur te regelen. BEDDI is online verkrijgbaar en kost $99.

Op de Works with Nest-pagina vind je nog meer apparaten die met Nest samenwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, homekit, nest, smart home