Nest Hello videodeurbel

Alles over Google Home en de Google Nest-producten

Camera’s, rookmelder, deurbel en meer
Google Home is het smart home-platform van Google. Onder de naam Google Nest vind je allerlei apparaten in de winkel, zoals een thermostaat, rookmelder, camera, deurbel en meer. In deze round-up hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Alles over Google Home en Google Nest

Google brengt onder de merknaam Google Nest allerlei apparaten op de markt, die je kunt gebruiken voor het inrichten van je smart home. Het gaat om speakers, thermostaten, rookmelders, een deurbel, diverse camera’s en zelfs een router. Vaak werken ze samen met de Google Assistent, maar door de komst van Matter moet de samenwerking met andere platformen zoals Apple HomeKit mogelijk worden.

Deze Google Nest-apparaten zijn verkrijgbaar:

Wat is Google Home?

Google Home is het smart home-platform van Google, dat wordt aangestuurd door de Google Assistent. Om ermee te kunnen werken heeft Google een serie ‘connected home’-producten uitgebracht. Maak je veel gebruik van Google-diensten, dan kan het zin hebben om voor Google Home te kiezen en je huis te vullen met Google Nest-producten. Google Nest is in 2019 ontstaan uit de samenvoeging van Google Home en Nest. Google Home was het bedrijfsonderdeel dat slimme speakers maakte, terwijl Nest dankzij een overname in handen kwam van Google. Nest bestond al sinds 2010 en was opgericht door voormalig Apple-engineers Tony Fadell (ook bekend als ‘iPod-father’) en Matt Rogers. Zij zijn niet meer werkzaam bij het bedrijf.

Jarenlang bleef Nest zelfstandig opereren onder de vleugels van moederbedrijf Alphabet. Sinds 2018 werd Nest onderdeel van Google en een jaar later werden ook de merknamen samengevoegd tot ‘Google Nest’.

Google Nest-speakers

Google brengt verschillende slimme speakers op de markt, die we in een apart artikel uitgebreid bespreken. Met de Google Nest-speakers kun je via de Google Assistent allerlei apparaten in huis bedienen, informatie opvragen en spraakopdrachten geven. De speakers zijn een alternatief voor de HomePod, Apple’s speaker waarmee je opdrachten aan Siri kunt geven.

Je kunt momenteel kiezen uit drie modellen:

  • Nest Mini
  • Nest Audio
  • Google Max

Bekijk ook

Google Nest-speakers: dit zijn de modellen van dit moment

Lees hier alles over de Google-speakers, zoals de Google Nest Mini en Nest Audio. Hiermee kun je spraakcommando's geven aan de Google Assistent. Welke Google Nest-speakers zijn verkrijgbaar, werkt het in het Nederlands en wat heb je eraan als iPhone-gebruiker? Dat bespreken we hier!

Google Nest Hub

Naast de speakers brengt Google ook de Nest Hub op de markt. Deze heeft als bijzonderheid dat er een schermpje in zit, zodat je het kunt gebruiken als digitaal fotolijstje. De Nest Hub is voorzien van een lichtsensor, die ervoor zorgt dat het scherm zich aanpast aan de hoeveelheid licht en de kleurtemperatuur in de kamer. Het scherm wordt automatisch gedimd als het donker wordt. Met de Google Assistent kun je honderden andere smart home-apparaten aansturen.

Google Nest Hub

Je kunt met je stem of via het touchscreen ook lampen, tv’s en camera’s bedienen, zonder dat je tussen apps hoeft te wisselen. Heb je een Nest Hello deurbel, dan kun je meteen op het scherm zien wie er voor de deur staat. Je kunt ook meekijken met een Nest Cam. Is de Hub niet in gebruik, dan wordt het een fotolijstje of een speaker voor muziek. Je kunt gratis luisteren naar YouTube Music met advertenties, of naar betaalde diensten zoals Spotify of YouTube Music Premium.

We raden aan om de tweede generatie te kopen, die iets nieuwere functies heeft zoals betere audio, drie microfoons in plaats van twee en ondersteuning voor Thread. De tweede generatie heeft bovendien slaaptracking en er zit een Soli-chip in voor slimme functies. Verder zit er ondersteuning voor handbewegingen in: je kunt je hand opstaken om bijvoorbeeld een muzieknummer te pauzeren. Je kunt met de Google Nest Hub video’s afspelen en tv-kijken door bijvoorbeeld vanuit de Ziggo-app te casten. Je kunt echter niet videobellen, omdat er geen camera in zit. Dat kan wel met de Google Nest Hub Max, die niet in Nederland verkrijgbaar is.


Google Nest Wifi Pro router

De Google Nest Wifi Pro is het nieuwste meshsysteem van Google, die voor het eerst ondersteuning biedt voor wifi 6E. De vorige Nest Wifi-router werkte alleen met wifi 5 en ondersteunde snelheden tot 2,2 Gbps terwijl deze nieuwe nu een gecombineerde snelheid van maximaal 4,2 Gbps biedt. Dit is te danken aan de extra frequentie waarop deze nieuwe routers werken, namelijk 6 GHz. Eén router dekt een ruimte van 120 vierkante meter, waarbij de exacte dekking afhankelijk is van obstakels zoals tussenmuren. Je kunt het systeem uitbreiden door een extra Wifi Router te plaatsen. Goed om te weten: de iPhone is nog niet geschikt voor wifi 6E, ook niet de nieuwste modellen.

Google Nest Wifi Pro sneeuw

Nest Wifi Pro doet ook dienst als Thread border router, zodat al je Thread-apparaten verbinding ermee kunnen maken. Er is ook Matter-ondersteuning, zodat je je Nest Wifi Pro-router kunt gebruiken als Matter-hub. Daarmee kun je al je Matter-geschikte accessoires verbinden, dus ook de Eve-accessoires die voorheen alleen met HomeKit aan te sturen waren. Je kunt daardoor makkelijker je accessoires beheren en apparaten toevoegen aan je smart home. De router analyseert constant de netwerkprestaties en optimaliseert de verbinding, belooft Google. Ook wordt er prioriteit gegeven aan activiteiten die hogere bandbreedte vereisen, zoals videobellen en streamen. Zijn er verbindingsproblemen, dan meldt de vernieuwde Google Home-app dit en geeft ook meteen oplossingen om het te fixen.

Nest Wifi Pro heeft een opvallend uiterlijk: Google heeft gekozen voor een glimmend bolletje in de kleur Sneeuw (oftewel wit). De overige drie kleuren (vaalwit, lichtblauw en lichtgeel) zijn niet in Nederland verkrijgbaar vanaf €219,99 voor een losse router of €329,99 voor een set van twee.

Bekijk ook

De Google Nest Wifi Pro-router is klaar voor wifi 6E, nu de iPhone nog

Google heeft een nieuwe versie van de Nest-router uitgebracht, waarmee je een mesh-systeem kunt vormen. Het biedt support voor wifi 6E maar daar hebben we als iPhone-gebruikers nog geen profijt van.

Je kunt ook nog het vorige systeem met wifi 5 kopen. Deze bestaat uit een Wifi Router en een optioneel Wifi Punt.


Google Nest deurbel

Google had al de Nest Hello deurbel met camera, die voor rond de 200 euro verkrijgbaar was. In 2022 komt daar een tweede generatie Nest-deurbel bij. Dit is een bedrade versie die je niet hoeft op te laden. Eventueel is er ook een draadloze versie met batterij.

Google Nest deurbel 2022

De camera neemt 24 uur per dag beelden op en geeft slimme waarschuwingen. Google zegt dat de camera HD-kwaliteit beelden opslaat, gedurdende 10 dagen als je een betaalde Nest Aware-abonnee bent. Het werkt alleen met de Google Home-app.

Deze deurbel gaat opnieuw rond de 200 euro kosten en is verkrijgbaar via de Google Store en diverse retailers. Qua kleur kun je kiezne uit snow, linen, ivy en ash.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De al langer bestaande Nest Hello is eveneens een deurbel met ingebouwde camera. De deurbel kan beelden opnemen in HD en stuurt meldingen naar de app, zodat je precies weet wie er voor je deur staat. De Nest Hello heeft ook een ingebouwde intercom, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als er een postbode voor je deur staat terwijl je niet thuis bent. De deurbel kan zelfs in de nacht kijken dankzij het speciale nachtzicht.

Nest Hello deurbel.

De Nest Hello is verkrijgbaar bij de volgende winkels.


Nest Cam Indoor: beveiligingscamera voor in huis

Als je bang bent voor inbrekers, dan komt de Nest Cam Indoor goed van pas. Deze slimme camera plaats je eenvoudig in huis, zodat je via je iPhone, iPad of Apple TV de livebeelden in hoge kwaliteit kunt bekijken. Het enige wat je voor de Nest Cam nodig hebt, is een internetverbinding. De Nest Cam hoef je alleen van stroom te voorzien en te verbinden met je draadloze netwerk.

De Nest Cam Indoor kan zowel in lichte omgevingen als in het donker kijken. Dankzij de nachtmodus schakelt de Nest Cam Indoor automatisch over zodra het te donker wordt voor de gewone camera. Maar behalve het beeld kan de Nest Cam Indoor ook geluid opnemen dankzij de ingebouwde microfoon. Hierdoor kun je een dief niet alleen herkennen aan zijn uiterlijk, maar ook aan zijn stem. Het werkt echter ook de andere kant op, want in combinatie met de Nest-app kun je inbrekers afschrikken met de speaker die in de Nest Cam Indoor verwerkt zit. Of je gebruikt de camera als een soort intercom om mee te communiceren.

nest-cam-tafel

Met de Nest-app weet de Nest Cam altijd waar je bent. Zo stuurt hij je een melding van activiteiten als je niet thuis bent of je stelt een schema in wanneer de camera actief moet zijn. Je kunt de camera ook automatisch aanzetten zodra je het huis verlaat of uit laten schakelen zodra je weer een stap in huis gezet hebt. Bij de meldingen kan de camera onderscheid maken tussen personen en andere bewegingen, zodat je meteen weet als er serieuze paniek is.

Nest Cam IQ review

De Nest Cam Indoor is er in twee varianten: de standaard uitvoering en de Nest Cam IQ Indoor. De IQ-versie heeft een 4K-sensor en HDR, waardoor de beeldkwaliteit een stuk hoger ligt. Dit zie je vooral bij het inzoomen, omdat het beeld veel scherper blijft. Bovendien heeft de IQ-versie gezichtsherkenning en kan hij mensen en voorwerpen onderscheiden. Ook de luidspreker is van de Nest Cam IQ Indoor een stukje krachtiger.


Bekijk ook

Review Nest Cam IQ: veel nieuwe functies, maar de prijs vormt een struikelblok

Lees in onze Nest Cam IQ review over de nieuwste beveiligingscamera van Nest, met gezichtsherkenning, betere audio en slimme tracking. Hoe bevalt deze Nest Cam, die veel duurder is dan eerdere modellen?

Nest Cam Outdoor: beveiligingscamera voor buitenshuis

De Nest Cam Outdoor heeft exact dezelfde functies als de versie voor binnenshuis, maar is gemaakt om op een buitenmuur te hangen. De Nest Cam Outdoor is dan ook waterbestendig, zodat een flinke regenbui niet voor problemen zorgt. De camera wordt dankzij het stopcontact van stroom voorzien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de camera met lege batterijen zit, maar het betekent echter wel dat je rekening moet houden met een makkelijk door te knippen kabel op je buitenmuur. Je kunt deze ook wegwerken door hem door de muur heen te trekken.

Net als bij de binnencamera kun je bij de Nest Cam Outdoor kiezen voor twee modellen. De IQ Outdoor heeft ook een 4K-sensor en HDR voor beter beeld en werkt ook met gezichtsherkenning. Dit voorkomt dat je een melding krijgt als je partner of kinderen in beeld zijn, omdat de camera weet dat ze geen vreemden zijn. De Nest Cam IQ Outdoor laat je tot twaalf keer inzoomen, zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat.

Nest Cam Outdoors in de regen


Bekijk ook

Review: Nest Cam Outdoor, de beveiligingscamera voor buitenshuis

De Nest Cam Outdoor is een stijlvolle beveiligingscamera voor buitenshuis. Hoe bevalt deze Nest voor je tuin, oprijlaan of balkon? Wij hebben 'm uitgebreid getest in onze review.

Nest Aware: extra functies voor de Nest Cam

Google heeft een aanvullend abonnement voor de Nest Cam, waarmee je extra functies krijgt. Dit heet Nest Aware. Hiermee krijg je tegen betaling toegang tot extra functies, zoals maximaal dertig dagen aan videobeelden. Ook de herkenning van personen werkt alleen als je Nest Aware-abonnee bent. En met Activiteitszones stel je gebieden in die de camera extra goed in de gaten moet houden, bijvoorbeeld een voordeur of raamkozijn. Tot slot kun je als betalende gebruiker vanuit de app eenvoudig clips of timelapses maken en delen. Je betaalt bij Nest Aware per camera, dus als je drie Nest Cams hebt zul je ook drie keer moeten betalen.

Een videoclip aanmaken in de Nest-app.


Nest thermostaat: slimme thermostaat past zichzelf aan

De Nest Learning Thermostat is een kleine ronde thermostaat die zich automatisch aan kan passen op basis van je leefritme. Ga je elke avond rond middernacht naar bed, dan past de Nest-thermostaat zichzelf automatisch aan zodat de temperatuur tijdig lager gezet kan worden. Nest weet ook je locatie dankzij de Nest-app, zodat de thermostaat lager gezet kan worden als jij niet thuis bent.

Nest thermostat in de keuken

Van de duurdere Nest Learning Thermostaat zijn inmiddels drie generaties op de markt gekomen. De nieuwste generatie Nest Thermostaat werkt met OpenTherm, zodat hij beter functioneert in combinatie met Nederlandse cv-systemen. Je kunt bovendien kiezen uit meerdere afwerkingen, waaronder koper en zwart.

Dankzij de slimme thermostaat en de app kun je energie besparen. Een ander voordeel is dat je op afstand de temperatuur in huis kunt aflezen en kunt regelen. Doordat de Nest Thermostaat in verbinding staat met het Wi-Fi-netwerk in huis, kun je via de app de temperatuur instellen, ook als je niet thuis bent. Als je bijvoorbeeld thuis komt van een vakantie, kun je de temperatuur al instellen voordat je de voordeur opent. De Nest Thermostaat moet geïnstalleerd worden op je bestaande cv-ketel. Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook gecertificeerde Nest Pro-monteurs die de thermostaat voor jou komen installeren. Er zijn twee varianten beschikbaar.Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder

De Nest Protect is een rook- en koolmonoxidemelder voor in huis. De melder geeft dus niet alleen een signaal bij rook, maar ook bij het giftige koolmonoxide. Je kunt de Nest Protect zowel aan het plafond hangen als ergens neerzetten, maar let wel op de aanbevelingen van de brandweer voor de meest ideale plaatsing, als je bijvoorbeeld een schuin dak hebt. Via gesproken waarschuwingen houdt de melder je op de hoogte van de situatie in huis.

nestprotect
De Nest Protect geeft een vriendelijke waarschuwing als er bijvoorbeeld in de keuken iets aanbrandt en slaat luid alarm als er in huis rook gesignaleerd wordt. De rookmelder geeft met duidelijke gesproken instructies aan wat er aan de hand is. Dit komt vooral van pas bij de signalering van het reukloze koolmonoxide. Deze giftige stof is niet waar te nemen, maar de Nest Protect geeft met een rood gekleurde ring aan dat er koolmonoxide waargenomen is. Bovendien heeft de melder een zogenaamde Stoomcontrole. Hierdoor gaat het alarm niet af als er stoom in de kamer hangt, bijvoorbeeld als je net een warme douche genomen hebt.

Via de Nest-app krijg je ook meldingen van de melder als je niet thuis bent. Hierdoor kun je ook op afstand je huis in de gaten houden of weet je dat alles op je vakantieadres nog dik in orde is. De Nest Protect werkt daarnaast samen met de Nest Thermostaat. Een cv-ketel kan koolmonoxide lekken en doordat de Nest Protect dit waarneemt, wordt een signaal naar de Nest Thermostaat gestuurd die het verwarmingssysteem direct uitschakelt.
De Nest Protect is beschikbaar in twee versies: met batterij- of netvoeding. Bij sommige winkels kun je er ook drie tegelijk kopen, waardoor je minder betaalt per rookmelder.Nest en HomeKit

Nest werkt niet samen met Apple’s HomeKit. Voor de spraakbediening zul je gebruik moeten maken van Google Assistent. Hopelijk komt hier verandering in als Matter voet aan de grond krijgt, want daarmee worden verschillende smart home-platformen onderling compatibel. Tot die tijd was je aangewezen op oplossingen zoals HomeBridge of apparaten zoals Homey.

Het goede nieuws is, dat Google ook voor iPhone-gebruikers voldoende opties biedt om de apparaten aan te sturen, dankzij de app

Nest-app voor iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV

De Nest-app is nodig om alle Nest-accessoires goed in te stellen, je locatie in de gaten te houden of je apparaten op afstand te bekijken en te gebruiken. Dit werkt via wifi. Dankzij de internetverbinding kun je ook onderweg zien wat de status van je woning is, of alles veilig is en hoe warm het binnen is.

De Nest-app is beschikbaar op iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV. Op de iPhone en iPad werken alle accessoires en alle functies samen met de Nest-app, maar op de Apple Watch en Apple TV zijn de functies wat beperkter. Zo kun je op de Apple Watch wel je temperatuur aanpassen, maar bijvoorbeeld niet de livestream van je Nest Cam bekijken. De Nest-app voor de Apple TV heeft echter juist weer ondersteuning voor de Nest Cam, zodat je de beelden op je televisie kunt bekijken.

Daarnaast kun je veel functies van Google Nest bedienen via de Google Assistent, die ook als aparte app voor iOS te downloaden is. Hiermee kun je bijvoorbeeld spraakopdrachten geven.

Wil je meer weten over Google Nest, kijk dan ook eens naar onze round-up van de Google Nest Home-speakers.

Bekijk ook

Google Nest-speakers: dit zijn de modellen van dit moment

Lees hier alles over de Google-speakers, zoals de Google Nest Mini en Nest Audio. Hiermee kun je spraakcommando's geven aan de Google Assistent. Welke Google Nest-speakers zijn verkrijgbaar, werkt het in het Nederlands en wat heb je eraan als iPhone-gebruiker? Dat bespreken we hier!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home