Leuke apps voor last-minute kerstwensen

Te laat? Geen nood!
Heb je je kerstwensen te laat verstuurd? Of nog niet helemaal in de kerststemming? Hier zijn een paar handige apps voor een last-minute kerstgroet, of om gewoon even te lachen, in kerststijl natuurlijk. Natuurlijk mag daarbij ElfYourself niet ontbreken.

Kerstkaartje te laat verstuurd? Of ben je nog steeds niet in de kerststemming? Er zijn verschillende apps in de App Store te vinden waarmee je op de valreep toch nog een leuke kerstgroet naar familie en vrienden kunt versturen of in de kerststemming kunt komen. Wij selecteerden de leukste. Vereeuwig jezelf als dansende elf, geef je foto’s een leuk kersttintje, stuur een persoonlijke boodschap met muziek of maak een digitale kerstkaart. Met onderstaande tips stuur je eenvoudig een last-minute kerstgroet.

Altijd goed: persoonlijk berichtje

Een plaatje van een kerstboom of een rendier is misschien een leuke traditie, maar het is helaas wel wat onpersoonlijk. Een welgemeend, persoonlijk bericht via WhatsApp, iMessage of Facebook Messenger kan een goede indruk achterlaten. Of FaceTime eens met mensen die je al lange tijd niet hebt gesproken! Veel leuker dan zomaar een standaard kerstgroet. Stuur een kerstgif via de iMessage-app van Giphy, die je ook nog met een feestelijk iMessage-effect kunt versturen.

Bekijk ook

iMessage-effecten en reacties: zo gebruik je ze

iMessage bevat leuke effecten om met je bericht mee te sturen. Effecten, animaties, simpele reacties: in dit artikel lees je hoe je deze gebruikt.

Kerstgroeten sturen in WhatsApp

Omdat ‘iedereen’ tegenwoordig WhatsApp gebruikt, is er grote kans dat je je vrienden en kennissen via deze app de feestelijke groeten gaat doen. Hiervoor kun je leuke gifjes in kerstsfeer gebruiken voor een geinige last-minute kerstgroet. Je kunt hiervoor het Giphy-toetsenbord gebruiken, maar als je die niet hebt vind je in WhatsApp zelf ook een optie voor gifjes.

Zo werkt het:

  1. Open de chat waarin je een kerstwens wilt versturen.
  2. Tik linksonder op het plusje.
  3. Kies Foto- en videobibliotheek.
  4. Tik op het GIF-zoekicoon rechts onderin.
  5. Vul iets in zoals Christmas of Holidays en je krijgt geschikte plaatjes.
  6. Voeg eventueel een bijschrift toe en je kunt meteen verzenden.

WhatsApp kerstgifje

ElfYourself: vereeuwig jezelf als dansende elf

Daar is ‘ie weer: de app met de dansende elfen. Al jarenlang een groot succes, ook omdat er steeds wel weer nieuwe functies worden toegevoegd. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om je creatie door te sturen naar TikTok.

Het idee achter ElfYourself is een beetje flauw, maar je krijgt er wel de lachers mee op je hand. Je maakt of selecteert een foto van jezelf (of van iemand anders) en de app maakt een persoonlijke video met dansend elfje. Eventueel kun je nog vier extra elfjes toevoegen. Vervolgens wordt het filmpje klaargemaakt en afgespeeld. Je moet zelf zorgen voor foto’s van je vrienden, want je kunt ze niet importeren vanuit Facebook of Instagram. We raden aan om gewoon iemands profielfoto op te slaan. Daarvan weet je zeker dat een vriend het niet erg vindt als je de foto gebruikt voor je filmpje. De knullige manier waarop je foto erin is geplakt, maakt het juist leuk en grappig.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Maak een persoonlijke boodschap met BeSanta

Heb je een iPhone 12 of nieuwer, dan kun je een persoonlijke kerstboodschap inspreken dankzij kunstmatige intelligentie. De app bevat kunstmatig gegenereerde kerstmannen, die hun gezichtsuitdrukking aanpassen aan die van jou, inclusief mondbewegingen. Je kunt op die manier een videoboodschap opnemen met een persoonlijke inhoud, zodat de ontvanger denkt dat je echt de kerstman hebt ingeschakeld.

BeSanta-app

Er zit een stemeffect in om je werkelijke stem nog wat te vervormen. Je kunt kiezen uit 9 heel verschillend uitziende kerstmannen en verstuurt de video meteen vanuit de app.

Maak fotocollages met Pic Collage

Met deze app kun je zoals de naam al doet vermoeden fotocollages maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de mooiste momenten met die ene persoon vastleggen op één beeld. Wat Pic Collage leuk maakt is dat er fotocollage’s in kerstthema in zitten, zodat je je kerstwens kunt verpakken in meerdere foto’s. Je kunt kiezen uit meerdere layouts en sjablonen, die je vervolgens kunt voorzien van stickers en achtergronden. Met speciale stickers en andere plaatjes kun je je foto’s mooi opvrolijken. Als je creatief bent, kun je van jezelf bijvoorbeeld een kerstengel maken.

Bekijk ook

De beste fotocollage-apps voor iPhone en iPad

Zet je foto's om naar mooie fotocollages en maak snel een combinatie van je vakantiefoto's en andere kiekjes. Met deze fotocollage-apps voor iPhone en iPad gaat het lukken en kost het weinig moeite.

Telefoontje van de kerstman

In Nederland heb je de app Bellen met Sinterklaas, maar er is ook een Kerstman-variant. Hoewel deze kerstman geen Nederlands spreekt, kun je de app toch gebruiken om iemand blij te maken met een kerstgroet van de enige echte kerstman. Je kunt de voicemail-functie gebruiken om je cadeau’s door te geven, maar je kan ook chatten met de kerstman of een belletje inplannen. Het is geen hele spectaculaire app, maar je komt in ieder geval wel even in de kerstsferen. Je kunt de kerstman eigenlijk alles laten zeggen wat je wil, want hij leest een aantal dingen voor die jij intypt. Hiermee kun je geinige filmpjes maken om naar vrienden te sturen.

Digitale kerstkaart

We hebben een apart artikel over kerstkaartjes sturen vanaf je iPhone. Maar ja, daarvoor is het waarschijnlijk al te laat als je dit leest. Toch kun je met deze apps nog wel uit de voeten. Je kunt namelijk een eigen kerstkaart maken met een persoonlijke boodschap en daar dan een screenshot van maken.

Kerstkaart digitaal

Is niet helemaal de bedoeling natuurlijk, want deze diensten verdienen geld met het printen en versturen van fysieke kerstkaarten. Maar daar is nu even geen tijd voor. Bekijk ons overzicht van kerstkaarten-apps om er een paar te proberen. Wij hebben de afbeelding gemaakt met Greetz, maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan en iets photoshoppen. Daarnaast zijn er apps waarmee je eCards kunt maken, digitale wenskaarten. Voorbeelden zijn justWink en Appygraph.

 
 
Bekijk ook

De beste kerstkaarten-apps voor je iPhone en iPad

De kerstdagen zijn weer in zicht en dat betekent: tijd om wat kaartjes de deur uit te doen. We zetten de beste iPhone-apps om kerstkaarten te versturen voor je op een rij.

Kerstmis-fotohokje

Met Photo Booth kun je leuke foto’s van jezelf maken, maar dan ben je nog niet meteen in kerststemming. Gelukkig zijn er ook Photo Booth-apps die speciaal op de kerst zijn gericht. Christmas Photo Booth Editor bevat allerlei randen en stickers in kerstsfeer. De app is gratis, maar zit wel bomvol advertenties. Gelukkig heb je ‘m maar één keer per jaar nodig. De titel toont ‘2019’ maar deze app is in 2021 nog bijgewerkt.

Memoji met kerstmuts

Breng jezelf in kerstsfeer door een Memoji met kerstmuts te maken. Die kun je vervolgens als sticker gebruiken in je iMessage-gesprekken. Verstuur je je iMessage-berichten met effect, dan hebben ze nog meer impact. Toch is dit vooral een oplossing voor mensen die je zelden persoonlijk spreekt, want als je nauw contact hebt is het toch leuker om even persoonlijk te (video)bellen.

Bekijk ook

Breng jezelf in kerstsferen: zo geef je je Memoji een kerstmuts

Heb je altijd al een virtuele kerstversie van jezelf willen maken? Met Memoji kan dat, want je kan je eigen Memoji een kerstmuts geven. In deze tip laten we zien hoe je je Memoji van een feestelijke muts en eventueel een witte baard voorziet.

Je kunt naast een last-minute kerstgroet eventueel ook nog iemand een last-minute kerstcadeau te sturen, zoals een Apple tegoedkaart.

Bekijk ook

Cadeau vergeten? 10 last-minute cadeautips waarmee je geen flater slaat

Ben je iemand vergeten tijdens het inslaan van de geschenken? Geen stress: tot het laatste moment kun je zorgen dat je een digitale cadeau achter de hand hebt, die ook bij liefhebbers van Apple in de smaak valt. Wij zetten wat suggesties voor een last minute cadeau op een rij.

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2023
Onderwerp
Categorie
Apps