Leuke apps voor last-minute kerstwensen

Heb je je kerstwensen te laat verstuurd? Of nog helemaal niet in de kerststemming? Hier zijn een paar handige apps voor een last-minute kerstgroet, of om gewoon even te lachen, in kerststijl natuurlijk. Natuurlijk mag daarbij ElfYourself niet ontbreken.

Kerstbal en kerstboom met lichtjes.

Kerstkaartje te laat verstuurd? Of ben je nog steeds niet in de kerststemming? Er zijn verschillende apps in de App Store te vinden waarmee je op de valreep toch nog een leuke kerstgroet naar familie en vrienden kunt versturen of in de kerststemming kunt komen. Wij selecteerden de leukste. Vereeuwig jezelf als dansende elf, geef je foto’s een leuk kersttintje, stuur een persoonlijke boodschap met muziek of maak een digitale kerstkaart.

Altijd goed: persoonlijk berichtje

Een plaatje van een kerstboom of een rendier is misschien een leuke traditie, maar het is ook wat onpersoonlijk. Een welgemeend, persoonlijk bericht via WhatsApp, iMessage of Facebook Messenger kan net zoveel indruk maken. Of voer een FaceTime-gesprekje met mensen die je al lange tijd niet hebt gesproken! Veel leuker dan zomaar een standaard kerstgroet. Stuur een kerstgif via de iMessage-app van Giphy, die je ook nog met een feestelijk iMessage-effect kunt versturen.

Kerstgroeten sturen in WhatsApp

Omdat ‘iedereen’ tegenwoordig WhatsApp gebruikt is er grote kans dat je je vrienden en kennissen via deze app de feestelijke groeten gaat doen. Hiervoor kun je leuke gifjes in kerstsfeer gebruiken. Zo werkt het:

  1. Open de chat waarin je een kerstwens wilt versturen.
  2. Tik linksonder op het plusje.
  3. Tik op Foto- en videobibliothee.
  4. Tik op het GIF-zoekicoon.
  5. Vul iets in zoals ‘Christmas’ of ‘Holidays’ en je krijgt geschikte plaatjes.
  6. Voeg eventueel een bijschrift toe en je kunt meteen verzenden.

ElfYourSelf: vereeuwig jezelf als dansende elf

Daar is ‘ie weer: de app met de dansende elfen. Al jarenlang een groot succes, ook onder mensen die nog nooit van OfficeMax hebben gehoord. Deze Amerikaanse leverancier van kantoorartikelen is al jarenlang sponsor van de ElfYourSelf-app.

Het idee achter ElfYourself is een beetje flauw, maar je krijgt er wel de lachers mee op je hand. Je maakt of selecteert een foto van jezelf (of van iemand anders) en de app maakt een persoonlijke video met dansend elfje. Eventueel kun je nog vier extra elfjes toevoegen. Vervolgens wordt het filmpje klaargemaakt en afgespeeld. Heb je geen foto’s van familieleden of vrienden bij de hand, dan kun je e ook importeren van Facebook en Instagram.

Elf Yourself in 2016.

Elk jaar stoppen de makers er weer nieuwe functies in. Zo kun je dit jaar bezig met augmented reality en zitten er nieuwe, originele dansjes in. Via in-app aankopen kun je extra thema’s aanschaffen.

Personal Wish Tunes

Met deze Nederlandse app kun je een persoonlijke muzikale groet versturen. Persoonlijker dan een Facebookbericht of digitale kerstkaart. En het is sneller dan de post. Kies een van de honderden tunes en verzend gratis naar andere Wish Tune-gebruikers. Je kunt je gelukwens ook via Facebook Messenger, WhatsApp en andere sociale netwerken delen. Je bepaalt zelf of je het bericht ook op sociale media deelt of lekker voor jezelf houdt.

Personal Wish Tunes voor de iPhone.

Het maken van een kaart bestaat uit een aantal stappen. Je kiest een thema (Kerst), een liedje, kaart, kaartkleur en nog wat andere details. Daarna verstuur je de muzikale wenskaart. Helaas is de app sinds vorig jaar niet meer bijgewerkt, maar hij werkt nog steeds in iOS 11.

Pic Collage

Wat Pic Collage leuk maakt is dat er fotocollage’s in kerstthema in zitten, zodat je je kerstwens kunt verpakken in meerdere foto’s. Je kunt kiezen uit meerdere layouts en sjablonen, die je vervolgens kunt voorzien van stickers en achtergronden.

Christmas Photo Effects

Christmas Photo Effects is een fotobewerker, speciaal gericht op kerstfoto’s. Je vindt allerlei filters in deze app, waarmee je meteen in kerstsfeer komt. Ook heb je allerlei randen en tekststickers om uit te kiezen. Of zet jezelf een pruik of hoedje op, als je een bad hair day had tijdens het maken van de foto.

A Call From Santa!

In Nederland heb je de app Bellen met Sinterklaas, maar er is ook een Kerstmannen-variant. Hoewel de kerstman geen Nederlands kan praten, kun je de app toch gebruiken om iemand blij te maken met een kerstgroet van de enige echte kerstman. Je kunt de voicemail-functie gebruiken om je cadeau’s door te geven, maar je kan ook chatten met de kerstman of een belletje inplannen. Het is geen hele spectaculaire app, maar je komt in ieder geval wel even in de kerstsferen.

Call from Santa voor de iPhone.

Dubsmash

Ken je Dubsmash nog? Waarschijnlijk heb je de hype van jaren terug allang weer van je toestel verwijderd, maar misschien is de kerst juist een mooie aanleiding de app weer eens op te starten. De makers hebben Dubsmash gelukkig wel steeds bijgewerkt met nieuwe functies, dus hij doet het nog steeds.

Met Dubsmash kun je met als in Musical.ly (tegenwoordig TikTok) bekende liedjes en andere fragmenten playbacken. In de app vind je een aparte categorie voor kerstmis, inclusief ‘Last Christmas’ of ‘Feliz Navidad’. Vergeet niet je rendierkostuum of kerstmantrui aan te trekken voordat je begint met het opnemen van de video. Een passend achtergrondje zoals een kerstboom helpt ook.

Je kunt eventueel ook nog aan de slag gaan met het zelf maken van wenskaarten op de Mac (al zul je die dan wel zelf moeten uitprinten en in de bus gooien).

Een andere optie is om iemand een last-minute kerstcadeau te sturen, zoals een iTunes-kaart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerp kerst
Devices iPad, iPhone
Software iOS